Opinie Urodzinowe Olé!

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 22 stycznia 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Ten event od początku był kontrowersyjny i większość graczy pisała,że nie zgadza się na globalne wrzucanie miedzy innymi ja.Nie ma w nim elementu rywalizacji.Co za pomysł,żeby oddawać swoje dobra ciężko wypracowane do worka bez dna.Dla niektórych na pewno przewyższający ich możliwości i teraz niepewność czy mnie się to opłacało. Nie ,nie opłacało się patrząc na pasek postępu.Czekanie na innych to jest bardzo stresujące.Przez to,że gra jest indywidualna i każdy pracuje dla siebie nie ma myślenia drużynowego czy wspólnotowego.Może gdyby rywalizacja była między graczami z różnych państw i nagrodą byłaby oprócz nagród ogólnych jeszcze jakaś extra nagroda za I-sze miejsce w wykonaniu eventu chodzi mi o czas, to mobilizacja byłaby większa.Rywalizacja zawsze daje efekty.To jest tylko moja sugestia i raczej na przyszłość.Nie wiem kto w BP wpadł na pomysł i na jakiej podstawie ,że globalny event jest ulubionym przez graczy.Widać to po pasku postępu.HAPPY15BDAYFA pamiętajcie o kodzie do 28.01.2025

Ostatnie edytowanie: 27 stycznia 2025 o 12:32
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Z moich kilkunastu lat gry i obserwacji wiem, że globalne zadania to nie jest dobry pomysł i te 2 czy 3 w tym stylu, które kiedyś już były jak dobrze pamiętam to też zachwytu Graczy nie wzbudziły ale może to tylko na naszym, polskim forum, może w innych krajach Gracze lubią zdobywać coś wspólnie, tego nie wiem :sleepy:
    W każdym bądź razie obecny global strasznie powolutku rośnie i aby nie być tak bardzo rozczarowaną to przyjmuję, że nagrodami w tym evencie jak dla mnie są nagrody bazowe i nie nastawiam się na żadne mnożniki, a jeśli jednak się uda te globalne wyciągnąć na 100% to będę mile zaskoczona i przyjmę te mnożnikowe nagrody z zadowoleniem :)

3. ShaGGy778

ShaGGy778 Baron forum

Korzystając z baby boomu machnąłem część hodowlaną, rozegrałem wszystkie minigry w każdej kategorii i na tym pewnie będzie koniec. Nie widzę sensu robić cokolwiek więcej, tym bardziej resetować gry za worek florenów. Zadanie globalne to będzie totalna klapa. xD Prawie 1/3 eventu za nami, a przy warsztatach raptem 21%. Musiałoby to wszystko nagle ruszyć mocno do przodu, aby udało się skończyć... Nie sądzę, że jak przy dożynkach większość graczy czeka na koniec, żeby potem "zaatakować"... Straszny ten event, wymuszanie na graczach korzystania z przeróżnych bonusów, odpalania opryskiwaczy bez gwarancji nagrody, przecież równie dobrze można włożyć taki wysiłek, a potem nawet pnącza nie dostać...

4. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Myślę nad tym eventem cały czas i nie chcę go robić bo nie podoba mi się jego formuła.Mogę go zrobić bez wysiłku ale jeżeli BP znowu pójdzie takim tokiem myślenia to znowu zrobi Nam powtórkę z rozrywki.Żal mi graczy ,którzy tak proszą o wrzucanie bo jednak zaczęli i liczyli ,że się uda.Nie twierdzę,że pod koniec nie pomogę.Nie jestem aspołeczna ani złośliwa, uważam tylko,że należy eliminować bezsensowne eventy nic nie wnoszące graczom ani grze.

