Odznaka arborysty I

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika zletrafileskotku, 14 grudnia 2025 o 08:49.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zletrafileskotku

zletrafileskotku Hrabia forum

w jaki sposb ją zdobedę? Czy mam ją wyprosukować z pni powstałych z drzewek???

2. MOD_Ruda

MOD_Ruda Forum Moderator Team Farmerama PL

Jak widać na grafice wyżej, opcja Produkuj jest wyszarzona. Wprawdzie spełniony jest wymóg dotyczący posiadanych odznak mądrości, ale musimy też dostarczyć towar w postaci owoców drzew alpejskich wymaganej kategorii i wartości. Robimy to klikając w przycisk ze znakiem "+".

Zapraszam do zapoznania się dokładnie z Poradnikiem, tam wszystko jest dokładnie opisane.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. zletrafileskotku

Właśnie u mnie tez jest wyszarzona i nie mogę wyprodukować pierwszej odznaki :(

4. MOD_Ruda

Naciskasz plusik. Jeśli masz odpowiednią ilość roślin to będziesz mogła wyprodukować odznakę. Wszystko jest w Poradniku tylko trzeba poczytać.

5. zletrafileskotku

Czytałam...ale skąd mam wiedzieć czego i ile mi brakuje? obecnie mogę " siać " tylko morele...I nie za wile w ogole moge zrobić poza sianiem tej morreli...mam 5 poziom, ale mam zablokowane poletko bo nie mam tej odznaki..

6. MOD_Ruda

Wystawiasz tak długo to drzewko aż uzbierasz owoców na odznaki, potrzebujesz 216szt Moreli aby zrobić odznakę. Proste wyliczenie: na odznakę potrzebujesz 11000 a wartość Moreli 51, kłania się matematyka.

7. zletrafileskotku

Tak? a gdzie są informacje o wartościach poszczegórlnych owocow?
    Ps. Można grzeczniej odpowiadać- nie obrażając gracza.

Ostatnie edytowanie: 14 grudnia 2025 o 09:34
  8. MOD_Ruda

Jak naciśniesz ten plusik to otworzy Ci się tabelka, u mnie to wygląda tak:

i masz u góry Równowartość, u Ciebie będzie tylko na razie morela, jak zdobędziesz więcej drzewek to wtedy zobaczysz owoce pozostałych.

9. zletrafileskotku

No ja właśnie nie mam czegoś takiego, cieżko cokolwiek w ogoóle znaleźć w tej dolinie...i się tam ogarnąć

10. MOD_Ruda

Musisz mieć, pisałam naciśnij + i zobaczysz ile masz szt Moreli i ile jeszcze musisz wyprodukować.

11. zletrafileskotku

Tylko że u mnie jest napisane że równowartość moreli alpejskiej to 21..

12. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Wszyscy mają to samo środkowy budynek to jest magazyn.Najedź kursorem kliknij i otworzą Ci się zakładki co też posiadasz w tym magazynie.Nie zrobisz nic w Alpach nie znając zasad i nie wiedząc co tam posiadasz.Tam trzeba się przyłożyć bo nic samo się nie zrobi.

Zwiększasz wartość odznakami.Nie twórz sobie problemów tylko poczytaj poradnik i zapoznaj się z Alpami.Tam nie siejemy i zbieramy tylko niestety obmyślamy strategię.

13. MOD_Ruda

Morelę można ulepszyć i wtedy jest większa wartość. Myślę, że jesteś w stanie sobie policzyć ile jej potrzeba na odznakę.
    Koniecznie poczytaj Poradnik, nawet najważniejsze rzeczy sobie wypisz inaczej to się zniechęcisz do Alp a warto tam troszkę popracować.

14. zletrafileskotku

Przyznaję że poradnika nie czytałam...włączyłam tylko filmik który jest- ale jak zobaczyłam ile tam jest info(w poradniku) to się zniechęciłam -.-no zobaczę może uda mi się tam coś ogarnąć, ale przyznajcie same że jest to trochę skomplikowane wszytsko..
    Czyli, poki co w alpach nie pozostało mi nic innego jak siać morelę, i zbierać owoce do ogarnmięcia odznaki? Trochę nudno..

Ostatnie edytowanie: 14 grudnia 2025 o 10:08
    bogusiak80 lubi to.
  15. kudlaty147

kudlaty147 Wszystkowiedząca wyrocznia

jak sie troche pomysli to latwe nie wiem jak dalej tez ruszylem dwa tygodnie temu

16. MOD_Ruda

17. zletrafileskotku

Nie mam - dizxękuję za pomoc, i za motywację do dalszego działania w alpach !

bogusiak80 lubi to.
  18. MOD_Ruda

Warto podziałać w Alpach, bo na 5lvl jest super item do zdobycia, na 10lvl i 15lvl pnącza a później dodatkowe pole Słoneczniki.

Proszę i temat zamykam.

Miłego dnia.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.