Opinie Misja Helgrid

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 6 sierpnia 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dora4370

dora4370 Wyjątkowy talent

W końcu skończyłam , ale co się nachodziłam po tym labiryncie to moje :)

2. MOD_Ruda

MOD_Ruda Forum Moderator Team Farmerama PL

mini gry nie da się zresetować, możesz do niej wrócić i zagrać jeszcze raz aby odebrać nagrodę. Odnośnie komnaty 23 ,jeśli przeszłaś z 22 do 23 to bez rozgrywania mini gry można przejść do komnaty 24. Zerknij proszę na mój post gdzie jest mapa i wytłumaczenie jak iść aby nie zginąć w tym labiryncie. Post #79

3. gosia198729

gosia198729 Zaawansowany

roslinę juz mam, brakuje mi ok 400 wypadajek aby zakończyć. Mi taki event bardzo się podoba, nie gubię się w labiryntach, minigry są spoko.

4. Ewelina091989

Ewelina091989 Czeladnik forum

5. pbkl

pbkl Generał forum

Nie lubie tej mechaniki i juz wiem, ze nie polubie...
    Czulam zanim zaczelam siac....ehhh
    Jakos doklepie bez przyjemnosci...

6. FARMAJOLA1

FARMAJOLA1 Stały bywalec

Pozostało 4 komnaty do otwarcia jedno muszę przyznać utrudnili nam przejście labiryntu gdyż rozrysowanie mapy jak iśc nic nie daje bo co z tego że jest przejście jak głaz leży i ni huhu nie wejdziesz dalej i trzeba z innej strony wejść od innej komnaty. Do puki nie przejdzie się całego labiryntu to tak na prawdę wyrysowanie trasy jest dopiero wówczas możliwe. Utrudnienia utrudnieniami pokombinować trzeba ale evencik super lubię takie łamigłówki.
    Powodzenia tym co walczą:inlove:

7. wieśniak2

wieśniak2 Mieszkaniec forum

wszystkie mini gry skończyłem ale nie mogę odnaleźć jednej skrzyni ze skarbami....wie ktoś z Was jak to uczynić >???

8. MOD_Ruda

MOD_Ruda Forum Moderator Team Farmerama PL

wejdź w mapę lochu po lewej stronie na dole i zerknij, szukaj komnaty gdzie jest skrzynia, pozostałe będą puste.

9. wieśniak2

wieśniak2 Mieszkaniec forum

dziękuję Ci bardzo. wreszcie się udało. A było to takie proste :) jeszcze raz dziękuję :)

10. twardy81

twardy81 Wielki mistrz forum

11. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Stoję i czekam na wylotki, może do jutra uzbieram, mój postęp wygląda tak

12. zletrafileskotku

zletrafileskotku Hrabia forum

Faktycznie u mnie wyszło nie czytanie poradnika- (myślałam że taka mądra jestem że ogarnę bez tego xD)- no ale jak się siądzie i poczyta pokmini i popatrzy na te mapy, pomysli którą drogą chce sie isc, gdzie jest i co gdzie to na luzie można znaleźć drogę - większy problem z gierkami-ale poki co oggarmiam i cały czas idę do przoodu :)

13. kitaliska

kitaliska Czeladnik forum

Tłumaczenie nic nie daje. Utknęłam całkiem w komnacie 14. Jedną stronę(lewą) zrobiłam w mini grze i odebrałam prezent a do prawej ludzik nie jest w stanie się dostać blokowany przeszkodami. Nie ma wyjścia bocznego bo kluczy mam 14 a użyć ich się nie da. Zdobyłam rubin i co z tego, w środkowej komnacie pełnej portali , ani jeden nie jest aktywny. Ta mapa też jest całkiem nieczytelna. Poprzedni event oparty na takim samym pomyśle był lepiej zrobiony i jakoś dało się "chodzić", tutaj blokuje się całkiem gra. Chyba nie da się tego skończyć, albo jakiś błąd zrobiłam na początku i teraz już mam pozamiatane..

