Farmerama na urządzeniach mobilnych

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika MOD_Zgredek*, 15 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MOD_Zgredek*

    MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

    Wiele osób pyta o możliwość gry na urządzeniach mobilnych. Niestety Bigpoint nie udostępnia do tego dedykowanej aplikacji, a urządzeń, systemów operacyjnych i przeglądarek jest na rynku całe mnóstwo i co trochę pojawiają się nowe. Dlatego prosimy osoby, które korzystają z takich urządzeń, o dzielenie się swoją wiedzą i doświadczeniami w tej dziedzinie.


    24.png
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: 12 grudnia 2018
    yvonnege_ i -BiKsz13- lubią to.
  2. .savante.

    .savante. Wszystkowiedząca wyrocznia

    aktualnie testuję na tablecie Samsung Galaxy Tab S + przeglądarka Dolphin

    zalogować się można, jak się wyłączy szaloną grafikę to daję radę zebrać plony jedynie kombajnem
    niestety przy próbie powiększenia / przybliżenia jakiegoś elementu gra się wiesza i wyrzuca mnie z farmy :p
    jak coś więcej rozkminię to dam znać ;)
     
  3. orkiszowiec

    orkiszowiec Koneser forum

    Awaryjnie, jak nie mam dostępu do komputera, uruchamiam sobie Farmeramę na Samsungu Galaxy SIII mini.
    Grać można jak się ma uruchomionych pomocników: mam duże palce i ciężko trafiać. Jak powiększę sobie obraz to jest dużo przesuwania. Dużo lepiej gra się z myszką (korzystam z Bluetooth) Android 4.1.2
     
    malinarp lubi to.
  4. pauliska84

    pauliska84 Aktywny autor

    Ja na telefonie HTC one x z Androidem i wchodząc przez Mozillę loguję się bez problemu.
    Mam problem z Nokią z Windowsem, bo Mozilli zainstalować sie nie da, a na innej przeglądarce nie działa. Jak logujecie się z telefonów z Windowsem?


    Wracając do grania na HTC to jak powyżej piszecie najlepiej mieć uruchomionych pomocników. Ręcznie to raczej nie da się zbierać. Oczywiście należy mieć grafikę ustawioną na najniższą i wyłączone animacje, bo inaczej wywala z gry.
     
    malinarp lubi to.
  5. Merrick

    Merrick Mieszkaniec forum

    mam konsole ps3 czy i jak można w farmę pograć?o_O
     
    malinarp lubi to.
  6. nemo75

    nemo75 Naśladowca mistrzów

    mam samsunga galaxy advence i działa bez zarzutu a teraz przymierzam się do samsunga galaxy sIII lte i zobaczymy..chyba ,że ktoś już go przetestował pod względem farmy ..proszę o info
     
    malinarp lubi to.
  7. Mr.Rafik

    Mr.Rafik Stały bywalec

    na galaxy 3 ace z dolphinem dziala, mozna do pewnego momentu przyblizyc tak ze mozna zagrody zebrac (trzeba wyczaic moment, jak sie go przekroczy to szary ekran i trzeba od nowa logowac) ale da sie pograc no i flash zainstalowany do tego androida jest apka na necie do niego

    co do windowsow to sprawdz to :
    You need to install browsers which supports this feature-download any of these following-
    Skyfire.
    Opera Mini.
    Fennac.
    UC browser.

    Now go to http://download.macromedia.com/pub/flash/devices/pocket_pc/installers/fp7_ppc_en.cab to download the adobe flash player for your mobile.
    Now double tap on the setup file to install it.
    Restart your phone & check whether you can view flash contents in your browser or not.
     
    malinarp lubi to.
  8. VELOCI_RAPTOR

    VELOCI_RAPTOR Stary wyjadacz

    Osobiście czasem gram na LG G2 mini + przeglądarka Dolphin + wgrany AFP :)

    Zgadzam się z przedmówcami - do pewnego momentu powiększysz i wyrzuca z gry :(

    Najlepsze efekty przy włączonych pomocnikach :)
     
    Esterka23 i malinarp lubią to.
  9. jarek1962

    jarek1962 Forumowy żółtodziób

    jak moge uruchomic farme na tablecie z androidem
    wyskakuje mi że nie mam wtyczki
     
    malinarp lubi to.
  10. BA_Salsa

    BA_Salsa Guest

    Witam. Obecnie nie ma aplikacji na telefon komórkowy dzięki któremu można by było grać w farmę, trzeba mieć możliwość ściągnięcia Adobe Flash Playera, a nie każdy telefon ma takową możliwość. :)

    Możliwe, że niestety nie będziesz mógł pobrać wtyczki. Najlepiej dopytać sprzedawcę o konkrety.
    Zapraszam Cię do wątku, w którym gracze dzielą się informacjami o grze w FA na urządzeniach mobilnych: KLIK.

