Blad Otwarte beta testy - zgłaszanie błędów

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 28 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Sprawdź czy masz ustawiony widok na "wszystkie rzędy"
    pnącze.png

krasnoludek10 lubi to.
  2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Nazwa gracza: krasnoludek10
    ID użytkownika: 3758185
    10 grudnia 2020, 23:37
    Polska
    Lokalizacja w grze: Rzędy chmur, Stodoła, Urząd pocztowy, Kino, Bahamarama, Główna Łąka, Dzika Łąka, Leśna Polana, Pasek z drzewami na farmie, Pasek z drzewami na Baśce

System
    : Windows 10
    Pamięć na laptopie Vaio: W użyciu 2,7 GB; dostępna 1,2 GB (ale nie służy mi on tylko do celów rozrywkowych, czyli gry i nie mam zamiaru tego zmieniać)
    Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz
    Karta graficzna: AMD Radeon HD 7500M/7600M Series
    System operacyjny: 64-bitowy system operacyjny, procesor x64
    Prędkość połączenia internetowego:
    1. Pobieranie: 83.72 Mb/s.
    2. Opóźnienia (Ping) : 26 ms.
    3. Wysyłanie: 10.41 Mb/s.

Stan na 14.12.2020 o 19:49:

- czubek itemu "Choinka" na pnączu "Puchar farmy 2018" przedziurawia chmurę z itemem "Most z chmur" na pnączu "Gdzie jest Robert Robak" natomiast na Flashu czubek jest pod owieczką, która już zeskoczy z mostu z chmur (w sensie przed jej nóżką),
    - w stodole nie działa sortowanie - gdy zmienia się strzałeczką z "Poziom" na np. "Ilość" albo "A-Z" to nic się nie zmienia (aczkolwiek problem występuje tylko wtedy, gdy najpierw naciśniemy na "Szukaj" a potem ten znaczek po lewej, gdy zrobimy to odwrotnie, to wszystko jest w porządku),
    - przy odpowiadaniu komuś na sowę znika cała treść wiadomości, na którą się odpowiada,
    - po wejściu do kina zamiast film wyświetlać się w kliencie (co byłoby moim zdaniem dużo wygodniejsze), wyświetla się w nowej karcie w domyślnej przeglądarce,
    - ostatnio kupiłem coś na targu przez klienta i pisałem, że nie wyświetla się sprzedawca, w tej chwili po wylogowaniu się z gry całkiem zniknęła kronika targowa (znaczy się... przycisk jest, ale zawartości nie ma, nie wiem czy jest to błąd, ale wg mnie tak),
    - przy całej Baśce itemów i włączonych animacjach już nie tylko nie da się zebrać itemów, ale także ledwo co da się przejść do innego miejsca na farmie,
    - na wszystkich łąkach farmy (o Baśce się nie wypowiem, bo mam tam drzewa i itemy) po posianiu czegokolwiek pojawia się jakaś jasna poświata i znika dopiero po najechaniu na nią kursorem myszy,
    - (Pasek z drzewami na farmie) w którymś rodzaju tajemniczych drzew zamiast poprawnej nazwy wyświetla się mlf.trainseedling_tree_jun18_al,
    - (Pasek z drzewami na Baśce) w którymś rodzaju tajemniczych drzew zamiast poprawnej nazwy wyświetla się mlf.trainseedling_tree_jun18_bl,

Nie wspominając już o grafice, która zdecydowanie za mocno razi w oczy.

hiacynta i netka205 lubią to.
  3. audi8294x

audi8294x Forumowy żółtodziób

ID 48336742 Polska
    1. efekt białego ekranu został rozwiązany u mnie po zainstalowaniu dziś nowego klienta.
    2. Na polu z plantacją bahamaramy zamiast drzewa w dolnym prawym rogu mam puste miejsce, jak najadę kursorem to widzę informacje iż zbiory z drzewa należy zebrać. Jednak brak takiej możliwości ani usunięcia widmowego drzewa.
    3. Nie można powiększyć ekranu gry
    4. Karmienie zwierząt nie odbywa się płynnie - bardzo źle działa
    5. nie działa enter przy zbiorze pnącza ani na targu przy zakupach.
    6. młyn - po ustawieniu jednego zadania cofa do początku listy podobnie odbierając skrzynki z prezentami nie można ich odebrać po kolei, bo ciągle cofa do początku listy.