5. ShaGGy778

ShaGGy778 Baron forum

No i czy to nie jest znowu sianie fermentu pomiędzy graczami ze strony BP? xD Miało być tak fajnie a wychodzi jak zwykle. Eventy są dobrowolne, więc każdy ma prawo robić bądź nie i jeżeli ktoś z tego powodu, że nie robi ma się czuć, że jest aspołeczny lub złośliwy, to chyba jednak coś jest nie tak i nie o to chodziło w tych urodzinach xD
    Przy zadaniach grupowych, tak jak i w życiu, zawsze będzie w pewnym sensie poczucie niesprawiedliwości i zupełnie niepotrzebne jest to nam na farmie. Dla mnie stanowcze NIE zadaniom globalnym w przyszłości.

6. Montwa

Montwa Analityk forum

Zwracam się do chyba 6 osób piszących przede mną i pewnie jeszcze wielu, którym już z tego wszystkiego nie chce się nawet pisać, a myślą podobnie...
    Farmerzy, trochę więcej optymizmu. :p

Na event przewidziane jest 13 dni i 8h, do końca jeszcze bardzo daleko. Upłynęło na razie 30% czasu. A tu już takie czarnowidztwo.
    Paski postępu są zapełnione prawie z biegiem czasu.
    A musicie mieć świadomość, że nie wszyscy robią eventy w dzień czy dwa. Wielu farmerów przeznaczy na to te niecałe 2 tygodnie. A to dlatego, że nie mają jak nadgonić wypadajek 1s zwierzem, a to dlatego, nie chcąc tracić zbiorów itemów mają dziennie do dyspozycji tylko kilka godzin. Oni pracują, powoli zbierają.
    A jest jeszcze trzecia grupa - takich, którzy mogliby skończyć już teraz, ale wolą poczekać z wpłatami, by minimalizować ryzyko utraty dóbr.
    Spokojnie, jest jeszcze ponad 9 dni.
    Gdy Ci z trzeciej grupy zobaczą, że dzięki tym z drugiej grupy pasek codziennie się przesuwa, w końcu wrzucą do wora.

No, a żeby jakoś ten pasek wspomóc, odsyłam do majego ostatniego postu:
    https://board-pl.farmerama.com/threads/urodzinowe-olé.98941/page-22#post-2689465

BP przychodzi nam tu z pomocą. ;)
    Więc zamiast narzekać, bierzemy kod pod rękę i idziemy w odwiedziny do "krewnych"
    Tam spożywamy kod (zbierając pomocnikami plony, dzięki czemu dostajemy żetony, które wykorzystamy na gierki)
    I idziemy do następnych krewnych.
    I tak w kółko, przez najbliższe 2 dni (bo kod później się zepsuje)

Jak się weźmiemy w garść, to pasek w końcu ruszy.

:)8)

.

7. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

Po przeczytaniu "instrukcji obsługi do eventu" bardzo mi się on nie spodobał i byłam na nie.
    Po dłuższym zastanowieniu i przeliczeniu na co mnie stać zrobiłam 1 i 4 zadanie w całości oraz
    rozegrałam wszystkie 4x30 gierki które okazały się lekkie łatwe i przyjemne. To by było na tyle
    udziału w evencie z mojej strony. Niczego więcej nie wykrzeszę z mojej stodoły, no cóż u mnie
    warsztaciki raczej nie są wystawiane,tak jak i zagrody, więc brak produktów do oddania.
    Ostatnimi czasy Farma dla mnie straciła swój urok więc mało co na niej robię.
    Mam nadzieję że choć tak mizerny wkład z mojej strony na coś się przyda.

Ostatnie edytowanie: 27 stycznia 2025 o 14:12
  8. Yabolek

Yabolek Komisarz forum

Możliwa czwarta grupa graczy

Cytat z poradnika:
    "Ważne! Dla zdobycia głównej nagrody tj. Rzędu chmur „Urodzinowe Olé" 1 wymagane jest zakończenie przez gracza co najmniej 1 zadania indywidualnego oraz wykonanie przez ogół graczy wszystkich 4 zadań globalnych."