    Czy mogę Ci jeszcze w czymś pomóc?
     
    malinarp lubi to.
  11. Renia1920

    Renia1920 Komandor forum

    Wtyczkę można pobrać na komputerze a później wgrać. Ja tak zrobiłam na moim smartphonie samsung galaxy 3 mini tylko ,że a pobrałam z Google na smartphonie. Trzeba wgrać najnowszą wersję
    [ciach]

    Link usunęłam. Zabronione jest podawanie linków do innych for.
    MOD_Salsa
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: 5 lutego 2015
    malinarp i _Olenka47 lubią to.
  12. _Olenka47

    _Olenka47 Półbóstwo forum


    dzięki , bardzo przydatne info :)

    Link z cytatu również usunęłam.
    MOD_Salsa
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: 5 lutego 2015
    Renia1920 i malinarp lubią to.
  13. Renia1920

    Renia1920 Komandor forum

    Przepraszam za linka.
     
    malinarp lubi to.
  14. paniprezydentowa

    paniprezydentowa Czeladnik forum

    Nie wiem czy ktoś tu o tym pisał, ale napiszę :)
    Ja korzystam z iPhone 5s i podpowiem Wam, jak można z powodzeniem wchodzić na farmę z tego telefonu.
    Należy ściągnąć sobie aplikację Puffin Free: jest to apps do owierania stron internetowych na smartfonach, bez konieczności instalowania Flasha. Funkcjonuje bardzo dobrze, nawet bez dostepu do Wi-Fi. Jedyną niedogodnością jest malutki obraz, można go jednak fragmentarycznie powiększać. Korzystam raczej rzadko, właśnie podczas eventów, kiedy czas goni i trzeba coś szybko zebrać/posiać :)
    Nie sprawdzałam, czy Puffin Browser/Free jest dostępny również na inne telefony, ale pewnie tak. ;)
     
    ells.w87 lubi to.
  15. BA_Salsa

    BA_Salsa Guest

  16. paniprezydentowa

    paniprezydentowa Czeladnik forum

    Nadmieniam jednak, że mój post nadal tu wisi, ale TU chyba powinien...? :) ;)
    Również pozdrawiam! :)
     
  17. BA_Salsa

    BA_Salsa Guest

    Post wisi, bo temat z działu Nowe forum-Pytania Techniczne będzie widoczny do jutra ;)
     
  18. MOD_Zgredek*

    MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

    Ani Adobe ani Google obecnie nie wspierają technologii flash. Jednak na stronie Adobe można znaleźć archiwalne wersje wtyczek Flash Playera przeznaczone dla Androida. Przed instalacją należy zezwolić smartfonowi/tabletowi na instalowanie oprogramowania z nieznanych źródeł (domyślnie ta opcja jest wyłączona). W tym celu należy przeklikać: Menu > Ustawienia systemu > Aplikacje/Bezpieczeństwo > Nieznane źródła. Podczas samej instalacji wskazane jest wyłączenie automatycznej aktualizacji wtyczki. Jeżeli mimo poprawnej instalacji na ekranie przeglądarki nie pojawia się zawartość aplikacji flash, należy sprawdzić, czy stosowana przeglądarka obsługuje Flasha i czy ma włączoną obsługę wtyczek.
     
    Renia1920 i juliuszka lubią to.
  19. zdzicha541

    zdzicha541 Okazjonalny autor

    Jutro napiszę jak mi hula farma na Androidzie !!! Mam nadzieję że Mod nie zamknie na kłódeczkę dyskusji. Jak ktoś ma czas jutro to niech Jej "zwinie" kluczyk, dopóki nie wrócę z pracy, OK ? Zaraz ...jakiej pracy ?..... HARÓWY raczej:cry:
     
    *galinka* lubi to.
  20. cj3engcell

    cj3engcell Czeladnik forum

    Witam,
    Na nowym forum prę razy przewinął się temat farmeramy na urządzeniach z androidem.
    Z wielkim rozbawieniem obserwowałem zmagania "moderatorów" z tym zagadnieniem, bo tu nie da się zastosować KOPIUJ i WKLEJ odpowiedzi: wyczyść ciasteczka, zmień przeglądarkę, wyloguj i zaloguj....
    Tu potrzeba wiedzy[ciach]

    Otóż moi drodzy, Farmerama na urządzeniach z androidem działa i nie potrzeba do tego żadnej aplikacji, jak sugerował jeden z geniuszy moderacji tego forum....
    Szczegółowy poradnik jak to zrobić zamieściłem jednak na starym forum, w dziale PORADNIKI.
    Teraz nie ma już do niego dostępu...

    Temat przepadł, A może jakiś mod pomoże mi ten post odzyskać?

    Do pomocy technicznej nie będę pisał w tej sprawie bo tam też tylko KOPIUJ, WKLEJ...

    W tamtym topicu opisałem proces szczegółowo, tu napiszę w kilku zdaniach, ogólnie.

    NA ANDROIDA wersji 4.
    1. można to uruchomić jedynie na wbudowanej przeglądarce, która występuje pod ikoną kulki ziemskiej i nazywa się INTERNET.
    2. wejść w ustawienia, zaawansowane włączyć obsługę wtyczek.
    3. Odinstalować posiadanego flasha, wejść w zabezpieczenia włączyć nieznane źródła i ściągnąć i zainstalować tego: http://d-h.st/o1I a potem tego http://d-h.st/Gaq. I Farmerama zacznie działać. Testowane na samsungu gio, HTC XE i tabletach Samsung, Kiano i Lark.
    W zależności od procesora i układu graficznego można było jedynie popatrzeć (GIO) coś jednak zrobić (XE, KIANO)

    NA ANDROIDA wersji 5.
    jest problem, z przeglądarki usunięto opcję wtyczek więc odpada. Mam jeszcze ze dwa pomysły jak to obejść i na razie walczę. Nie dawno zmieniłem słuchawkę na HTC M8 z Andkiem 5.0.1 i nie odpuszczę a uruchomię na niej farmę.
    Jak tylko odniosę sukces - natychmiast się pochwalę i dam znać jak to zrobić.

    W razie pytań - śmiało. Jeżeli jakiś [MOD] nie zamknie tego topica, odpowiem, pomogę.

    Usunęłam obraźliwe treści.
    MOD_Salsa
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: 6 lutego 2015
    Bronek82, *galinka* oraz malinarp lubią to.