Opinie Podstawy uprawy

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 5 czerwca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Witajcie Farmerzy,

Gera potrzebuje twojej pomocy przy przyuczaniu nowych farmerów! Łap za koszyk i pomóż ciężko pracującej krówce - zajmie Ci to dosłownie chwilę, a korzyści będą naprawdę spore!

trainingjun2018_news_bg.png

Środa 06.06.2018, godz. 14:00

Środa 13.06.2018, godz. 14:00

ScreenHunter 286.png ScreenHunter 286.png ScreenHunter 286.png

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

2. ewanta

ewanta Komandor forum

rafę jakoś ogarnęłam ale tego eventu jak na razie nie bardzo rozumiem- idę czytać jeszcze raz ...

3. RWM41

RWM41 Ambasador forum

Łoj.... skomplikowane jakieś ale pewnie metodą Macajewa się dojdzie jak event ruszy. Dwa siewne jednocześnie - kombajn i dopalacze się wykorzysta efektywnie

4. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Ja też rafę ogarnęłam i też muszę jeszcze ze dwa razy przeczytać poradnik. Na razie to dla mnie kosmos... Trzy rośliny do siania łącznie z Bahamą, każda z innym czasem dojrzewania... trzeba pilnować zegarka. Mam nadzieję, że wypadajki będą lecieć przyzwoicie....

5. memlak

memlak Wielki mistrz forum

Cholibka i pnącze nie najgorsze o_O uff.. trzeba ruszyć zad ;)a tak mi dobrze było na leżajsku:p

ania1713, Odilia oraz jamarkus lubią to.
  6. 6elka4

6elka4 Baron forum

Normalnie jakiś kosmos,3 rośliny do wysiania,trzeba chyba cały czas siedzieć przy kompie. Nie wiem na razie jak to jakoś logicznie ogarnąć. Na pewno robię ten na wyspie, bo chcę zgarnąć ośmiornice.

kalinamala i Azile lubią to.
  7. ewanta

ewanta Komandor forum

przeczytałam drugi raz i jakoś nie rozjaśniło mi się nic a nic.
    a te gruszki to jakieś specjalne czy te zwykłe gruszki potrzebne?
    a te zwierzaki jak już usną to będą spać dopóki ich nie obudzimy czy same po jakimś czasie się budzą?

kalinamala lubi to.
  8. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Z tego co przeczytałam, to chyba musisz je budzić albo eventówką albo SP.

I znaleźli sposób na uszczuplanie nam zapasów SP xD

9. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Niezły dopał dla żółtego groszku.
    Ewent zrobię, ale pnącze chyba mi pozamiatało dożynkowy TOP.
    Bez odblokowanego groszku nie widzę szans.

10. mania4691

mania4691 Forum Pro

Wcieło z targu wszystkie gruszki.Trzeba wystawić.

11. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Jeszcze hodowlany na horyzoncie..... też pewnie nas przetrzepią z SP xD
    W temacie.... przeczytałam trzy razy, trochę więcej wiem, ale nie wszystko haha.... reszta wyjdzie w praniu....

12. frixi77

frixi77 Ambasador forum

jakiego groszku :) ??

13. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Poziom 204, to dla tych, co walczą o PD

14. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

No ba. Koszt jednego " budzika" = jednej hodowli w oazie , która, widać poza BB i hodowlanymi nie cieszy się zbytnią popularnością :cry:xD
    A pnącze wartościowe, więc kusi, oj kusi...Nie ma to tamto xD

15. Mcgregoro

Mcgregoro Książę forum

Bry czy ja dobrze widzę pnącze daje +1 warzywa przez dwie godziny kosztem -10% szybkości wzrostu rośliny przez te dwie godziny?

16. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Mcgregoro nie -10% szybkości tylko -10% dla czasu wzrostu roślin Warzywa na Farmie (2h) a to znaczy, że czas wzrostu będzie o te 10% krótszy.

17. jamarkus

jamarkus Czeladnik forum

Takie akcje właśnie lubię najbardziej serio serio:)
    Raz a porządnie się nabiegam:p wyspa farma wyspa farma i mroczny a po drodze zahaczę o pole gry akcji (specjalna polana eventowa ) Super:p:)

18. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Nowa mechanika xD:cry:xD.

Pytanie do MOD-ów, czy istnieje jakakolwiek szansa, że pnącze zadziała /o plusy mi chodzi/ kiedykolwiek na eventówkę ?

Bry w obu miejscach równocześnie.

19. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Pnącze z gatunku "musisz to mieć" dla siewców, a szczególnie dla namiętnych siewców żółtego groszku (czy dla tych, którzy dopiero zamierzają przystąpić do tego elitarnego grona)xD

Poczytałam poradnik, ale zdecydowanie muszę przetestować event w praktyce. Coś mi te koszty budzenia bez użycia SP wychodzą wyższe niż wynika z poradnika...

Edit - jak będziecie trenować zwierzaki, to uważajcie, aby ich niepotrzebnie nie przetrenowywać. Chyba, że wam zależy na tych losowych nagrodach dodatkowych za budzenie zwierząt. Obawiam się jednak, że nie będą one warte kosztów.
    Maksymalnego wytrenowania - wszystkie trzy umiejętności na maxa - potrzebuje tylko wiewiórka.
    Podane w poradniku koszty: 12 000 x Torba farmerska, 1 650 x Konewka, 440 x Gruszka dotyczą wykonania eventu w całości.
    Podany dalej koszt 17 000 x Torba farmerska, 3 200 x Konewka, 800 x Gruszka dotyczy przypadku, gdybyście robili też dodatkowe (niepotrzebne) treningi (odpowiednik nadprogramowego karmienia netoperków).

Ostatnie edytowanie: 5 czerwca 2018
  20. bari06

bari06 Półbóstwo forum

Czy dobrze rozumiem ten wpis :

Minimalna liczba przedmiotów eventowych potrzebna do zdobycia pełnego pnącza (bez użycia Super paszy):
    8 000 x Torba farmerska, 1 350 x Konewka, 8 000 x Roślina białkowa, 380 x Gruszka

Wystarczy wysianie jak wyżej i zdobędzie się pnącze z itemami ? bo coś to trochę zagmatwane FAQ mi się wydaje o_O.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.