Twórczość pozarolnicza

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika _KUBA2004_, 18 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Taka jest najlepsza. Jest ciepła i prawdziwa. Nie to co jakaś sztuczna Barbie.

2. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

Masz rację Zgredku:)
    To są Prawdziwe Lalki

Gosiagosia kolejna śliczna praca

babula40, 122qwazi oraz gosiagosia60 lubią to.
  3. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Dziękuję-miałaś coś swojego pokazać....

122qwazi lubi to.
  4. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

Nic z tego Gosiaczku, nic nadal nie widzę. Ale gratulacje dla kaski. Kup sobie za nią coś tylko dla siebie. :)
    A może jakiś Modek mógłby zdjęcie pokazać z innego foto-cośtam. Zaznaczam , że Modka zgredka widzę "gołego" więc to nie ON. :pxDxDxD

gosiagosia60 lubi to.
  5. gosiagosia60

No nie wiem,co poradzić-widać vpx-a nie czyta komp,blokada jakas czy co?

122qwazi lubi to.
  6. WhateverHappenes

dobrze,że mi przypomniałąś :) dam pod koniec tygodnia

Żaba ja widzę wszystko :p

122qwazi i gosiagosia60 lubią to.
  7. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

Teraz to i ja widzę wszystko. Okulary założyłam. :pxDxDxDxD Lalki świetne. :inlove:
    A tak na poważnie to wgrałam JAVE. Jak się okazało tego było potrzeba. A wyszło szydło z worka jak chciałam zarejestrować się do zusu na platformę elektroniczną. :)

8. gosiagosia60

Jesssuuuu...Dzięki za przypomnienie-starego rozliczyć musze do końca miesiaca :D

122qwazi i WhateverHappenes lubią to.
  9. 122qwazi

122qwazi Fanatyk forum

ryczałtowiec jak nic. :pxDxD

andziak77 i gosiagosia60 lubią to.
  10. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Przypominam o temacie wątku, chyba, że księgowość też traktujecie jako działalność pozarolniczą i przejaw talentu ;)

i dla tych, co nie widzą pozwolę sobie wkleić grafiki z postów Gosi:
    g1.jpg g2.jpg g3.jpg

gosiagosia60 lubi to.
  11. WhateverHappenes

już pokazuję :)

jakość nie jest najlepsza bo robione telefonem ( zapominam ciągle naładować aparat fotograficzny :oops:)

a tak się prezentuje z dalszej odległości ( z choinką obok:p)

to jest ten obrazem znaleziony przeze mnie w internecie

Ostatnie edytowanie: 31 stycznia 2016
  12. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Haft, rysunek czy jeszcze coś innego???

122qwazi lubi to.
  13. gosiagosia60

Śliczne :) Ja niestety haftować nie umiem :( Chociaż może umiem ale nie wiem,bo nie próbowałam :D A u mnie Zosia i Kacperek ;) Zosia zmienia dziś adres zamieszkania a Kacperek jest trochę felerny,to zostaje za mną :p[​IMG]

Ostatnie edytowanie: 31 stycznia 2016
  14. Kami

Kami Ambasador forum

Przybiegłam zdyszana na wezwanie :D
    Podziwiam, pięknie zrobiłaś. Dla mnie mistrzostwo świata. I spieszę uprzejmie donieść, że moja koleżanka skończyła maski (rok wyszywała), wyprała, naciągnęła i oddała do włożenia w ramkę. Ale że ze mnie sklerotyczka, nie sfociłam. Ale obiecuje poprawę.

15. WhateverHappenes

Krasnoludku to jest wyszywane na kanwie

Gosagosia lalki jak zwykle przepiękne

Kami widzę,że czytasz w moich myślach :p
    Twoja koleżanka ma dużo ładniejsze prace ale cieszyłabym się gdybyś jej pokazała moje :)
    Ja to oprawiałam sama i musiałam jeszcze dorobić białego tła do rozmiaru ramki i się guzdrałam z tym :p
    Po praniu i prasowaniu ( lekko usztywniłam krochmalem) naciągnęłam na deseczce z kupionej ramki i z tyłu naszyłam prostokąt kanwy żeby było estetycznie i porządnie oprawione.

Te obrazek wyszywałam ściegiem gobelinowym naprzemiennie: jeden rząd w prawo, drugi w lewo. To co teraz wyszywam robię też gobelinowym ale wyszywam w jedną stronę.
    Za jakiś czas jak chcecie to pokażę :)

122qwazi lubi to.
  16. Kami

Kami Ambasador forum

Chcemy.
    Oczywiście, że jej pokażę - jutro. I sama sobie przeczyta o tych kanwach, ja tego nie powtórzę, bo brzmi dla mnie jak język chiński :D:D
    A Gosia robi lalki przecudnej urody.

Co tu dużo gadać - zazdroszczę Wam, dziewczyny, talentu....

17. gosiagosia60

Pewnie,że chcemy,pokazuj wszystko :)
    Każdy ma inny talent-Twoja sygna wymiata :D

babula40 i 122qwazi lubią to.
  18. MRT_Greg

MRT_Greg Stary wyjadacz

122qwazi - na 1 urodziny juniora zamawiam brykę ;)

Właśnie miałem spytać Kami o sygienki, że tak zazdrości innym a talent sama ma nieprzeciętny ;)

Hania Abask - jeśli odwiedza jeszcze wątek - masz jakies miejsce gdzie masz zebrane fotki Twoich dzieł? - Chciałem namówić mamę na dekupażżż ale jak zacząłem się rozwodzić nad techniką to nawet najbardziej cierpliwemu by się odechciało :p

Jako jedynak (wychowany przez matkę) próbowałem i ja haftu ale... zabrakło cierpliwości dlatego WhateverHappenes zazdroszczę ;)

Ostatnio postanowiłem wrócić do rzeźby w drewnie. Zdążyłem urżnąć sobie opuszek kciuka i chwilowo odechciało mi się odnawiać znajomości z rzeźbą. Rysunek odręczny jest bezpieczniejszy; rysikiem (chyba) sobie krzywdy nie zrobię :)

gosiagosia - fajnuche te lalki - jak miałem 3-5 lat chorowałem ciągle na różne przeziębienia, katary i zapalenia. I dostawałem sporo zastrzyków. Miałem wtedy podobną lalkę (nie śmiać się - poważnie) i muszę przyznać że gąbka do mycia była suchsza od niej - za te wszystkie zastrzyki co dostawałem w tyłek ona dostawała drugie tyle :p :oops:

babula40 i gosiagosia60 lubią to.
  19. WhateverHappenes

Przyprowadź tu koniecznie swoją koleżankę:) Niech się pochwali swoimi maskami bo ja jakoś nie mam odwagi się za nie zabrać:eek:

Kami Ty też zdolniacha jesteś :inlove:popatrz jakie sygnaturki tworzysz

GREG :)
    Abask dawno już nie widziałam na forum :eek:więc nie wiem co się z nią dzieje ale tu są też inne osoby wykonujące prace tą techniką

Jeżeli chodzi o rysowanie to zamówiłam sobie teraz zeszyt do kolorowanek dla dorosłych " Tajemny Ogród" i kredki :D:pJak masz coś narysowanego/namalowanego to też się pochwal

20. MRT_Greg

MRT_Greg Stary wyjadacz

eee... starym rysunkami się chwaliłem... już... gdzieś tam ;) ale możemy się umówić, że jak coś narysuję, to Ty to wyhaftujesz. I vice versa. Co Ty na to? ;)xD Tematyka dowolna.