Opinie Urodzinowe Olé!

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 22 stycznia 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. ztomcio76

ztomcio76 Okazjonalny autor

widzę ciemność :) idzie jak po grudzie... globalnie też bez szału

2. d_anulka

d_anulka Książę forum

Z wypadajek to brakuje marakasów, i nie mam pomysłu jak nadgonić. Roślinek jeszcze 3300 do oddania, więc na spoko. :)
    Natomiast na targu u mnie dzieją się rzeczy... Taki przykład: pelikan kosztuje 73 tysiące za sztukę, a karma dla niego 372 tysiące xD. I tak z wieloma zwierzakami. Ktoś ma pomysł, o co tu chodzi?

3. klonek68

klonek68 Nadzorca forum

Poranny zbiór pomyślny...oddane ostatnie sztuki Sombrero i co? Czekam na zakończenie ewentu..8) co dalej nie zależy już ode mnie. Szkoda że niemożna wpłacać lub wysyłać nadmiaru wypadajek ewentowych.;) Hamaczka nie będzie bo robię przegląd stodoły i uzupełniam zapasy.PowodzeniaxD

4. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Chodzi o to, że pasza potrzebna jest do karmienia zwierzaków w zagrodach oraz warsztatach na wypadajki, a farmerzy nie spodziewali się takiego eventu i paszy nie naprodukowali.
    Dużo graczy uruchamia też przy okazji tego eventu opryskiwacze i wtedy po zastosowaniu kosiarzy i innych bonusów co sekundę z 1 paszy ma ponad 30 (miałam nawet ponad 40) zwierząt.

5. rysio

rysio Generał forum

minigry skonczone (4x30)

6. Montwa

Montwa Analityk forum

Widzę, że ktoś mnie już uprzedził z wytłumaczeniem. ;)

A co do samego eventu - od początku wiadomo było, że te nieszczęsne warsztaty będą najwiekszym problemem - pasek postępu ewidentnie to pokazuje
    .
    Więc ile tylko się da, to rozgrywam gierki na bocznych kontach. Już mi to trochę bokiem wychodzi, ale cóż.

Rozegranie 10 mini gier daje 5000 punktów do wora, czyli tyle samo, co oddanie 600 marakasów.
    Więc na bocznym łatwiej rozegrać te gierki niż walczyć z warsztatami, gdy pewnie ich nie ma a i narzędzi na ich produkcję brak.
    Tym bardziej, że gierki nie są nawet jakoś bardzo czasochłonne (co zawsze mi w tych mini gierkach przeszkadzało).

Więc bardzo proszę działać na bocznych a nie przypominać sobie o nich tylko wtedy, gdy dzięki nim można szarpnąć jakąś petardę na główne konto.
    Do roboty, Drodzy Farmerzy, bo wór sam się nie zapełni. ;):p

.

7. Sahar79

Sahar79 Czeladnik forum

Słabiutka ta impreza urodzinowa. Minigra dziwnie działa, niektóre kafelki zabetonowane, mimo dobrego ułożenia nie można ich przesunąć. Sombrero zebrałam dopiero połowę, marakasów 30%, roślin 30%. Skończone jedynie oba zadania hodowlane. Na jednym polu warsztaty i zagrody nie dadzą 600 wypadajek w 10 dni :(

hiacynta, AngelGina oraz krasnoludek10 lubią to.
  8. teresa3000

teresa3000 Zaawansowany

60 florenow za reset troche duzo zeby 6 toby sie jeszcze cos porobilo pracy w sumie koniec teraz mozna sie tylko przgladac jak procenty rosna

9. Yabolek

Yabolek Komisarz forum

Dzień dobry wszystkim kołchoźnikom
    U mnie pomału, ale do przodu.
    Hodowlane 100%, tylko z wpłatą zwierza się wstrzymuje. Pozostałe zrobione na 50%.

Z mojej strony powinienem wszystko skończyć bez problemu. Jeżeli zaś kolektyw kołchozu nie dopisze, to z całą pewnością i stanowczością, następnego takiego ewentu nie tknę.

