zbiory

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ania115, 12 stycznia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ania115

ania115 Okazjonalny autor

z powodu jakiegoś niedopracowania nie można zebrać owoców z drzew (ale i z ogrodu ozdobnego). Dotyczy to tego samego miejsca (mniej więcej pod herbem, nieco z prawej strony planszy u góry). Dodam, że w wersji flash nie występował ten problem.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

ania115 czy to miejsce zasłania pole informacyjne o przedmiocie/polu, na które najeżdżasz kursorem myszy?

3. SMOD_Atena

4. ania115

nie. pewnie po prostu jest zbyt blisko krańca planszy

5. SMOD_Atena

Nie powinno być problemów ze zbiorem z żadnego pola.
    Jeśli problem występuje na Unity to sprawdź proszę na innej przeglądarce, np. Chrome lub pobierz i zainstaluj autonomicznego klienta. Informacje znajdziesz w tym temacie: Autonomiczny klient do pobrania.

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

6. ania115

na razie w niczym nie pomogłaś

7. SMOD_Atena

Przykro mi, nie mam możliwości wykonania jakichkolwiek czynności zdalnie na Twoim koncie.

Czy sprawdziłaś jak gra działa na innej przeglądarce lub też pobrałaś i zainstalowałaś autonomicznego klienta aby sprawdzić w tym trybie działanie gry?

8. izunis

izunis Forumowy żółtodziób

Witam ja mam też taki problem ze nie mogę zebrać z góry planszy na ogrodzie ozdobnym jak również na innych polach zasłania mi chodzący prostokąt.Druga sprawa nie mogę otworzyć skrzyń.

Ostatnie edytowanie: 12 stycznia 2021
  9. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

izunis, możesz doprecyzować o jaki prostokąt chodzi? I czy dotyczy to gry w przeglądarce czy z wykorzystaniem autonomicznego Klienta?

10. shania52

shania52 Okazjonalny autor

izunis vel shania precyzuje - prostokąt to czas wyświetlany wraz z np zagroda po najechaniu kursorem . a dotyczy to klienta Dzięki. a co dzieje się ze skrzynkami nie mogę otworzyć '' użyj ''.Po tej odpowiedzi ze skrzynkami z mojej strony już pytań nie ma.Pozdrawiam.

Ostatnie edytowanie: 12 stycznia 2021
  11. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

izunis vel shania52, czyli tym prostokątem utrudniającym zbiór jest okno informacyjne ukazujące się w górnej części okna gry. Wejdź proszę w Ustawienia zaawansowane i włącz opcję "Ukaż pole informacyjne przy kursorze myszy" - jak na poniższej grafice. Później odśwież grę.
    kursor.PNG
    Powinno to pomóc:)

A czy Autorka tematu ania115 chce coś dodać?

12. SMOD_Atena

Pytań nie ma, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.