Nie działa gra???

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ewa_45, 26 stycznia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ewa_45

ewa_45 Forumowy żółtodziób

Nie mogę wejść do gry ani na necie ani przez klienta. Przy kliencie pokazuje błąd, a na internecie załadowało 100 % i nic nie otwiera???

.ania79. lubi to.
  2. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Jeżeli przy kliencie pokazuje błąd "...Kernel32",to pewnie masz win 7 i musisz poszukać i sciągnąć plik KB2533623 w wersji do twojego systemu-x32 lub x64

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

gosiagosia60 lubi to.
  4. evitka40

evitka40 Młodszy ekspert

loguję się do gry, jest ok. Robię najpierw zwykłe łąki i ogródki, a zabawa się zaczyna na Bahamie. Jeśli uda się w końcu wejść, to po chwili pojawiają się zółte kwiatki i nie jestem w stanie już nic zrobić. Po przelogowaniu to samo.... Kiedy nasza Farmerama zacznie działać normalnie? Gdybym miała event na Bahamie to pewnie bym go nie zrobiła...

Anetta41 i piki458 lubią to.
  5. SMOD_Atena

evitka40 czy zapoznałaś z wyżej podanymi poradnikami? problemy masz na Unity czy próbowałaś może zainstalować klienta?

6. evitka40

evitka40 Młodszy ekspert

w tym momencie jestem na innym kompie, klienta mam w domu. Działa z róznym powodzeniem. Tutaj z kolei szło wszystko dobrze, mimo, że klienta nie pobierałam. Dzisiaj nagle się obraziło... :(

7. SMOD_Atena

evitka40 jeśli grasz na Unity, to wyczyść pamięć przeglądarki i ciasteczka lub sprawdź działanie gry na innej przeglądarce (Chrome, Mozilla, Edge). Warto też sprawdzić czy sprzęt oraz oprogramowanie spełnia wymagania gry w technologii Unity.

8. rysio

rysio Półbóstwo forum

Ja tez mam co chwile problemy
    - jednego dnia dziala bez zarzutu
    - innego zalogowac sie nie sposob ani unity ani klient
    Wiec porady dot sprzetu sa zupelnie nie na miejscu
    Fakt ze zmiany przegladarki daje jednorazowa pomoc, ale rodzi sie inne pytanie a mianowicie gdzie sa powody ze raz dziala na Chrome, raz na FF innym razem na Opera? Czy my gracze mamy byc Sherlockiem Holmesem i szukac rozwiazan ktore powinna zaproponowac wszystkim chetnym jeszcze graczom BP? Wydaje mi sie ze jest to odwracanie kota ogonem

MKMK2002, Anetta41 oraz marysiad8 lubią to.
  9. SMOD_Atena

rysio przeglądarki aktualizowane są niezależnie od działań BP i jednego dnia gra na przeglądarce może działać bez zarzutu a następnego np. po aktualizacji już nie.
    Zgłoszenia i opinie Graczy są przekazywane Producentowi gry a kiedy otrzymamy informacje zwrotne to przekazujemy je Graczom w dziale ogłoszeń.
    Ale w tym wątku Autorka poruszyła problem z klientem, proszę więc go nie zaśmiecać postami o innych problemach. Do tego celu służą inne wątki: Otwarte beta testy - zgłaszanie błędów, są one na bieżąco przekazywane twórcom gry.
    Swoją opinię wyrazić możesz tutaj: Otwarte beta testy - opinie.

10. maciekmietek

maciekmietek Młodszy ekspert

znowu problem y z grą zbierasz z pola zagród a po godzinie musisz robić wszystko od początku >:(>:(>:(>:( komu przeszkadzał flash

Anetta41 i tess53 lubią to.
  11. SMOD_Atena

maciekmietek widzę, że nie jesteś na bieżąco. Flash został wyłączony we wszystkich przeglądarkach przez firmę Adobe 12 stycznia tego roku, dlatego też gra została przeniesiona na technologię Unity.
    Poczytaj proszę ogłoszenia i poradniki, może znajdziesz w nich wskazówki dzięki którym gra u Ciebie będzie działała lepiej: Otwarte testy Beta Unity/WebGL FAQ, Autonomiczny klient do pobrania.