10. abask

abask Komandor forum

A ja zaczekam aż mi marakasy i te inne cuda wymienią na SG i PD. Troszkę do kiesy wpadnie bo eventu nie robię.

Pytanie: Za ile ta wymiana bo chyba przeoczyłam w poradniku?

Ostatnie edytowanie: 27 stycznia 2025 o 10:46
    hiacynta i krasnoludek10 lubią to.
  11. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Minigier też nie rozgrywasz? myślę, że na pewno masz żetony urodzinowe i lepiej wykorzystać je w minigrach i zdobyć np. trochę SP albo SN zamiast wymiany na PD i SG a przy okazji dołożysz punktów do globalnego:)

12. lolek55

lolek55 Hrabia forum

mini gry rozegrane wszystkie a co dalej czekam.

hiacynta i krasnoludek10 lubią to.
  13. abask

abask Komandor forum

Jak ktoś powie, że nie jestem ślepa to normalnie nie uwierzę! ( ;) )
    Dziękuję bardzo :)
    Nie chce mi się grać w mini gry :( Od środy byłam bardzo chora. Logowałam się aby odebrać prezent z kalendarza ( nawet jeden musiałam wykupić za FL) i wracałam do łóżka. Dzisiaj dopiero wstałam na tyle, żeby się ubrać.

14. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

A no to zdrowia życzę, jest najważniejsze :)

A u mnie wszystkie minigry rozegrane, towary też prawie wszystkie oddane, brakuje 14 marakasów ale to za kilka godzin powinno wypaść z manufaktur i będę obserwować, może cosik zresetuję :)

15. .dorotka01.

.dorotka01. Fanatyk forum

u mnie gry wszystkie rozegrane zbieram jeszcze z warsztatów wypadajki 204 sztuki brakuje gierka fajna ale resetować nie będę

16. grania.

grania. Komisarz forum

Mini gierki rozegrane, baby boom oczywiście przegapiłam, poczekam może będzie następny, warsztaty zrobię w weekend, bo ten miałam zajęty, zagrody zresztą na opryskach też w weekend

hiacynta, krasnoludek10 oraz AngelGina lubią to.
  17. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Również nie widzę tego globala, procenty wzrastają bardzo wolno, a to dopiero do mnożnika x2, możemy chyba tylko pomarzyć o mnożniku x5, takie to podstępne urodziny.
    Jeżeli chodzi o mój wkład, to już prawie 100% wykonałam wszystkiego dostępnego, bez wydawania florenów (tego to nawet nie ruszam), brakuje mi jeszcze tylko 5000 roślinki nasiać, a tak, to wszystkie gierki po 30 z każdego rodzaju wykonałam, zagrody, warsztaty, hodowla- w całości zrobione, a procenty w globalnym prawie stoją w miejscu, gdzie tu sprawiedliwość, poświęciłam ogrom własnego wkładu w event i nawet nie wiem, czy dostanę nagrody odpowiadające mojemu zaangażowaniu.
    Niestety nie każdego będzie stać na wykonanie wszystkich zadań, hodowlany bardzo drogi, wypadajki z zagród i warsztatów dla niektórych niewykonalne, tak że pomysł z zadaniami globalnymi w takiej formie to jakaś pomyłka :sleepy:

18. dorro007

dorro007 Hrabia forum

Dokładnie 196 marakasów brak do końca. A ponieważ zwierzątek nigdy nie miałam zbyt wiele, to chciał nie chciał - kilka zagród też musi stać, żeby zwierzaków za miliony nie kupować. Ciężko prowadzić gospodarstwo wieloprofilowe :)

19. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

a mi się wydaje, ze programiści BP jednak podkręcą liczbę gości, bo by wyszło, że frekwencja urodzinowa nie dopisała....
    na czas imprezy mogliby udostępnić graczom konta testowe, to by global podciągnęli
    obstawiam mnożnik x5 ostatniego dnia....

20. abask

abask Komandor forum

BP przesunie pasek globala na 100% na sam koniec eventu. Toż to by była porażka gdyby goście nie dopisali. Najpierw jednak opustoszą wszelakie stodoły :)