Blad Otwarte beta testy - zgłaszanie błędów

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 28 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

RAFIX23 - Twój post z samym cytatem usunęłam.

IRENKA2047 - Twój post usunęłam, ponieważ w tym wątku zgłaszamy błędy według schematu podanego w pierwszy poście tego tematu.

W przypadku każdego zgłoszenia błędu prosimy o podanie następujących informacji:
    - ID użytkownika,
    - data i godzina,
    - kraj,
    - lokalizacja w grze (np. Koło Fortuny, Cudowne Pnącze, Las Tropikalny, Bonus za codzienne logowanie, Dzielnica rzemieślnicza),
    - szczegółowy opis błędu, w tym zrzuty ekranu i częstotliwość (jak często pojawia się błąd: raz, zawsze czy czasami?). Jeśli możesz, podaj kroki prowadzące do odtworzenia problemu,
    - metoda dostępu do Unity: przeglądarka lub klient do pobrania.

2. niunia236102

niunia236102 Młodszy ekspert

- ID 36670621
    - 24.01.2021 , 20:45
    - Polska
    - lokalizacja w grze: Cudowne Pnącze:Itemy na pnaczu się ruszają mimo wyłączenia animacji,obciąża to bardzo komputer; Ogólne: brak możliwości operowania enterem jest to uciążliwe dla zbierania ręcznego
    - włączona animacja pojawia się zawsze wystarczy włączyc pnącze i chwilkę poczekać ; brak akcji enter pojawia sie zawsze
    - metoda dostępu do Unity: klient do pobrania.

monsal i Rielle78 lubią to.
  3. MOD_Zła

4. anek056

anek056 Czeladnik forum

moje pytania pokrywają się zapytaniami wielu uczestników tego forum... niestety tam gdzie chciałabym napisać tematy szybko są zamykane i nie ma możliwości dodania pytania.
    Gra działa bardzo wolno ( mam laptopa kupionego w lipcu w 2020 roku) jak otworzy się okienko to wykonam jedną czynność i czekam.... czekam ... kwiatuszek się kręci ja się wkręcam i wyłączam grę... po chwili próbuję od nowa... i dalej jedną akcję uda się zrobić i powtórka z rozrywki.... wchodzę do młyna włączam robienie paszy i jest udało sie ... więc dalej... przecież mam 3 sloty na paszę... ale nie robimy po jednym... no trudno może zakręcimy kołem??? brawo weszłam i co mam masę wejściówek... i co z tego? dziś gdzieś się pochowały... może imprezowa gra? nie o tym już dawno zapomniałam.... no trudno może innym razem się uda.... to na rynek... coś sprzedać coś kupić... tylko ile razy trzeba klikać , żeby w coś wejść, żeby się otworzyło... komu przeszkadzał poprzedni układ rynku??? Ludzie ogarnijcie się bo jeśli o mnie chodzi to coraz mniej mam ochotę na taką kiczowatą rozrywkę... no i oczywiście czego spodziewam sie po napisaniu tego postu???? zamknięcia tego przez MODERATORA
    I oczywiście ten post został przesunięty do archiwum... czyli jest po temacie...
    gram przez klienta dziś wchodziłam dwa razy ponieważ po ładowaniu zostawałam na stronie z której chciałam wyjść....

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

anek056 edytuj swój post i zgłoś proszę problemy i błędy zgodnie z podanym w pierwszym poście tego wątku wzorem:

6. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

ID 53896442
    25.01.2021 12:40 (błąd występuje przynajmniej od 5 dni, czekałam że może jakoś to się naprawi, sprawdzałam codziennie)
    Polska
    Dzielnica rzemieślnicza Piekarnia poziom 3
    Jest niemożliwe wykonanie jakichkolwiek przetworów z 3 poziomu.
    Unity, przeglądarka Chrome i EDGE

Miodzio222, Anetta41 oraz aleksandra lubią to.
  7. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Poszłam sprawdzić,
    ID 12021147 Polska
    Piekarnia poziom 3
    Unity, Chrome

