Opinie Nowości i zmiany w grze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kgcygan

kgcygan Hrabia forum

Dziwny ten nowy młyn. Lepiej trzeba było na początek naprawić koło fortuny i wywalić żółte badziewie za imprezowe i targ gdzie nie można sprzedawać za ile się chce:oops:

2. MiszkaM

MiszkaM Wielki mistrz forum

Hej. Taka sytuacja, dlaczego nie przenosi się z poczekalni do slotu?

hiacynta i Yabolek lubią to.
  3. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Patrząc na grafikę powyżej - i pytanie czemu się nie przenosi z poczekalni do slotu...
    oraz tą poniżej

wychodzi że najprawdopodobniej przenoszenie z poczekalni będzie następować dopiero wtedy gdy obydwa sloty zakończą produkcję - i ten czas na zegarze także na to wskazuje : Yabolek pisze że błędnie go nalicza (licznik czasu pomija ten drugi slot) ale na mój chłopski rozum to nie błąd a ... takie ,,dwa w jednym,, - czyli jednocześnie te pasze mieli i stąd na zegarze naliczone tylko raz te 10 h
    - no pewności nie mam :music:i dodatkowego slotu też nie wykupiłam więc nie sprawdzę czy to faktycznie tak działa
    ale jeśli mam rację to trzeba pilnować i w obu slotach nastawiać produkcję o takim samym/zbliżonym czasie by jeden z nich się ,,nie obijał,, przez ileś tam godzin:p

hiacynta lubi to.
  4. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

Tam gdzie miałem takie same czasy, jak na zapodanym wyżej zdjęciu bahamy, przeniosło oba czekające sloty.
    Ale już w mrocznym, gdzie czekały nastawione na 12h i 3h, przeniosło już tylko jeden, pierwszy slot 12h, chociaż wcześniejsza produkcja kończyła się prawie jednocześnie.

W tym przypadku liczyło błędnie, ponieważ oba czekające przeskoczyły na produkcję.

hiacynta lubi to.
  5. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

możliwe że to tak właśnie ustawione i działa podobnie jak mamy w menażeriach i innych muzeach
    ale też pewności nie mam
    slot nie wykupiony to porównać nie mogę

mały minusik
    jedno mnie drażnij - osobne plansze młyna

6. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

A ten drugi co ? stał pusty i czekał by mu ręcznie (plusem) przenieść produkcję z poczekalni ?
    a jeśli się tego nie zrobi to będzie tak stał bezproduktywnie i ,,marnował,, pieniądze które trzeba zań zapłacić ?
    no nie bardzo rozumiem jak to działa, ale już mnie całkiem opuściły chęci by ten płatny slot sobie nabywać :p
    No mnie jeszcze to zdżaźnić nie zdążyło :music: choć też mi się nie podoba takie ,,porozdzielanie,, bo nie widzę czy na wszystkich obszarach (farma, wyspa, mroki) młyny mają co robić - teraz więcej klikania by to sprawdzić ... widocznie naszemu Olimpowi zależy by Farmerzy mieli co klikać xD:cry:

7. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

Ano pusty sobie czekał aż farmer łaskawie raczy zajrzeć i ponownie nastawić paszę, choć ta nastawiona już byla.

Jajec ciąg dalszy i pewnie nie koniec.

W produkcji była 1 pasza dla zowu (na test) i 2 dla kociaków w poczekalni.

Kociaki wskoczyły i w magiczny sposób pojawiła się w poczekalni pasza dla zouwu która już się zrobiła.
    Zatem czekam co będzie dalej.

Dalej zrobiło się tak.

Nie rozumiem o co tu chodzi, jakaś bardzo zaawansowana technika musi być w 2 slotowym turbo młynie. Może jakiś poradnik potrzebny. A może znów spartolili sprawę, jak to oni potrafią.

Nie podoba mi się to bardzo. Musze sprawdzić co będzie później, bo takie automatyczne wstawki w pełni grożą katastrofą. O ile na farmie ziela można dokupić i dorobić, o tyle nie uśmiecha mi się rozsiewać od nowa mroczne ziela.

Próbowałem z nićmi do ewentu w mrocznym mlynie. Niby mieli, po skończonej produkcji, zamówienie samo się pojawia w poczekalni i sobie czeka.
    Ale najlepsze jest to że tych nici nie robi, ale to wcale. Nie pojawiają się w ewencie a ziela nie ubywa. Takie mielenie na niby.

Aktualnie mój drugi slot w mrocznym młynie jest kompletnie bezużyteczny, mieli, przeskakuje do poczekalni, a w stodole nic nie przybywa.

