Opinie Nowości i zmiany w grze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Te z misji zapewne przydadzą się w przyszłości ;)

2. 3mimoza7

3mimoza7 Mistrz forum

Witam ;)
    od dluzszego czasu szukam itemu magiczna pamiatka,
    nie wiem gdzie ja przegapilam :sleepy:,
    i pnacze wisi:oops:
    Pozdrawiam;)

3. SMOD_Atena

Witam.
    Item pochodzi z Sezonu magii 2022, jeżeli nigdzie go nie masz to wygląda na to, że nie został zdobyty.

4. 3mimoza7

3mimoza7 Mistrz forum

tak, ale jak go moge zdobyc ?

5. SMOD_Atena

W tej chwili nie ma możliwości, ale zaglądaj do SklepoRamy, być może kiedyś akurat ten też się tam pojawi.

3mimoza7 lubi to.
  6. 3mimoza7

3mimoza7 Mistrz forum

7. -anna2806-

-anna2806- Forum Pro

Też potrzebuję kilka sezonowych itemów ale tylko raz widziałam w skleporamie .A może by tak zapukać do szefostwa o inne możliwosci zdobycia tych itemów:)

8. dadulek

dadulek Czeladnik forum

Dzisiaj też rozdają indywidualne kody bonusowe na adres email , dostałam 15 super paszy, 10 imprezowych wejściówek , 15 zośki i 20 kleju. zaglądajcie na pocztę email. Pozdrawiam

9. Yabolek

Yabolek Wyjątkowy talent

Zrobiłem poszukiwania w internecie co to za drzewo ten Stokrotkowiec, który właśnie zawitał na Bahamarame.
    I co? Otóż takie drzewo nie istnieje. Sprawdzam forum de, fr, mają Scalesia z łacińskiej nazwy.
    Sprawdzam forum en, a tam "Giant Daisy Tree". Tłumaczenie pokazało "Gigantyczna stokrotka" produkująca gigantyczne kwiaty stokrotki. A tak bardziej po naszemu ,dosłownie, Drzewo olbrzymiej stokrotki.
    Teraz już wiem skąd u nas Stokrotkowiec.
    I choc uważam to tłumaczenie za całkiem trafne, niestety jest bardzo niestosowne.

Jeżeli nie ma polskiej oficjalnej nazwy, to używamy łacińskiej, tak jak w przypadku Encephalartos woodii.

Sprawa dotyczy istniejącego drzewa, a nie jakiejś fantazji.