Problem z uprawą bambusa

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika vonstefano, 9 maja 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. vonstefano

vonstefano Forumowy żółtodziób

Witam!
    Mam taki problem - do tej pory uprawiałem bambus - bo dawał największy przyrost doświadczenia, jednak w pewnym momencie przestał być dostępny, druga sprawa - nie mogę także produkować rur. Czyto zabiegi administracyjne skłaniające do zakupów w sklepie?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj vonstefano.

Rur nie możesz produkować ponieważ event zakończył się wczoraj o godzinie 14:00.

A jeśli chodzi o problem z sianiem bambusa to na czym ten problem polega? Czy po wejściu na Bahamaramę nie masz na tablicy nasion bambusa do wyboru czy też po prostu klikasz na ikonę bambusa na tablicy a roślina nie jest wysiewana?

Czy masz może na myśli babmusową rurę czyli roślinę eventową? jeśli tak to podobnie jak w przypadku rur - czas eventu już minął i nie ma dostępnej rośliny eventowej.

Czy masz jeszcze inny problem?

3. vonstefano

Dzięki za info odnośnie rur - szkoda, że tak krótki był termin, bo chyba nie ma innego zastosowania natomiast odnośnie nasion bambusa - to ich zwyczajnie nie ma w opcjach do wysiewu, nie ma ich też Bahamarmie. Wczoraj długo próbowałem rozwiązać ten problem, szukałem na forum i nic nie było. Odnośnie bambusa - to nie mogę go też wystawić w swoim kramiku.

4. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

vonstefano, eventy zwykle trwają kilka dni i niestety, ale zadanie polega na tym, aby go ukończyć (albo przynajmniej zrobić jak najwięcej) w ograniczonym czasie jaki dają na nie twórcy gry. Czasem jest łatwiej, a czasem jest to wyzwanie. Jeśli niedawno rozpocząłeś przygodę z Farmeramą, to nie zniechęcaj się jeśli nie uda Ci się na początku robić tych eventów. Każdy tak zaczynał. Z czasem idzie coraz lepiej.
    Na pocieszenie dodam jeszcze, że dziś 14:00 zaczynają się dwa kolejne eventy, do których poradniki znajdziesz >>tutaj<< i >>tutaj<<. W pierwszym z nich też pojawia się roślina eventowa, dostępna w grze przez krótki czas, ale za to dająca całkiem przyzwoite punkty doświadczenia.

Natomiast jeśli chodzi o bambusa, to doprecyzuj proszę czy chodzi o bambusa czy o bambusową rurę, bo to dwie zupełnie różne rośliny.

Rura bambusowa, którą można było siać na polach głównej farmy, była rośliną ściśle związaną z eventem Frappé Olé, czyli tym gdzie układaliśmy rury. Event zakończył się wczoraj i wraz z nim zniknęła roślina eventowa. Być może za jakiś czas będziemy mieć kolejną edycję tego eventu i wówczas bambusowa rura może znowu pojawić się w grze. Roślin eventowych zazwyczaj nie można też sprzedawać na targu. Po evencie są one wymieniane na punkty doświadczenia i sianogrosze zgodnie z przelicznikiem podanym w poradniku.

Natomiast bambus to roślina, którą można siać wyłącznie na Bahamaramie. Jest dostępna po odkryciu odpowiedniej komnaty w IV pomieszczeniu w świątyni małp. Szczegóły dotyczące uprawa na Bahamaramie znajdziesz w tej >>tabelce<<.

Jeśli z siewnika zniknęła Ci rura bambusowa, którą siałeś na polach głównej farmy, to wszystko jest OK. Nie powinieneś mieć jej już dostępnej w grze, bo event się skończył.
    Jeśli natomiast zniknął Ci bambus, który siałeś wyłącznie na Bahamaramie, to zgłoś się z tym problemem do >>Pomocy Technicznej<<. Tam Twoje konto zostanie sprawdzone i okaże się co się stało z bambusem.

Czy teraz już wszystko jasne?

5. vonstefano

to chyba chodziło o rurę bambusową - jestem nowy w tej grze i dopiero ogarniam całość. Czyli wszystko to było powiązane z eventem. Wielkie dzięki za pomoc - pozdrawiam!

6. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

Bardzo się cieszę, że się wszystko wyjaśniło.
    Na początku każdy nowy gracz ma sporo pytań i wątpliwości, ale właśnie między innymi po to jest forum, żeby móc wszystko wyjaśnić :)
    A skoro wszystko jasne, to temat zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.