Opinie Otwarte beta testy - opinie

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 28 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Gosiu nie martw się na zapas, będzie dobrze. BP robi wszystko co jest możliwe żeby wszyscy mogli jeszcze długo się bawić :)

Być może w wersji Unity będą lepsze wrażenia z gry ale my to alternatywne rozwiązanie dla takich Graczy jak między innymi Ty czy ja (bo mój staruszek podczas testów Unity niby podołał ale strasznie się męczył) tak postaramy się przetestować żeby firma z jakości była zadowolona i w efekcie tę alternatywę udostępniła Graczom, którzy z Unity nie dadzą rady.
    Tak że myślmy pozytywnie, damy radę, bo jak nie my to kto? ;)

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jak to?
    Będziecie testować tak, żeby firmie odpowiadało?
    Chyba nie bardzo rozumiem tę wypowiedź.

3. SMOD_Atena

Napisałam tak trochę z humorem (być może angielskim). A tak całkiem poważnie to wszyscy jak zawsze postaramy się zrobić to co do nas należy najlepiej jak tylko będziemy mogli i mam nadzieję, że jakość tych testów (czyli możliwość bezproblemowej gry) będzie zadowalająca dla BP na tyle, że rozwiązanie alternatywne będzie mogło być przedstawione Graczom.
    Tak jak to jest napisane w Ogłoszeniu:

"I jak tylko będziemy zadowoleni z jakości, przedstawimy je Wam"

4. SMOD_Atena

agniecha$ Twój post usunęłam, może rozwiń myśl bo sama litera E niczego do tematu nie wnosi.

magdusia668 lubi to.
  5. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

Rozumiem doskonale. Kiedyś też miałam sprzęt z tak cieniutką kartą graficzną, że w pewnym momencie postawienie nowego drzewa lub zagrody było czynnością zmuszającą mój komputer do intensywnego myślenia przez 10 minut.
    W tej chwili mam średniej jakości sprzęt i z doświadczenia wiem, że na niektórych przeglądarkach farma działa lepiej niż na innych. Jeżeli ciągniesz jeszcze na IE to zobacz na microsoft Edge ( nowszy zamiennik IE) lub mozilli lub innej przeglądarce.
    Unity to nie wymysł BP ale flash po prostu odchodzi w zaświaty.

magdusia668, md_m oraz olgs3 lubią to.
  6. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Eh
    jakość testów nie będzie zadowalająca bo .... tu wstaw co pasuje na okoliczność przyczynę

czyli alternatywy nie będzie :cry:

a co ma do rzeczy jakość testów do przygotowania dla graczy alternatywy dla gry

co to znaczy zadowoleni z jakości testów ??? jak to zmierzą to zadowolenie

jak wyjdzie mały procent nie mogących grać to się ich wykluczy czy jak o_O:eek::cry:

ta ''alternatywa ''to już dawno powinna być dostępna
    by móc wyłapywać na bieżąco błędy ,problemy
    tak samo jak gra w dwóch wersjach flash i unity

7. SMOD_Atena

agniecha$ jakość testów w moim rozumieniu - to możliwość bezproblemowej gry.

Ja tam się nie znam ale nie sądzę żeby prace nad przeniesieniem całej, tak bardzo rozbudowanej gry na inną technologię czyli Unity a dodatkowo przygotowanie alternatywnego rozwiązania było takie szybkie i proste jak Tobie się wydaje. Nie da się tak pstryknąć palcami i już, ale mam nadzieję, że z efektów końcowych wszyscy będziemy zadowoleni, czego nam życzę.

magdusia668, gosiunia007 oraz agniecha$ lubią to.
  8. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

SMOD_Atena
    no ja rozumiem że to nie takie proste i łatwe i w ogóle

ale tak na 5 minut przed dwunastą to nie wiem co można przygotować dobrze
    w szczególności jak sama zauważyłaś tak mocno rozbudowaną grę jaką jest farmerama

gram w inną grę w nowej wersji
    trochę więcej niż rok

no przyznam że nie gram w technologi unity , bo zwyczajnie ta wersja coś nadal za ''ciężka '' mimo ciągłych aktualizacji :sleepy:
    ale mam i gram od roku ''alternatywną '' wersję dodaną mniej więcej w tym samym czasie co unity ( po zebraniu negatywnych opinii od graczy )

czyli można było :)

magdusia668 lubi to.
  9. SMOD_Atena

Tak jak napisałam, nie znam się na technicznych sprawach, kodzie gry i możliwościach. Do takich zadań BP zatrudnia odpowiednich ludzi i myślę, że skoro jest tak jak jest to pomimo wytężonych prac innych możliwości nie było. A moim zdaniem firmie zależy tak samo na grze jak Graczom a może i bardziej, tak więc... myślę, że jakby to nie wyglądało to z pewnością starają się jak mogą.

10. eurb

eurb Zaawansowany

Z góry zakładam, że mam 24 godzinną przerwę, poustawiam zagrody zagrody o długim czasie i drzewa bo też mniejsza strata jak im nie wyjdzie. Mam nadzieję że jutro coś z tych zagród się uzyska.
    Poczytałam ten faq i trochę się uśmiałam bo to było pisane pod test w którym można było wbić się do gry z obu wersji i wtedy była szansa na zmianę ustawień. teraz wyboru nie ma więc rada - wyłącz animację, dźwięki itp jest nietrafiona bo trzeba być w grze żeby to zrobić.
    Zobaczymy jak im to wyjdzie

magdusia668 lubi to.
  11. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Zawsze można animacje, dźwięki itp. wyłączyć przed godziną 14, będąc jeszcze na FP:music: To ważne, żeby wszyscy logowali się do gry w czasie najbliższych testów i możliwie intensywnie w niej działali. Nie ma innej możliwości sprawdzenia wrażliwości unity na dużą aktywność graczy w jednym czasie:)

magdusia668 i BA_Rock lubią to.
  12. slawekk1978

slawekk1978 Forumowy żółtodziób

Gdzie włączyć unity

13. Pryku

Pryku Książę forum

Nigdzie bedzie automatycznie

magdusia668 lubi to.
  14. agi31

agi31 Chodząca legenda forum

witajcie
    ja tylko zapytam czy unity można będzię też używać na androidzie ?

15. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

agi31, osobiście nie próbowałam, a z tych informacji >>klik<< wynika, że:
    .
    Wydaje mi się jednak, że widziałam na forum relacje graczy, wg których puffin radził sobie z farmą na unity.

Miśkowo lubi to.
  16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

17. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Jeszcze mnie nie wylogowało z farmy.:)

olgs3 i magdusia668 lubią to.
  18. Pryku

Pryku Książę forum

U mnie normalnie dziala jak normalnie ;p

magdusia668 lubi to.
  19. BA_Marion