Porady doświadczonych graczy

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika TETUNIA, 29 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. freska_kreska

freska_kreska Komandor forum

Dokładnie tak samo jak wbiłaś każdy inny poziom :) Nie ma drogi na skróty. Trzeba regularnie zbierać pnącza oraz itemy (które oczywiście zakładam, że masz ustawione na obszarach do tego przeznaczonych). Delikatnie tempo zbieranie pd przyspieszają dodatkowe bonusy PD, które możesz umieścić w slocie złotym i srebrnym. Bonus do pd dają zarówno rzeczy z dzielnicy przemysłowej jak i dedykowane bonusy, które możesz mieć w inwentarzu w zakładce towary konsumpcyjne :)

2. WERONII

WERONII Koneser forum

Rok czasu zajęło mi przejście poziomu można to jakoś przyspieszyć.

krasnoludek10 lubi to.
  3. freska_kreska

Rok to bardzo długo. Wrzuć zdjecia swoich ogrodów ozdobnych z bahamów, głownej i mrocznej. Zobaczymy co tam masz.

krasnoludek10 lubi to.
  4. WERONII

WERONII Koneser forum

Nie umiem wrzucać fot

krasnoludek10 lubi to.
  5. freska_kreska

Na klawiaturze, na górze masz przycisk Prt sc. Odpalasz obszar, wciskasz ten przycisk. Włączasz program paint i wciskasz ctrl+v na klawiaturze. Wtedy powinien Ci się wkleić screen tego obszaru. Następnie w paincie robisz zapisz jako, podpisujesz jakoś (np. 1,2,3) i zapisujesz np. na pulpicie. I jak już będziesz miała wszystkie obszary tak przygotowane na pulpicie, to tu masz instrukcję co dalej -> https://board-pl.farmerama.com/threads/rozmazane-napisy-i-czarny-ekran.95667/#post-2635768

6. WERONII

WERONII Koneser forum

Gram na tablecie

7. freska_kreska

no to robisz zrzut ekranu jak na telefonie, wpadnie Ci wtedy do galerii i lecisz zgodnie z poradnikiem z linka :)

8. Monitaatita

Monitaatita Forumowy żółtodziób

co daje 60 poziom ?

9. freska_kreska

TU masz tabelkę ze wszystkimi poziomami i nagrodami :)

krasnoludek10 lubi to.
  10. AladdinSane

AladdinSane Fanatyk forum

________

info dla tych, których nudzą biegające długo dystansowe oowieczki pchające taczkę....

Chrome zaczął wczoraj wydziwiać, więc odinstalowałem i wrzuciłem nowy
    wersja 141.0.7390.108
    i......

w najśmielszych oczekiwaniach nie podejrzewałem, że farma może się "załadować" w 8 sek!!!!
    za każdym logowaniem
    nawet na starej, dawno nieodwiedzanej farmie!!

warto spróbować - działa!!

________

Ostatnie edytowanie: 20 października 2025
  11. ZonVoorJou

ZonVoorJou Czeladnik forum

Post dość starawy, aczkolwiek temat jest dość prosty ( może jakiś gracz skorzysta):
    Aby obejść niewielkie zasoby superpaszy i zdobyć kilka fajnych zwierzaków musimy zainwestować sporo sianogroszy, przygotowałem 3 ciekawe plany z różnymi budżetami,
    Plan numer I, budzet ok 20 milionów
    Przedstawie go na podstawie kur,
    Mamy 150 sp i 20 mln jak to ogarnac

Kupujemy : 400 kur brazowych, wiem ze troche to potrwa ale bedzie warto
    W dzien obnizki wrzucasz 100 oaz z kurami brazowymi, po otworzeniu dajesz oazy z jedwabnymi, i szalonymi oraz brązowymi jesli sie napatoczą ( nie mieszamy roznych odmian). Dzieki temu bedziesz o krok dalej, i jesli wejdzie przeskok to np zamiast miniaturki bedzie kurek,

Plan nr II
    Szukamy np świń wełnianych ( po ok 200 tyś) - wydatek ok 80 mln
    robimy analogicznie, tylko znowu jest szansa ze dojdziemy jeszcze wyżej, i przeskok może nas zaskoczyć

Plan nr III
    Zasobniejszy portfel - na 150 oaz to chyba zero do pierwszego dołożyć
    Jest taka technika że np.
    Patrzymy kurka miniaturka jest po 1 000 000sg, a kurek na dachu za 10 000 000 ( warto wiedzieć czy sie tam coś w ofertach dzieje czy tylko stoją)
    więc kupujemy cztery miniaturki, do hodowli i cyk może być kurek ale także i tęczowa więc no fajnie
    i tak wielokrotnie, im więcej oaz tym wieksza szansa na wieksza ilość wyższych zwierząt ( teoretycznie)
    Jeśli będzie kurek, to mamy szanse na 10 -4 = 6 milionów zarobku, ale ważne żeby uwzględnić:
    czasami lepiej dać niższą cene ale żeby sprzedać ( by zachęcic kupującego)
    przy sprzedaży trzeba zapłacić 10% prowizji za wystawienie ( dlatego ważne aby zmniejszyc cene niż sto razy wystawiać)

