dolina szarotek brak bonusu od borowika

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika rajskafarma, 19 lipca 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. rajskafarma

rajskafarma Wielki mistrz forum

Proszę o przetestowanie mojego przypadku, który miałam przy deszczowej pogodzie jaka jest teraz. Nie mogę sama tego zrobic, poniewaz nie chcę zablokowac sobie mozliwosci siania roslin (mam w magazynie ponad 800 szt szarotki i wiechliny, których zleceniodawcy nie chcą).
    Mam to na zdjęciu w komórce:
    był bład z szarotką posianą w obszarze I-2 (skrajnym na 6 pól), a 2 borowiki były w tym samym obszarze na polach przylegajacych do obszaru I-1
    Szarotka do zbioru miała +5szt z pola zamiast +7szt

ps
    mam odkryte wszystkie runy roslin

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

rajskafarma BA_Marion na temat działania tych bonusów odpowiadała Tobie: >KLIK< i >KLIK<
    Jeśli uważasz, że u Ciebie bonusy nie działają prawidłowo to zgłoś to proszę do PT, jeśli już to zrobiłaś to czekaj na odpowiedź a jeżeli już takową otrzymałaś to ja tutaj nie mam nic do dodania.
    Jeżeli chcesz poprosić Graczy aby przetestowali Twój przypadek i porównać wyniki to zrób to proszę w wątku dyskusyjnym: Dolina Szarotek.

Czy tutaj masz jakieś ogólne pytanie na temat gry?

Ostatnie edytowanie: 19 lipca 2023
  3. rajskafarma

PT odpowiedziało mi linkiem do wątku BA_Marion. Podobne błedy zgłaszali inni gracze na forum wątku szarotelk. Wystarczy przeczytac wpisy ostatnich 2-3 dni. I nikt z Waszej grupy administratorów nie ustosunkował się do tych Wpisów. Nie chciałam graczy angazowac w ten test, bo sądziłam, ze jest to Wasza rola.

4. SMOD_Atena

rajskafarma w drugim KLIKu podałam post, w którym BA_Marion testowała sytuację, którą opisałaś i ten test wypadł prawidłowo. Kontynuowałaś tam z tego co widzę dyskusję i otrzymałaś kolejną odpowiedź: >KLIK<. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości to albo kontynuuj w wyżej podanym wątku albo zgłoś problem ponownie do weryfikacji w PT, z poziomu forum nie sprawdzimy dlaczego akurat na Twoim koncie bonusy nie działają prawidłowo.
    Odnośnie zgłaszanego przez innego Gracza błędu, BA_Marion również odpowiedziała:

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

5. rajskafarma

jest to bład, bo szarotka jest na skrajnym polu i ma sąsiędztwo tylko tych dwóch borowików czyli ma tylko swoje i borowika bonusy pogodowe czy sugerujecie, ze bonus pogodowy borowika jest nadrzedny do bonusu +1?

6. SMOD_Atena

Nie widzę jak to wyglądało u Ciebie ale mam nadzieję, że wiesz na jakiej zasadzie czyli na jakie pola działają te bonusy +1?

"Wpływ dotyczy roślin na sąsiednich bocznych poletkach (jak pokazują to strzałki) z tym, że bez względu na liczbę sąsiadujących poletek efekt jest otrzymywany jeden raz dla przyjmującej go grządki:

W momencie gdy dwie grządki różnych roślin znajdą się obok siebie, ich wzmocnienie ma zastosowanie do wszystkich poletek sąsiedniej grządki (bez względu na to ile poletek ze sobą sąsiaduje). Uzyskany efekt utrzymuje się aż do zbioru (usunięcia) rośliny która go przejęła. Można uzyskać do dwóch premii z tytułu sąsiedztwa (nie dotyczy premii pogodowych)."

Jak wskazują na powyższym obrazku białe strzałki bonus działa na pola sąsiadujące w pionie, w poziomie zaznaczono czerwony znakiem X, czyli na te pola bonusy nie będą działać.

Bonus pogodowy borowika to skrócony czas wzrostu przy "deszczowo" i nie ma żadnego związku z bonusem +1.

7. rajskafarma

Wszystko się dzieje w obszarze I-2 . Szarotka na skraju, gdzie jest 6 pól, a 2 borowiki na pozostałych 8.polach i nie ma nic więcej

8. SMOD_Atena

Ok, nie będziemy się dublowały, skoro próbujemy rozwikłać tę zagadkę w wątku dyskusyjnym to tutaj zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.