MOD_Scarlett

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika MOD_Scarlett, 16 stycznia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

Kssssiązki, kssssiążki, wszystkie moje :D

AnnDżelina lubi to.
  2. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

O nie, nie dam, moje książki i już :)

AnnDżelina lubi to.
  3. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

A pożyczysz? ;)

4. ~Surreal~

~Surreal~ Wyjątkowy talent

Witaj kochana :* Jak najwięcej tych miłych chwil na forum i jak najmniej tych przykrych. Szybko wpadłam i uciekam :)

5. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

Pewnie, tylko one noszą nazwę "wróć do mnie" :D
    Mam nadzieję, że będzie dobrze, dzięki za wizytę:)

6. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

Marzę o takiej półce książkami na caaałą ścianę, szczególne jak będą drzwi w środku, a wokół książki :D

7. myszka212

myszka212 Komisarz forum

Mówisz Krysiu o Elżbiecie Cherezińskiej? Tej od "Korona śniegu i krwi"?
    Ja także zaczytuję się w historii i to nie tylko polskiej, choć czasy piastowskie to wspaniały dla nas czas. Przeczytałam wszystkie powieści z cyklu piastowskiego Karola Bunscha, a przy "Bezkrólewiu" na końcu pobeczałam się.
    Ostatnio kupiłam "Dzieje Polski" Andrzeja Nowaka I tom, a ma ich być 6, to piękna opowieść o naszej historii od początku państwa polskiego do czasów współczesnych. Napisana piękną polszczyzną, czyta się jednym tchem.
    Bardzo lubię też książki Jerzego Besali. W swoich powieściach wyszukuje takie perełki historyczne.
    No i oczywiście Łysiak, ale on to przede wszystkim Napoleon.
    Pozdrawiam:)

8. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

Tak Aniu, a dalszy ciąg "Korony śniegu i krwi" to "Niewidzialna" korona ale to koniec XIII wieku, zdecydowanie lepiej mi się czytala "Harda" i "Królowa" o córce Mieszka I, Świętosławie. Bunscha czytałam bardzo dawno, teraz wyciągnęłam i staram się jednocześnie czytać.

myszka212 lubi to.
  9. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

Mam na półce pożyczony od koleżanki z pracy "Legion" Cherezińskiej i nie mogę się przemóc, aby zacząć.

Zdaniem pożyczającej bardzo dobra lektura, choć osobiście wolę Lee Childa i podobnych autorów.

10. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

"Legion" z biblioteki stoi na półce i chyba wróci do niej bez przeczytania bo tylko przejrzałam i stwierdziłam, że nie muszę się męczyć. W kolejce czeka natomiast "Turniej cieni" i sądząc z opisu chyba bez męczarni będę czekać.
    A najnowszy Lee Child czeka na mnie u brata, jeszcze dwa tygodnie poczeka :)

11. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Lee Childa jeszcze nie czytałam, ale za to czytałam Lincolna Childa w duecie z Douglasem Prestonem - polecam.
    Krysiu, zobacz co moje myszy wyprawiają...tak się przejęły sprzątaniem;):D

mysia ekipa.gif

12. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

Aniu, czy uważasz, że już u mnie czas na mysią ekipę :p

13. MRT_Greg

MRT_Greg Stary wyjadacz

Uch... po pierwszej stronie myślałem, że już nic poza żarciem i chlaniem, to nic tu nie zobaczę. Na szczęście przyszła pora i na nieco kultury :p

Czyli, MODko, historia, w dodatku ta naznaczona tragizmem? Sytuacji, bohaterów etc... Jak dla mnie ciężka lektura... może nie dorsłem... może nigdy nie dorosnę :p

Tak czy siak, witając Cię, myślę sobie, że będę tu zaglądał. Może jednak jakaś pozycja mnie przekona do próby przeczytania czegoś poza przygodami Pana Kleksa :p

MOD_Yasmina lubi to.
  14. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Krysiu, sama byłam zdziwiona, że zawitały do Ciebie;):), ale ja czasami nad nimi nie panujęxD

15. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

O porządki u mnie dba mysia ekipa MOD_Yasminy, słodkości to może nie poleżą a jeżeli chodzi o literaturę, faktyczne lubię historyczne pozycje i to począwszy od tych starożyność ujmujących do możę nie najnowszych. Pelne uroku są dla mne książki Bidwella typu "Król diamentów", "Ten zły wódz" czy "Wiktoria żona Alberta" ale lubię również ksiązki o tematyce medycznej.
    Zapraszam :)

MOD_Yasmina lubi to.
  16. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Tak, tak Krysiu, mysia ekipa czuwa i zawsze jest chętna do pomocy:D
    Rozumiem, że 'Królowie przeklęci" też nie są Ci obcy?

17. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

Pewnie, że tak :)

18. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Krysiu, masz piękną sukienkę...ależ u Ciebie pachnie już wiosną:D

19. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

Aniu, znudziło mi się to co za oknem, dziś tragicznie było bo ślisko przeokropnie, deszcz popadał, mrozek zadziałał i ... dwukrotnie udalo mi się w ostatniej chwili utrzymać na nogach :)

20. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Hej Krysiu, dziś niedziela:) odpoczywamy.
    Pogoda niestety do spaceru nie zachęca, przynajmniej u mnie, strasznie wieje i zimno, no i ten brak słoneczka:(
    Kawkę Ci przyniosłam, taką słoneczną:)

kawa krysi.jpg

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.