Błędy i problemy można zgłaszać w tym wątku: Otwarte beta testy - zgłaszanie błędów, są one na bieżąco przekazywane twórcom gry.
    Swoją opinię wyrazić możesz tutaj: Otwarte beta testy - opinie.

Czy Autorka tego wątku chciałaby jeszcze o coś zapytać?

12. Paweł1977VIP

Paweł1977VIP Aktywny autor

Gra znowu nie działa nowu ewent w wykupiony kombajn i znowu event w plecy!!!!!

13. Megan

Megan Komandor forum

Potwierdzam gra nie działa na unity ani na kliencie, na Unity ładuje się do 100% i stoi tak już 20 minut, na forum też nie można było się zalogować, wyskakiwał błąd raz 504 innym razem 503.
    Natomiast na kliencie w ogóle nie można się zalogować, wczoraj wieczorem już były problemy, długo się ładowało a dziś to już w ogóle, trzeba czekać po kilkadziesiąt minut i to z różnym skutkiem.
    Jeszcze jedno, tak samo dzieje się na Firefox, Chrome i Opera.

Anetta41, nikolabln oraz tess53 lubią to.
  14. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

Spróbujcie się teraz zalogować. Gra powinna już działać normalnie.
    Czy autorka wątku ma jeszcze jakieś pytania?

15. Megan

Megan Komandor forum

Nie jestem autorką wątku lecz już jest ok, gra działa.

16. tess53

tess53 Zaawansowany

masz racje nie dzialala przez 1,5h teraz wolno ale jakos idzie:sleepy:

Anetta41 lubi to.
  17. Merrick

Merrick Moguł forum

mi kręcą się kwiatki przy sianiu i zbieraniu z pola przez kombajn i wolno gra

18. EvaFarmerka

EvaFarmerka Forumowy żółtodziób

Już działa, ale są inne problemy : ukończony event ' Urodzinowa Impreza " - w inwentarzu brak nagród, " Urodzinowy walc" i "Szalone flamenco", ciągłe problemy z logowaniem, nie widać informacji o odbieranych nagrodach, że robi się np. pasza w młynie itp. po ponownym zalogowaniu tylko przez chwilę jest dobrze. Na tym samym sprzęcie gra o wiele lepiej działa na niższym poziomie - poziom 90, czyli to nie wina sprzętu!

19. SMOD_Atena

Przypominam, że dział Pomocy nie jest działem dyskusyjnym.

EvaFarmerka jeśli wszystkie zadania zostały wykonane to i itemy z pewnością są na Twoim koncie. Z doświadczenia wiem, że Gracze często wystawiają itemy w różnych miejscach i o tym zapominają. Sprawdź proszę na łąkach na których wystawiasz itemy, jeśli ich nie odnajdziesz to zapraszam do PT zgodnie z poradnikiem: Pomoc Techniczna.
    Aby różnego rodzaju informacje się pojawiały to musi być włączona w ustawieniach zaawansowanych opcja: 14. Pokaż tooltipy: po włączeniu opcji widoczne będą opisy i podpowiedzi w chmurkach. Informacje znajdziesz w poradniku:
    Na przyszłość jeśli chcesz poruszyć kilka różnych problemów, innych niż Autor wątku to otwórz proszę własny temat.

Jeśli chodzi o spowolnienie, zacinanie się gry to warto zapoznać się z poradnikami: Otwarte testy Beta Unity/WebGL FAQ, Autonomiczny klient do pobrania.
    Od czasu do czasu należy też czyścić pamięć przeglądarki oraz zadbać o sprzęt i oprogramowanie (system i pozostałe powinno być na bieżąco aktualizowane a komputer fizycznie wyczyszczony z kurzu przez odpowiednią osobę). Nie zaszkodzi też sprawdzić szybkości i stabilności połączenia internetowego.

Autorka od wczoraj nie kontynuowała tematu więc zamykam.

antonkosiba lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.