zgodnie z mapą i narysowaną w wyjaśnieniach czarną linią weszłam do komnaty nr 4 ale jaedyne boczne wyjście domaga się szafiru. A tego nie da się zdobyć bo przejście blokuje komnata 14 z której nie mam wyjścia, a o której napisałam wyżej. :)

Uff...... Udało się!!. Tyle się żaliłam, że w końcu jakoś się udało i ruszyłam w drugą stronę. :). Zobaczymy jak daleko dojdę........

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 8 sierpnia 2025
  14. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Rozegrałem mini gry - niech je licho...
    Rośliny podlewałem rzędami od najdalszych.
    Najbliższy rząd sam wpadał po czasie.
    No właśnie: po czasie.
    Wypadało to różnie, zależnie od losowości - niech ją sami wiecie co.

Zrobiłem całość, szedłem cały czas naprzód, zerkając w mapę po każdej zmianie pozycji.
    Wyglądało to tak:

Szedłem cały czas czarnym szlakiem robiąc na bieżąco dostępne mini gry.
    Po drodze 3 razy odbiłem na chwilę (czerwone strzałki), aby rozegrać mini gry niedostępne bezpośrednio z czarnego szlaku.
    Po dotarciu do środka (1 8 komnata) wróciłem do teleportu 1 i przeniosłem się do komnaty 23.
    Stamtąd teleport do 5 i kierunek do strzałki niebieskiej.
    Potem powrót do teleportu 5 i z komnaty 23 do komnaty 30.
    Z niej do komnaty 28 i przez ostatnie drzwi do komnaty 23.
    Finito.

Oj, widzę że podobna mapka już jest.:oops:

https://board-pl.farmerama.com/threads/misja-helgrid.101311/page-4#post-2728380

Niepotrzebny dubel. :(

15. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

kitaliska - Twój post z samym cytatem usunęłam.

U mnie jutro powinien być koniec. Przyblokowały mnie wypadajki, ale liczę, że rano będzie komplet.

16. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

ja od 2 dni robię ostatnią komnatę z pnączem niby samograj bo lecą same balony z nasionami ale przy ostatnim wolnym polu mini gra się resetuje i abarot od początku muszę robić ponad 70 x próbowałam i cały czas to samo ,jakieś pomysły ?

uff w końcu się udało ,koniec męczrni z ostatnim zadaniem,a w nagrodę za wytrwałość dostałam znowu kijkiem pogo po łepetynie:cry:

Ostatnie edytowanie: 9 sierpnia 2025
  17. wio3

wio3 Młodszy ekspert

Dopiero załapałam o co chodzi z tym eventem. Odpaliłam 2 dyniowe. Co zrobię to będzie.Trochę nagród wpadło.Mam fikusa.Powodzenia

Ostatnie edytowanie: 9 sierpnia 2025
  18. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Stan po posianiu terrorbadyla:
    Kluczoziele 7676
    Pyłek wróżek 887

FARMAJOLA1, nikolabln oraz hiacynta lubią to.
  19. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Event mogłam skończyć wczoraj ale głupota nie zna granic. Przemieliłam całe Kozioziele na klucze, została mi jedna sztuka gdybym chciała ją pomnożyć to może do zimy bym skończyła, zmuszona byłam kupić najmniejszy koszyk na rozsiew kozioziela aby wykręcić zaledwie brakujące dwa klucze.
    Udało się
    Piccolo Chomicza muchołapka i Uczeń Ingrid ze sklepu za perły. Trzecie piccolo będzie dopiero za 4 godziny i mam nadzieję, że w rekompensatę będzie to FlorenowiecxD
    Powodzenia walczącym życzę.

20. karol540

karol540 Forum Pro

event zakończony
    życzę latania po labiryncie
    milego dzionka wam życzę

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.