Opinie Klient Mruczki

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by Eviana, Feb 19, 2020.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Też zamierzam wysiewać tylko zielone jagody i do zdobycia kompletnego rzędu pnącza potrzeba 12.190 rośliny i 1.012 wypadajek (na całość + 2.650 rośliny i 220 worków).
    Wysianie 7 godz. rośliny (z wodą rośnie 5:36, z wodą i nawozem 5:03) nie powinno być problemem i jak wypadajki dobrze polecą to event do zrobienia na luzie. Taki dodatek do królowej.:)

2. izabell2468

izabell2468 Półbóstwo forum

Dzięki, tak myślałam, ale chciałam się upewnić :)

magdusia668 and kropelka04 like this.
  3. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

najpierw jeszcze sprawdzę jak lecą z każdej z eventówek, bo jeżeli z najdłuższej będą leciały dużo lepiej, to będę siała najdłuższą...

4. izabell2468

izabell2468 Półbóstwo forum

Ale pamiętaj, że do najdłuższej potrzeba ich najwięcej do młyna - aż 28 szt

5. abc2016

pamiętam...
    najgorsza to dla mnie ta tabelka z liczbą uzyskiwanych roślin... bo odruchowo przeliczam zysk z małego pola 3 sztuki, a tu każda roślina inaczej... podejrzewam, że ktoś kto to wymyślił jest teoretykiem, a nie gra

6. bacowa70

Zwykle staram się wysiać eventówkę i dopiero martwię się o wypadajki. W przypadku tego eventu będą leciały ze wszystkiego, to można najdłuższe rośliny skracać i z pewnością uzbieramy odpowiednią ilość worków.

7. abc2016

też tak robię (zazwyczaj)
    nie wszyscy mają nadmiary SN, żeby wyraźnie coś tu skrócić... a i zwykły nawóz zaraz będzie kosztował sporo... chociaż może nie, bo zostaje nam 5 łąk do produkowania qpki

8. bacowa70

Nawet nie myślałam o skracaniu mrocznych roślin SN. :)
    Mam tutaj na myśli oprócz wody i zwykłego nawozu - upiorny bukiet oraz 2 rzędy pnącza - Noc pełni księżyca II i Marznąc na kość.

magdusia668, talarek1961 and abc2016 like this.
  9. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

10. abc2016

ale eventówka to jest roślina specjalna a nie mroczna i te pnącza i bukiet tego nie skrócą.... niestety

11. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Ja spróbuję siać 3 razy te 7 godzinne i jeden raz na noc tą 11 godzinną. Licząc że dziennie zbiorę w sumie 3600 eventówki to powinno mi to zająć 4,6 dnia :) Wcześniej myślałem o tej krótsze ale nie zbiorę 4 razy w ciągu dnia.

12. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Norbi ilość roślin w tej tabelce jest dostosowana do czasu wzrostu.

magdusia668, talarek1961 and olgs3 like this.
  13. bacowa70

Przecież piszemy o skracaniu roślin mrocznych aby uzyskać wypadajki.
    Roślinę eventową już będziemy miały wysianą.:)

14. abc2016

mam zamiar dostać wszystkie wylotki z eventówki, a Ty nie?
    to się nie zrozumiałyśmy, bo ja zamierzam uzyskać maksymalnie dużo wylotek z eventówki....

magdusia668 and talarek1961 like this.
  15. bacowa70

Zbierzesz 4 razy :)
    ta 7 godz. z wodą i nawozem rośnie 5:03 - to pierwszy zbiór z nocy np. o 8 i kolejne 13, 18, 22.
    Wyliczyłam, że do zdobycia gałązki potrzebne będzie 8 zbiorów. (Chyba, że tabelka jest nieprawdą ... upsss);)

Zamiar mam taki jak pisałam - wysiać eventówkę i jak zabraknie wypadajek to będę siała rośliny mroczne z użyciem dostępnych w grze "skracaczy", o których pisałam wyżej.

16. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

A upiorny bukiet działa na eventówkę...?
    Bo chyba dotąd nie działał :(

magdusia668 likes this.
  17. bacowa70

Zuziu odsyłam do postu wyżej.

magdusia668 and zzizzie like this.
  18. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Aaaa jasne, zwracam honor :)
    Cóż, czasem i mnie się zdarzy czegoś nie doczytać, ech :cry:

magdusia668 and talarek1961 like this.
  19. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

tak,ale wartosci sa oparte o konta testowe i nie ma potwierdzenia czy tak bedzie w czasie eventu....

magdusia668 and olgs3 like this.
  20. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Czegoś tu bardzo nie rozumiem...
    Fioletowe jagody mają standardowe plony, dla wszystkich rodzajów pól. Co tu może się zmienić?
    Zielone i różowe mają plony "dopalone" na wszystkich rodzajach pól, nie tylko średnich i dużych. Więc jeżeli się coś zmieni (w praktyce), to powinno dla każdego rozmiaru pola ( dla tych dwóch dłuższych badyli) i wtedy powinny się zmienić wymagania do młyna(żeby event miał sens)
    Dziwne to "ostrzeżenie"...
    Z serii jak życie utrudnić, zamiast od razu zastosować starą metodę z różnymi wkładami dla różnych roślin...

..........

Miałam nie robić, ale pewnie z uwagi na królową zrobię...Ostatecznie ostrzegają tylko, że ( w moim przypadku) początkowy badyl może być trudniej rozsiać (z jakiegoś dziwnego powodu)...

Thread Status:
Not open for further replies.