tak. dziś po zainstalowaniu nowego poprawionego klienta u mnie już zniknął biały ekran i gra ruszyła

Posty połączyłam. Na forum mamy zasadę nie dodawania własnych postów bezpośrednio pod sobą. Jeśli chcesz coś dopisać, korzystaj proszę z opcji "Edytuj".
    MOD_Marion

Ostatnio edytowane przez moderatora: 15 grudnia 2020
    hiacynta i krasnoludek10 lubią to.
  4. zarowa51

zarowa51 Czeladnik forum

witam ja już sam nie wiem co napisać błędów jest mnóstwo nie można wszystkiego zebrać wyskakuje jakas różowa plama na ćwierć ekranu i znika drzewa zbieram na wyczucie bo nie widać czy dojrzale gra się zawiesza i tak mogę jeszcze pare rzeczy wymienić ale chyba o tym wszystkim wiecie wiec czekam na usuniecie błędów bo szkoda po 10 latach zrezygnować

hiacynta i krasnoludek10 lubią to.
  5. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

jak każdy inny program, w Programy i funkcje z panelu sterowania i dodaj usuń programy, progs o nazwie farmerama

trzeba włączyć animację pól w ustawieniach gry ( https://board-pl.farmerama.com/threads/autonomiczny-klient-do-pobrania.77759/#post-2304390 )

https://imgur.com/a/GKXfDXe

Ostatnie edytowanie: 15 grudnia 2020
    Sabcia158 i krasnoludek10 lubią to.
  6. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Aha.
    Bo wiesz, on nie ma uninstall.exe.
    Zresztą sporo zostaje po tym usunięciu.
    Nieważne, to taki nieistotny drobiazg jest.

krasnoludek10 lubi to.
  7. franczeska062001

franczeska062001 Okazjonalny autor

- ID użytkownika: ID: 27957032
    - data i godzina: 17.12.2020, 11:15
    - kraj: Polska
    - Bahamarama, Wybrzeże Rozbitków
    - itemy Inwazja robali oraz Sezon curlingowy: po wyczerpaniu zysków w postaci bonusów (odpowiednio wejściówka na Imprezowe Koło Fortuny oraz skrzynia z bonusami chyba Zimowych przysmaków II) chciałam je schować do magazynu za pomocą ikonki przekreślonego czerwonego kółka, pojawiła się wtedy następująca informacja: "Chcesz naprawdę zniszczyć ten przedmiot? Uwaga! Jeżeli się na to zdecydujesz, przedmiotu już nie odzyskasz!". Chodzi o to czy ten przedmiot zniknie całkowicie, czy tylko chowa się do magazynu i potem można zyskać z niego punkty (tak było dotychczas)?
    Jeszcze jeden problem:
    - Nawiedzony dom w Strefie Pełni Księżyca
    - item Kocioł wiedźm nie jest widoczny - jednak mogę zbierać z niego bonus oraz po najechaniu na niego kursorem podświetla się widok na niego i czas, jaki pozostał do zebrania bonusu.
    - metoda dostępu do Unity: przeglądarka Opera.

8. BA_Marion

franczeska062001, jeśli chodzi o itemy Inwazja robali oraz Sezon curlingowy, upewnij się proszę, że wszystkie ładunki zostały wyczerpane. Jeśli tak, to spokojnie możesz usuwać, przedmioty te trafią do inwentarza:)

9. abask

abask Komandor forum

Znów przełączyli na Unit??? Dajcie pograć chociaż do końca roku w spokoju.