Przyjmijmy, ze wystawiamy za 9 mln, czyli mamy 9 - 4 -0.9 = 4.1 MLN na plus, więc nieźle, a jesli by tęczowa była

Uwaga! Poniższe dane są jedynie szacunkowe, nie stanowią porady inwestycyjnej:music: Więc tutaj prosze mnie nie winić o potencjalne straty finansowe

hapsak89, hlnrys oraz krasnoludek10 lubią to.
  12. ZonVoorJou

ZonVoorJou Czeladnik forum

W poprzednim poście próbowałem objaśnic sposób, jak mieć wyższe klony z oazy, nie kalkulowałem opłacalności.
    Poprosiłem kolege ChataGPT o przeanalizowanie tych trzech wariantów ( kóry zwykle, brazowe i jedwabne) i lecimy 150 oaz i wrzucamy na maxa
    Przyjałem że przeskok o 2 pola zdarza się w 25% przypadków
    efekty są wyższe przy użyciu wyższych, to logiczne
    https://zapodaj.net/plik-SrroXqrNbZ
    Odpowiedzmy na pytanie, czy to sie opłaca:

No tak średnio bym powiedział.
    U mnie najdrozsza kura brązowa wisi za 15 tysięcy, kura zwykla ok 10 tysięcy, a kur jedwabnych nie ma
    Jeśli miałbym brać, to chyba bym sie zastanowił nad brązowymi, o ile było by ich tak, ale czy to opłacalne?
    400 kur = 4 mln, 400 kur brazowych ok 6 mln, a jedwabnych hmm, ok pewnie 40 mln ( sztuka obstawiam ze 100 000)
    Jeśli kogoś by tak skręcało z potrzeby, można sprobować z brązowymi
    Bez bb mamy 2 miniaturki: ok 1 mln szt, 10 rosołowych ok 4 mln łącznie, ok 13 szalonych ok 2 mln łącznie. Jakiś zysk sie pokazuje, wiadomo że przy bb możemy się miło zaskoczyc, i ten zysk potencjalnie będzie wiekszy, ale czy warto hodować kury? Jedne z najtańszych zwierząt ? Osobiście przeanalizował bym rynek, i pooglądał gdzie chodzą kolorowe zwierzaki drogo, a zwierzeta podstawowe tanio i zaszalał
    Młodzi farmerzy, podstawa to analiza rynku, i patrzenie czy ktoś nie wrzuci czegoś za ułamek ceny, bo można dorwać niezła okazje.
    Oto mój łup z wczoraj::
    https://zapodaj.net/plik-qrC367hnzn

krasnoludek10 i hlnrys lubią to.
  13. 63DniDoKońca2025

63DniDoKońca2025 Okazjonalny autor

Po 16 dniach gry oficjalnie kończę z wynikiem 100 poziomu. Oto kilka moich wskazówek:
    1. Kupowanie i sprzedawanie roślin

Kupujcie w galerii najtańsze rośliny — często kosztują grosze — a następnie sprzedawajcie je drożej. Szczególnie opłacają się najniższe tierowo rośliny. To naprawdę potrafi dać sporo dodatkowego zysku.
    2. Co sadzić?

Jeśli macie czas, polecam niskie rośliny — na targu dają świetny zysk przy szybkim cyklu.
    3. Najważniejsze rzemiosło

Oto moim zdaniem najważniejsze bonusy z rzemiosła:
    • Chutney – +2 do zbioru wszędzie
    • Croissant – +3 do zbioru zbóż
    • Dżem dyniowy – +1 do zbioru
    • Chleb owsiany – +1 do zbioru pszenicy
    • Maseczka z mango i ananasa – +1 do zbioru trzciny cukrowej
    • Dżem wielkanocny i wiosenny wieniec – bonus PD
    • Niewinność i Krestol – przyspieszają użycie super nawozu
    • Różowa galaretka – szybsza hodowla roślin
    4. Jakie misje robić na start?

Najlepiej zaczynać od misji z tanim produktem (jajka, mleko, miód) oraz tych, które dają bardzo dużo PD (np. deskorolka, maska, panel, wachlarz). I oczywiście pnącze

5. Jak hodować?

Polecam sumienną hodowlę — daje bardziej przewidywalne wyniki. Mieszanki (mixy) potrafią czasem rozczarować.( ale i zaskoczyc )

krasnoludek10, matthero oraz Ficek1985 lubią to.
  14. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Bardzo polecam tę metodę:) Sam jak kiedyś uzbierałem kombajn na parę godzin i siałem tylko marchew, to zarobiłem parę dobrych milionówxD:cry:xD Aż żałowałem, że szkoda, że nie tak łatwo tyle zarobić w rzeczywistym życiuxD:cry:xD Nie pamiętam czy był bonus, ale to nie jest aż tak ważne.

15. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Różową galaretką skracasz czas w Oazie.

krasnoludek10 lubi to.
  16. michaga7771

michaga7771 Młodszy ekspert

Mam poziom 70 ale szybko chce dojść do 100
    A moze ktoś przyśle na G&T Protestujaca świnie.

krasnoludek10 lubi to.
  17. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Chlew dla protestujących świń można kupić za sianogrosze w czerwonym koszyczku, ale trzeba mieć odpowiedzi poziom.:)
    Poczytaj sobie tabelkę zagród: klik

krasnoludek10 lubi to.