Z całą pewnością i stanowczością stwierdzam że sprzedają za pieniądze bubel.

edit; A zwykły mroczny młyn na bocznej, zrobił nici bez problemu.

Ostatnie edytowanie: 20 marca 2026
  8. MiszkaM

A więc nie, trzeba nacisnąć zdwojony zielony kwadracik u dołu zlecenia i się przenosi do slotu, tylko dlaczego nie robi tego automatycznie? Po co w takim razie poczekalnia?

hiacynta lubi to.
  9. Yabolek

Yabolek Nadzorca forum

Na ten czas, by uniknąć sytuacji jaką mam w mrocznym młynie (patrz post powyżej, #6067), wstawiam tą samą paszę x2, i w poczekalni x2 paszy jednego rodzaju. Na Baha mimo 2 różnych pasz, przeskoczyło bez problemu na jaguary. Na mrocznej miałem w poczekalni ustawione na 12h i 3h. 3 godzinna zeszła i zaczęły się jaja. Muszę czekać aż 12h dojdzie do końca.

hiacynta lubi to.
  10. MiszkaM

Podsumowując potwierdzam że bubel, nie warto inwestować. Pozostanę przy redukcji czasu za Fl.

hiacynta lubi to.
  11. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Nie kupiłem i nie kupię drugiego slotu. Bez niego młyn (na trzech opcjach) działa bez zarzutu. Obym tylko nie zapeszył. W mojej ocenie zmiana na plus i to duży.

hiacynta lubi to.
  12. -gracja62-

-gracja62- Czeladnik forum

WŁLASNIE !!! Targ, Koło fortuny, a teraz Młyn! Nieeeeee! My chcemy po staremuuuuu!!!

hiacynta lubi to.
  13. sonfi

sonfi Aktywny autor

Brak widoczności zdobyczy na kole. Po staremu mogłam przejrzeć co zdobyłam. Wprowdżcie to ponownie

hiacynta i ajlowdisgejm lubią to.
  14. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Ależ jest. Tyle, że bardzo mało intuicyjne.

Z Poradnika: Historia wygranych nagród wyświetli się po kliknięciu wskazanej poniżej ikonki:[​IMG]
    Też myślałam, że ten zegar, to reset czasu czy coś w tym stylu. Ciekawość jednak zwyciężyła i kliknęłąm

hiacynta i agniecha$ lubią to.
  15. sonfi

sonfi Aktywny autor

Ja podobnie. ;) Ale nie odważyłam się kliknąć :p Dzięki

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 21 marca 2026
    hiacynta lubi to.
  16. Zdruzgotany

Zdruzgotany Forumowy żółtodziób

ten nowy młyn to jakaś porażka, same błedy w nim. żałuje wydanych pieniedzy pomimo, ze to było na test. chyba nie o to chodziło aby przedmioty eventowe wogóle sie nie produkowały?
    link do nagrania ekranu: http://iluzje.vp44.de/Farma/2026-03-22_07-21-06.mp4 kolejka nie zaskakuje wogóle w mroznym młynie :( a szczególnie dla przedmiotów eventowych. CZy planowane są naprawy i jakaś normalna rekompensata czy o ile wogóle do tekiej dojdzie to po pól roku odstniemy 5 porcji nawozu (zwykłego bo o super to można pomarzyć), po wykonaniu produkcji efekt zostaje wyzerowany a to co sie ystawiło zostaje przeniesione do "wiecznej poczekalni" z której nigdy nie wejdzie do prawdziwej produkcji. czyli czas wykorzystany a efektów brak. w stodole nie przybywa ani jeden gotowy produkt.

hiacynta lubi to.
  17. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Zdruzgotany może nie same ale po aktualizacji pojawia się w młynie kilka błędów. Są zgłoszone do działu technicznego gry i myślę, że zostaną naprawione najszybciej jak to będzie możliwe.
    Co do rekompensaty to na chwilę obecną nic na ten temat nam nie wiadomo.

hiacynta lubi to.
  18. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Młyn mi się nie podoba, już nie mówiąc o błędach, które są tu opisywane to grafika jest mało intuicyjna i po prostu brzydka. Po drugie farma chodzi tak jakby nie mogła, non stop trzeba się przelogowywać bo zawiesza grę.
    Ale na pocieszenie ze skrzyni wypadło to. Pierwsze Super Drzewo na mojej farmie:

19. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

A mnie się nowy młyn podoba. Nie zamierzam póki co kupować turbo.

hiacynta i Honorat. lubią to.
  20. gangrion

gangrion Forum Pro

Kupiłem drugi slot i teraz żałuję.

hiacynta lubi to.