Opinie Morska wiedźma

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 marca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. klonek68

klonek68 Ambasador forum

Wyskoczyła mi niezła kombinacjaxD ..potrzebuję 12 krabów aby zamknąć układ po zewnętrznym obrysiexD czyli całe pole...ciekawy jestem jakim wynikiem się to zakończy;)

2. freska_kreska

freska_kreska Półbóstwo forum

może rób inne zadania i z czasem się ułożą lepiej, bardziej korzystniej?

3. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Ale to ,,szczęśliwe + 2 ,, było tylko do 18-stej więc teraz... wypadałoby poczekać do kilka minut po północy by skorzystać z ,,plusika,, :)
    Na pewno nie zaliczysz tych konkretnych zadań a sam ewent ... no można go zaliczać na różne sposoby :
    - robić ,,byle jak byle było ,, i doczłapać do pnącza
    -albo ciut się postarać i przynajmniej część tych dodatkowych nagród zgarnąć
    - lub postarać się nieco bardziej i zgarnąć ile się da

A co do tych zadań to czemu miałbyś nie zrobić :) akurat ,,umieść,, i ,,usuń,, to jedne z łatwiejszych i jak najbardziej do zrobienia .
    Roślinki jakieś przecież siejesz by te gogle zbierać , więc siej naprzemiennie raz jedną raz drugą i trzecią i... przez najbliższy tydzień tylko na tym się skup a plansza niech sobie czeka aż nagromadzisz tego co potrzeba . Potem zaś jak sam nie dasz rady no to nie brakuje tutaj Farmerów którzy podpowiedzą co i jak
    - o już nam tu wyżej Farmerka - freska :inlove: podpowiedziała co zrobić by zdobyć te 45 000 punktów
    i w innych ,,dylematach,, też zawsze ktoś podpowie tak że siej , zbieraj i... powodzenia :)

4. szary_ludzik

szary_ludzik Komisarz forum

Czyli linia 45.000 to ominięcie tylko 5 zwierzaków po bokach?
    I wynik może być 45.900?
    Tylko jak to przeliczyć, czy już jest te 45.000?

5. freska_kreska

TU Marion pięknie wyjaśniła jak to policzyć :)
    Zdecydowanie brudnopis trzeba sobie zrobić i nie kombinować na żywo, żeby nie popsuć planszy :)

6. Yabolek

Yabolek Książę forum

Proszę bardzo

Moja pierwsza plansza potrzebuje 16 krabów na zamknięcie całości. Zastanawiam się, czy nie uzupełnić części, paroma kaczkami.
    Na razie, sieję i zbieram.

Ostatnie edytowanie: 21 marca 2025
  7. Biba

Biba Czeladnik forum

proszę o wytłumaczenie mi jak zrobić " stwórz liczbę kształtów 10 , 25 i 45 "?
    nie mam pojęcia co to jest liczba kształtów i proszę o pokazanie jak to zrobić :(

8. freska_kreska

musisz po prostu zrobić 45 pętli, czyli zamkniętych łączeń. Tu masz przykłady :)
    1 gra = 1 pętla (trzeba przypilnować, żeby się faktycznie elementy połączyły)

9. Biba

Biba Czeladnik forum

dziękuję bardzo
    nie wpadłabym nigdy na to ,że liczba kształtów to po prostu są zamknięte łączenia :(

10. janafarm

janafarm Wielki mistrz forum

Czy polska ekipa monitowała by zmienić godziny ,,+,, ? Jeżeli nie to warto zgłosić. BP może nie wie o takich naszych chęciach . Może chociaż jedną od 23;00

11. freska_kreska

Ilu graczy, tyle preferencji co do godzin +2. Farmerama jest grą międzynarodową. Godziny zostały ustalone odgórnie i w trakcie eventu nikt ich nie zmieni. Może w kolejnym evencie, w którym taki bonus będzie dostępny BP zdecyduje się na inne godziny :) Zostało nam jedynie zdecydować w jakich godzinach zbieramy, aby wyjść na plus :)

12. asienka26

asienka26 Fanatyk forum

to jeszcze trzeba liczyc te stworki? szkoda czasu odpuszczam ksiazeczka synus 2 piesie i do lozka

13. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Drugi dzień kończę takim wynikiem:

Myślę, że całkiem nieźle.:pxD

14. Yabolek

Yabolek Książę forum

Najpierw zrobiłem fotkę żeby sprawdzić czy czasem układ mi się nie zmienia.
    Później zacząłem kombinować i rysować, co z czym i za ile.
    Miałem zacząć od "co najmniej 45000pkt" i otoczyć całość, krabami i kaczkami.
    Ale można przecież popracować by parę krabów przy okazji wpadło. Zacznę wiec od tych mało opłacalnych, niewdzięcznych zadań.

1. czerwone - pętla z 15 elementów + mnożnik 10 (10 imprezówek, warto)
    2. białe - pętla z 10 elementów

Oczywiście braki zostaną uzupełnione.

15. gangrion

gangrion Naśladowca mistrzów

Ja na razie sieję i zbieram i nie chce mi się układać te stworki - może pod koniec następnego tygodnia :)

Teraz mam po 700 każdego badyla i 170 gogli

16. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Yuuuy, pierwsze szczęśliwe rośliny w moim życiuxD:cry:xD

bogusiania, hiacynta oraz grania. lubią to.
  17. grania.

grania. Książę forum

Ja ominęłam 5 i miałam za mało bo 44200 z mnożnikem x52 ale to też zależy jak poprowadzisz linię.
    tu masz zostawionych 5 zwierzaków, ale linia jest jak najbardziej prosta i mnożnik wyniesie 56, więc będzie 850x56=47600
    a poniżej masz linię bardziej pokrzywioną, więc więcej zwierzaków jest na linii a mniej w środku i pomimo, że też zostało 5 ominiętych mnożnik jest 52 i 850x52=44200 i zadania nie zaliczysz

Ja mam natomiast problem z zadaniem zdobądź mnożnik do 15 pól wewnątrz kształtu. Zrozumiałam to tak że wewnątrz ma być 15 pół, czyli mnożnik będzie 16 i tak zrobiłam, ale nie zaliczyło. Teraz czekam na gogle żeby zdobyć wejściówkę i spróbować zrobić po prostu mnożnik 15. Została mi jeszcze tego typu 12. 10 samo się zrobiło i nie zarejestrowałam jak.

A stan po porannym zbiorze mam: misje 19/28, punkty 215570/ 562500 (czyli prawie półmetek), gierek 17/80

18. freska_kreska

grania. o widzisz, czyli jeszcze ma znaczenie, które 5 szt. się zostawi poza linią. Super, że to zauważyłaś i dodałaś grafiki :inlove:
    Jeśli chodzi o mnożniki, to w środku musi być o 1 zwierzaka mniej niż mnożnik, który chcesz osiągnąć. Akurat na mojej planszy mam taki układ, więc grafika świeżutka ;D

19. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Udało mi się umieść 10 i tak mi wyszło

Nie wiem jak zrobić mnożnik do 10 pól wewnątrz kształtu

20. dorro007

dorro007 Hrabia forum

Podpowiedzcie, proszę, jak zdobyć mnożnik do 30 pól wewnątrz kształtu. Nijak mi to nie wychodzi.

bogusiania, krasnoludek10 oraz hiacynta lubią to.