9. nelfre

nelfre Czeladnik forum

Nie pamiętam globalu, zakończonego na farmie sukcesem. Zrobiłam co do mnie należy i tyle.
    Zdziwię się, jak dobrniemy do setki:)

10. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Witam
    Ja także zrobiłem swoje i czekam. Jak do tej pory to idzie powoli. Swego czasu był też globalny i tam BP dopisało sztucznie punkty o ile się nie mylę

11. Yabolek

Yabolek Komisarz forum

Znienacka BP zafundowało szybkie fabryki Ogłoszenie.
    Moje magazyny oparte na łakociach i wąsach, pilnowane przez Jaśki, tracą na mocy.
    Najważniejsze żeby miało to wpływ na global, oby.

12. Aisha1969

Aisha1969 Ambasador forum

też zrobiłam ile mogłam jak wcześniej pisałam resetu nie zrobię bo za te floreny jajo lamy kupię ;)

13. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Nie wiem, czy dobrze rozumuję te zadanie globalne, na stan obecny mamy tak około 1/4 paska postępu wykonane, ale... i tu właśnie wydaje mi się, że po zapełnieniu paska do 100% to będzie dopiero mnożnik x2, więc od nowa pojawi się pasek do zapełniania dla następnego mnożnika, dlatego daleka droga przed nami, nie wiem kto "mądry inaczej" wymyśla takie eventy -.-

14. Yabolek

Yabolek Komisarz forum

Każde zadanie ma osobny global. Mamy zadań 4 i 4 możliwe podbicia mnożnika. Aktualnie oprócz warsztatów (21%), pozostałe maja powyżej 25%. Zdroworozsądkowo, po osiągnięciu przez warsztaty 25%, globalny mnożnik powinien wskoczyć na x2.
    Tak to ja dumam.

Ostatnie edytowanie: 27 stycznia 2025 o 14:48
  15. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Na ten moment nie jest dobrze z tym globalnym postępem ale nie będzie aż tak źle jak myślisz, bo 100% ma być dla każdej grupy (osiągnięte 1 raz) i jeśli dla wszystkich 4 będzie po 100% to otrzymamy mnożnik x 5:

Źle dumasz ;)

Mnożnik x 2 będzie jeśli któraś z tych 4 grup (np. rośliny i drzewa) osiągnie 100%, jeśli dwie grupy to będzie x 3, itd.... :)

16. ShaGGy778

ShaGGy778 Baron forum

Nie nie, każdy pasek musi dojść do 100% tylko raz i w zależności ile kategorii uda się ukończyć to tyle wyniesie mnożnik. Jak ukończone zostanie zadanie związane np. z eventówką to mnożnik wzrośnie do x2, potem np. zwierzęta to mnożnik wyjdzie x3 itd... jak wszystkie 4 kategorie uzyskają 100% to będzie maksymalny mnożnik x5. :)

17. Yabolek

Yabolek Komisarz forum

Faktycznie, w poradniku napisane i namalowane, a ja głupoty pletę.

18. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

To teraz rozumiem, nie wyczytałam tego z poradnika, pewnie tak czytałam "ze zrozumieniem" ;)
    Dziękuję za wyjaśnienie.
    Tak, teraz już wiem jak to działa :) Jakaś pomroczność mnie ogarnęła i wszystko widziałam inaczej ;) Dziękuję :)

19. wiocha5

wiocha5 Baron forum

• Dlaczego nie ma pnącza ? Co tak mało wypadajek z pnącza. Mam zrobione dwa zadania ( z hodowli i rośliny ) , a w zagrodach i warsztatach brakuje mi wypadajek - mam najdłużej rosnące zagrody i warsztaty. .z wyjątkiem hodowlanej misji , mam zrobione wszystkie mini gry. To jakiś głupi event, a pnącza nie mam w ogóle. Zwiększyć liczbę wypadajek

hiacynta i krasnoludek10 lubią to.
  20. janafarm

janafarm Wielki mistrz forum

Mała uwaga do minigry . Jest tak ustawiona ,że bez doładowania niektórych nie ma możliwości zrobić. Jest to nie halo .