Opinie Zajęcze szaleństwo

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 27 marca 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ciasteczkowa♥

Ciasteczkowa♥ Komisarz forum

Event oczywiście zrobię, bo nagrody fajne, a nawet przemęczę się z nastawianiem budzika i wstawaniem w nocy, bo skrzynka jest tego warta (potencjalne Piccolo do kolekcji) :music: Na śpiku zasieję co trzeba i ponownie wpadnę w objęcia Morfeusza xD

2. IRENOWO

IRENOWO Ambasador forum

a może tak ktoś poda ...ile pól mamy po odblokowaniu 2 ,3 i 4 części...byłabym wdzięczna..nie lubię zgadywanek..

3. melody28

melody28 Wielki mistrz forum

Niech ktoś mnie poprawi jak źle myślę, ale zbieranie 200 nasion na dalsze rozsiewy (w domyśle na małych polach) jest bez sensu kiedy nie działają tam bonusy i cmj :oops: i sianie na małych polach na tej polanie jest nieekonomiczne

4. Ciasteczkowa♥

Ciasteczkowa♥ Komisarz forum

5. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

z małych pól jest więcej wypadajek

rozsiew jak najbardziej na dużych

Ostatnie edytowanie: 27 marca 2024
  6. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Tys prowda.:p;)
    No kurka, żeby była siatka, to bym to rozpracował.
    Ilościowo i czasowo.
    A tak zaczniemy w ciemno.

7. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Zakładam, że skoro każdy obszar ma 40 małych pól, to zmieścimy tam po 10 dużych.
    Jak wypadajki będą znośnie wylatywać, to cały event można zrobić na 40 dużych polach - tak bym sobie życzyła.xD

8. Tiger_Lily

Tiger_Lily Wielki mistrz forum

Wydaje mi się, że niestety nie uda się wcisnąć 10 dużych pól :(
    W angielskim poradniku zamieszczono taki obrazek:

Jest tam umieszczonych 29 pól, zakładam, że brakujące 7 będzie pod drogowskazem, 1 poniżej zegara i 3 na pustej trawie obok zamkniętego obszaru z królikiem.

EDIT:
    U Włochów jest obrazek z całą planszą w polach:

9. bacowa70

Inaczej to będzie wyglądało jak otworzymy całą polanę, ale jednak 40 dużych pól to bardziej moje życzenie.;):)
    Już na tej grafice widać, że po bokach będą małe pola.

10. Tiger_Lily

Tiger_Lily Wielki mistrz forum

Zapowiada się, że Twoje życzenie zostanie spełnione nawet w nadmiarze xD
    Według Włoskiego FAQ dużych pól zmieści się 44 :) (obrazek w poście #28)
    Dodatkowo 5 pól 1x2 i 14 pól 1x1

11. bacowa70

To lubię.xD
    Ja źle policzyłam polany, jest przecież 5 a nie 4, czyli 200 małych pól a nie 160 (40x4).
    Rysiu wróć do rozpisek, bo ja się do tego nie nadaję.xD:cry:xD

12. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Wygląda na to,że pola sa rozłożone tak jak na głownej łące bez małych pól tam gdzie stoi kombajn i Marchewa. Czyli 44 duże pola

13. hlnrys

To że będzie 200 pól, to wiadomo.
    Chodzi mi o to, że na start nie wejdzie 10 dużych, więc po rozsiewie nie będzie 50szt badyla, tylko mniej, co się przekłada na kolejny rozsiew, a i pewnie też na następny tylko na początkowym obszarze.
    Po pierwszym rozsiewie chyba nie opłaci się odblokowywać obszaru I (- 40 szt.), bo zostanie kilka szt. lizakowca, a rozsiew z ~5 roślin, to jeszcze słabiej wyjdzie niż z 10 szt.
    Kto dobrze rozegra rozsiew i odblokowanie całej łąki, ten będzie czasowo sporo do przodu.
    Siatka będzie dostępna dopiero jutro po starcie i trzeba będzie planować w locie.

14. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Dzięki za Twoje rozpiski / analizy / porady. Są nieocenione. Pełen szacunek. Ale jak się wczytałem, to.... nie msm szans na zrobienie całości. Z prostego powodu - sobota, niedziela i poniedziałek zbiory tylko rano i późno wieczorem. Przecież to czas Świąt i spotkań rodzinnych, więc na Farmę zajrzę tylko dwa razy dziennie. A to wg Ciebie nie daje szans na zrobienie eventu. Czy zatem warto go zaczynać?

15. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Zastanawiam się czy robić-w prawdzie nie szaleję w kuchni ale jakoś nie lubię tego pola...No ale potencjalne picolaki...:p
    oset53-ale po co to? ja klikam na obornik,wpisuję ile chcę wziąć i tyle,reszta zostaje...

16. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

To jesteś lepsza ode mnie.
    Ja też tak robię ale jak są problemy z grą i nie zawsze się wpisze ilość
    i odruchowo kliknie na przycisk to otwiera wszystkie skrzynki.
    Kilka razy miałam taką sytuację, uważam że taki bezpiecznik byłby przydatny.

Na razie jestem zdecydowana robić event a jak wyjdzie to się okaże.

17. hlnrys

Myślę, że warto.
    Jak nie zbierzesz, to trudno.
    A jak uda cię wejść w międzyczasie to będziesz żałować, że nie siałaś od początku.
    Może gdzieś wyrwiesz te 5 min, żeby wejść na farmę trzeci raz dziennie.
    Tyle powinno styknąć.
    Jutro po starcie poczekaj chwilę i zobacz na forum w jaki sposób farmerzy będą rozsiewać.
    Znaczy na start na pewno daj tyle dużych pól ile wejdzie (na moje oko, tylko 8 pól), posiej lizakowiec.
    Dołóż pól średnich i dosiej lizakowiec (prawdopodobnie 2 nasiona) i na reszcie pól średnich roślinę wielkanocną.
    Dopełnij całość polami małymi i posiej resztę wielkanocnej.
    Będzie 4:36h na obczajenie dalszego rozsiewu.

18. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

zrobię, bo +1 do zagród / 3 godz. to kolejna cegiełka dla wrzosówek!!
    itemy słabawe

jakby Halnego przywiało, (widzę, że przywiało), to poproszę o wyliczenie ile razy da się® powtórzyć 4 krok
    ta skrzynka zawiera "tylko" 6 fantów, więc może i szansa na piccolo realna!!

7 dych za kosiarza, 50% PD i parę zagród to jednak drogo!!

19. hlnrys

Tak po łebkach, to podstawa wymaga 12 zbiorów (wliczając rozsiewanie), czyli ok 54h (4:30 jeden zasiew).
    Ewent trwa 152, zostanie 71h (21, może 22 zbiory).
    Licząc 21, to da na czysto 21 x 200 = 4.200 badyla + to co będzie posiane w ostatnim zbiorze (zależy na jakich polach).
    Z tego da się ukręcić 42 jaja na powtórki.
    Jak do tego doliczyć skrzynię z podstawowego przebiegu, to łącznie powinno się ich zebrać minimum 43.
    Oczywiście sianie z zegarkiem i woda + nawóz.

Hm...
    43 szanse na pikolo.
    Ciekawe, ciekawe...
    -----------------------------------------------------
    Tylko czy ze zbioru będzie wypadać 20 wylotek?
    Czy trzeba będzie uruchomić "sąsiadów" zboków.:p;)8)
    xD:cry:xD
    Magiczne drzewa mogą też być pomocne.

Warto na bank.
    Źle policzyłem.
    Zafiksowałem się na zbiorze 100 szt na czysto, a będzie 200.
    Powinny styknąć nawet tylko nawet dwa zbiory dziennie.
    Będzie więcej.
    Zobacz poprawki.
    ----------------------------------------
    Coś mi się pomerdało w liczeniu.
    Mam nadzieję, że teraz jest dobrze.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    A jak skrócisz 6h badyl do 3:40?

Twoje posty połączyłam, ponieważ inny użytkownik usunął swój i wyszły jeden pod drugim.
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 27 marca 2024
  20. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Eh :oops::sleepy::cry: pomyliłam badyl
    usunęłam wszystkie rozpiski :oops:

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.