Problem z zapisem i ładowaniem

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika naciaaxp, 1 lutego 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. naciaaxp

naciaaxp Czeladnik forum

Cześć, czy Wy też macie problem z ładującą się grą i/lub zapisem? Niezależnie od przeglądarki/trybu klienta gra się długo ładuje, owieczki biegną i nie mogą dobiec, a jak już wybije 100%, to nic się nie dzieje. Nie mogę wejść na pole, a jak już wejdę i zacznę sobie ustawiać drzewka, to okazuje się, że gra się nie zapisała i po odświeżeniu zastałam puste pole... Jakiś bug w grze jest czy kwestia konta?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Cześć.

Może to być kwestia sprzętu, oprogramowania i/lub połączenia z internetem.
    Jeśli grasz na przeglądarce to wyczyść jej pamięć (od początku) lub sprawdź działanie gry na innej przeglądarce (Chrome, Mozilla, Edge). Zwróć też uwagę aby przeglądarka, pozostałe oprogramowanie i system były aktualizowane.
    Sprawdź też proszę swoje połączenie internetowe. Należy pamiętać, że szybkość działania gry w bardzo dużym stopniu zależy od prędkości i stabilności posiadanego łącza internetowego. Przy tzw. szybkich łączach bardzo często zdarza się, że podczas dużego obciążenia sieci mogą wystąpić czasowe spowolnienia, które mają istotny wpływ na działanie gry.
    W grze warto wyłączyć wszystkie efekty dźwiękowe i animacje, wybrać jakość grafiki - standardową oraz podczas gry nie otwierać innych aplikacji czy stron internetowych.
    Warto też sprawdzić jak gra działa przy użyciu aplikacji Autonomiczny klient do pobrania.
    A jeżeli to klient sprawia problemy to należy odinstalować aplikację, usunąć ikonę instalacyjną, zamknąć i włączyć komputer, pobrać klienta i zainstalować ponownie.

Jeśli zastosowanie się do powyższych wskazówek niczego nie zmieni to napisz proszę w celu sprawdzenia konta do PT, zgodnie z poradnikiem: Pomoc Techniczna.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. naciaaxp

naciaaxp Czeladnik forum

Powyższe kroki zostały przeze mnie wykonane, problem nie ustąpił, zgłosiłam do pomocy technicznej, dziękuję :)

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.