.Farmeria. i Anetta41 lubią to.
  10. BA_Marion

Póki co można przełączyć się na flash - prawy dolny róg ramki gry.

11. abask

abask Komandor forum

Znalazłam ale już 2 razy mnie wywaliło :(

12. asienka26

asienka26 Komandor forum

czy y was ten klient tez taki malutki ma rozmiar masakra:sleepy:

Majeczka13 lubi to.
  13. Majeczka13

Majeczka13 Chodząca legenda forum

U mnie gra na flashu nie działa od wczoraj a klient baaardzo malutki. Moje oczy :cry:

14. BA_Marion

Bardzo proszę o zgłaszanie błędów wg zasad opisanych w pierwszym poście. Temat dyskusyjny to Otwarte beta testy - opinie.
    Jeśli chodzi o powiększenie okna gry autonomicznego klienta --->trzeba wejść w ustawienia gry i skorzystać z funkcji zoom.

15. franczeska062001

franczeska062001 Okazjonalny autor

Dzięki Marion, uff:p zadziałało... A już myślałam, że zrobili jakieś wieeeelkie o_O zmiany... Tylko jeszcze tylko ten nieszczęsny Kocioł wiedźm...

16. Sabcia158

Sabcia158 Forumowy żółtodziób

17. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Dziś naprawione zostały błędy:

[Misje] Przyciski przesuwające listę misji w górę i w dół nie przesuwały widoku w taki sam sposób jak we flash.
    [Narzędzie do wyburzania] Podczas burzenia dekoracji pozbawionych ładunków narzędzie musiało być aktywowane po usunięciu każdego przedmiotu.
    [Targ] Podczas składania oferty kwota nagle spadała.
    [Ikony] Ikony miały dodatkowe podświetlenie.
    [Dożynki] Naklejka nie była widoczna w albumie.
    [Targ] Jeśli nazwa użytkownika była bardzo długa, była wyświetlana jako wspólna w dwóch wierszach.
    [Targ] Wysokie ceny nie mieściły się w miejscu, w którym powinny być wyświetlane.
    [Dzielnica Rzemieślnicza] Kolor czcionki dla brakujących przedmiotów był czarny zamiast czerwonego.
    [Renzo] W oknie z pomocą dla Wesołego miasteczka Renzo użyty był zły kolor dla zdobytych punktów.
    [Ogólne] Brakowało okno gratulacji przy osiągnięciu poziomu 200.
    [Ustawienia/pola] Gdy ustawienia animacji były wyłączone, drzewa miały błyszczącą animację.
    [Ogólne] Przedmiot Taniec dreszczu "kolorował" całą polanę na różowo.
    [Pola] Wyłączenie animacji powodowało, że etapy wzrostu upraw i drzew nie były widoczne.

Anhedrea i oset53 lubią to.
  18. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

gregorsowa - Twój post usunęłam, ponieważ nie był on zgłoszeniem błędów, a wyrażeniem opinii. W tym celu jest specjalny wątek: Opinie.
    Przypominam również, że na forum nie wolno pisać dużymi literami 9caps lock), ponieważ w intrenecie oznacza to krzyk.

19. monika131084

monika131084 Forumowy żółtodziób

Pobrałam klientagry,ale wszystko jest tak spowolnione ze chyba beda musiala opuscic gre i zakonczyc przygode z Farmerama. Logowanie do gry trwa ok 5 min, pozniej pola gry znikaja, wszystko sie ,,wiesza" albo co kilka min wylogowuje:(:(:(

20. renata101076

renata101076 Forumowy żółtodziób

Dzień dobry. Nie mam pojęcia jaki jest mój ID, kraj Polska, ale wiem, że nie przenosi mnie na Bahamaramę, nie mogę wykonywać zadań a ponadto średnio co 5-10 minut gra się zawiesza i mnie wylogowuje , ponadto w zagrodach pojawia się różowy oczowidoczny kolor i zaburza pole gry, tyle na razie zauważyłam. Pozdrawiam

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.