U mnie działa

Były 2 naleśniki są 3 [​IMG]

Anetta41 i abc2016 lubią to.
  8. miaro70

miaro70 Forumowy żółtodziób

Nigdy nie miałem w tak wieloletniej funkcjonowaniu tej gry aby tak dużo oglądać skaczących owiec lub kręcących się słoneczników.
    Gdziekolwiek nie wejdę to zawsze pojawiają się długo skaczące owce i kręcące się słoneczniki.
    To jest jakaś katastrofa.
    Działanie tak powolne niezależne czy klient czy Mozilla
    Zgłoszenie do pomocy technicznej zero odzewu.
    Monitorowanie komputera maksymalne wykorzystanie do 40 % a gra nadal kuleje.
    miaro70
    ID: 24234806

monsal lubi to.
  9. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

a u mnie jest tak
    a inne poziomy są...

-------------------------
    weszłam tam jeszcze raz i chyba coś poprawili, bo teraz działa (a ja nic nie robiłam....)

Ostatnie edytowanie: 25 stycznia 2021
    Anetta41, Anhedrea oraz draculik34 lubią to.
  10. l0litka

l0litka Czeladnik forum

ID 9469616
    - 25.01.2021 ale dzieje sie to od dluzszego czasu
    - Polska
    - przechodzenie miedzy planszami/mapa/ przejscie na baharamie na wyspy
    - po jakims czasie po zalogowanie w grze przy probie przejscia z jednego pola na drugie wyskakuje pasek ladowania pola ktory zmienia sie po 1% i po dojsciu do 100% nic sie nie dzieje, zostaje w tym samym miejscu, jedyne rozwiazanie to przeladowanie gry, dzieje sie to tak czesto ze nie da sie obrobic wszystkich pol nawet przy pomocy kombajnu, zeby zebrac wszystko czasem potrzebuje trzech lub czterech przeladowan gry
    - metoda dostępu do Unity: przeglądarka i klient - bez znaczenia

oset53 i tess53 lubią to.
  11. MOD_Zła

draculik34 - Twój post, który nie był zgłoszeniem błędu usunęłam.
    Tak, jak w przypadku innych błędów ten widocznie wybiórczo występuje.

draculik34 lubi to.
  12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

13. grania.

grania. Analityk forum

• id 21044971
    • cały czas
    • Polska
    • dzielnica rzemieślnicza
    • klient, chrome/firefox
    u Alchemika na poziomie 3 nie wyświetla się skład żadnej recepty. Po kliknięciu na którąkolwiek z nich blokuje się cały poziom 3.

Gra na kliencie jak również na przeglądarce niesamowicie grzeja komputer

Przy włączaniu gry na firfoxie wyskakuje komunikat, że włączenie tej strony spowalnia działanie przglądarki.

Ostatnie edytowanie: 26 stycznia 2021
    Miodzio222 i marysiad8 lubią to.
  14. barrakuda78

barrakuda78 Wielki mistrz forum

- ID: 23765088;
    - chyba od 24.01.2021 r.;
    - tropiki;
    - RP;
    - Chrome, Edge;
    - Unity.

Nie można ustawić tropikalnej manufaktury na żadnym z pól - przycisk "Wybierz/Ustaw" jest nieaktywny. Nie wiem, jak z ogrodami dendrologicznymi i menażeriami, bo stoją cały czas i nie mam ochoty ich ruszać. Nadmieniam, że nie było problemu z ww. magazynami na farmie - wiem, bo po eventowej demolce, ustawiałam wszystko w niedzielny poranek. Wyczyszczone ciastka, zmieniane przeglądarki - problem pozostaje. Zgłoszone wczoraj rano do pomocy technicznej; po wymianie maili kazano czekać na naprawienie błędu - i czekam do dzisiaj. Czy ktoś też ma ten problem?

15. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Usunęłam posty nie stanowiące zgłoszenia błędów wg zasad obowiązujących w tym wątku.

16. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

No to muszę i ja coś zgłosić, bo nic się nie poprawia.
    ID: 6563516
    26.01 g. 13.05
    Polska
    Dzika łąka
    Menażeria nie wyświetla informacji, że jest gotowa do zbioru, problem jest cały czas, niezależnie, gdzie się znajduje menażeria. W tej chwili problem jest na Unity na przeglądarce Chrome, ale to samo jest na Edge oraz na Kliencie. Problem jest notoryczny.

17. miaro70

miaro70 Forumowy żółtodziób

miaro70
    ID: 24234806
    Polska
    Klient i Firefox
    Na każdej łące gdzie można postawić brak informacji o zbiorach z drzew, ogrodów, menażeriach i manufakturach.
    Wybrzeże rozbitków zawsze : źle umieszczone dwa bufety XL, trzy mikołaje III , dwa Głodny cieśla. Bardzo ciężko zebrać jednego z mikołajów III i Patryk najlepszy kucharz (często rezygnuję) prawdopodobnie przez złe umieszczenia bufetów XL.

Przy uruchamianiu gry na Firefox zawsze pojawia się komunikat że strona spowolnienia działania przeglądarki.

tess53 i krasnoludek10 lubią to.
  18. anja1547

anja1547 Okazjonalny autor

anja1547 ID: 55628292
    Polska
    Klient + Chrome
    26.01 ok godz 17:00
    Miałam 12 skrzynek z sianogroszami do otworzenia (+ kilkadziesiąt innych)
    Na Chrome otwarta gra, po kliknięciu na przycisk "otwórz" gra się zacięła. Wylogowało mnie, zalogowałam się ponownie tym razem przez klienta ale nie dostałam zwrotu skrzynek ani sianogroszy (nawet jeden nie wpłynął).
    Otwierając inne skrzynki sianogrosze wypadały ze skrzynek i dodało mi te, które aktualnie wpłynęły, natomiast z tych 12 skrzynek przepadły.
    Nie działa przycisk enter. Często korzystałam z niego chociażby przy sprzedaży na targu czy klikając w otwarcie skrzynek.
    Bardzo długo kręci się kwiatek.
    Co chwila wywala z gry na Chrome oraz na kliencie.
    W dniu 25.01 na kliencie nie mogłam otworzyć skrzynek.

tess53 i krasnoludek10 lubią to.
  19. EvaFarmerka

EvaFarmerka Forumowy żółtodziób

Zauważyłam, że problemy w grze są związane z poziomem na jakim się gra. Mam 2
    konta, na poziomie 90 i 212. Na niższym poziomie nie mam żadnych problemów z grą,
    oczywiście pomijając błędy w grze, o których już pisałam - otwieranie inwentarza,
    misje w spółdzielni, młyn, a nawet kombajn - wszystko "ucieka" na
    początek listy. Natomiast na wyższym poziomie te same błędy, ale gra się zawiesza,
    muszę odświeżać stronę albo wylogowywać się, np. nie widzę zdobywanych nagród, nie
    widzę czy się robi pasza w młynie. Po
    ponownym zalogowaniu jest tylko przez chwilę dobrze, przynajmniej mogę sprawdzić
    co zrobiłam i wygrałam. Nawet napisanie wiadomości do sąsiada czasami jest
    problemem. To wszystko bardzo zniechęca do dalszej gry, przynajmniej na wyższym
    poziomie. Tak więc jak widać to nie wina mojego sprzętu, bo poziom 90 i 212 na tym
    samym sprzęcie!

krasnoludek10, rysio oraz tess53 lubią to.
  20. tess53

tess53 Zaawansowany

Nadal problem z otwieraniem skrzynek-poziom107.Po otworzeniu 1 ew.2 przeskakuje na inne pozycje ktorych nie chce uzyc lub wyloguje.Musze sie wylogowac i zalogowac na nowo.Przekazanie prezentow sasiadom tez stwarza problem z wyslaniem..:cry:

krasnoludek10 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.