Opinie Karnawałowe szaleństwo

Discussion in 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' started by Eviana, Feb 26, 2025.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ja tylko trochę lepiej, bo o jakiejś 19:20:)

2. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale czekając ze zleceniami do 2 marca tracę punkty ze zleceń, a później dodatkowo dostanę tylko 2 tęcze potrzebne do mini gry, akurat nie ma tam super nagród i nie zależy mi na większej ilości tęczy, a bardziej na zbieraniu punktów od klientów.
    Może jednak warto od razu wykonywać zlecenia, w miarę nasianej roślinki?

3. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Oddasz fasolkę i dostaniesz tęczę.

Za tą samą ilość fasoli dostaniesz dodatkowe 2 tęcze od 02.03:

Franek Kędzierzawy
    Początkowo będzie składał dwa zamówienia, od 02.03.2025 godz. 14:00 dojdą dwa kolejne, do łącznie 4 zleceń. Od tej chwili też za realizację kompletu zleceń Franka będziecie otrzymywać nagrodę bonusową: 2 x Tęcza.

A po 06.03 będziesz już siać tylko lizaki (chyba że masz inny plan), więc w tym czasie nie będzie fasolek na zlecenia Franka.
    Wg mnie lepiej roślinki przytrzymać, bo tak czy inaczej dostaniesz za nie te same pkt. do paska postępu, a wykonując zlecenia po 02.03 dostaniesz dodatkowe tęcze za komplet zleceń.

Chyba że źle interpretuję FAQ.

4. ChibiWeiWuxian

ChibiWeiWuxian Hrabia forum

5. mazowszanka

mazowszanka Okazjonalny autor

dzięki za podpowiedzi

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Last edited by moderator: Feb 27, 2025
  6. sun82

sun82 Okazjonalny autor

2 minuty do zbioru...uff i drugi rozsiew

7. szary_ludzik

szary_ludzik Analityk forum

Nie wytrzymałam i pobiegłam z tacą do Królowej.
    Dała SG, cukierki, PD, SP, SN...
    Samo dobro i jak na moje dużo.
    Roślinki posiane.
    Postęp 0/250. :)

8. diorina

diorina Książę forum

Też się zastanawiałam, przy ignorowaniu tęczy nie wykonywanie zleceń do 2.03 to strata kilku punktów karnawałowych, fakt chyba 6 -8 bo więcej roślinek nie nazbieram na dobę przy max. 4 zbiorach - 4x99=396, a 2 zlecenia pochłaniają 298.

Inny problem dla mnie to duże opóźnienie do uruchomienia II obszaru zasiewu bo na trójząb trzeba oddać 216 lizaków, które trzeba rozsiać i zebrać i zostawić jeszcze do obsiania...na tych 99 poletkach czyli co najmniej 3x 4,20h

9. zletrafileskotku

zletrafileskotku Książę forum

Może event nie jest najlepszy na świecie, ale w koncu mam miejsce na farmie na sianie tego co potrzebne do misji- bo u mnie sporo jeszcze do zrobienia, i do ulepszenia dzielnicy, wiec pod tym kątem spoko, ze mamy wolne pola...
    ja rowniez polecialam z koszykiem xD i takie nienajgorsze te nagrody.

10. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Ja dopiero posiałam roślinę drugi raz.Miałam tyle zajęć ,że nie miałam czasu zebrać z pola.Może jakoś nadrobię.Z koszykiem na razie nie latam ,gra się u mnie zacina i wszystko jest opóźnione.Jest 2-tygodnie co będzie to będzie.Straciłam zapał ,nawet nie zastanawiałam się co zrobić z wolnymi polanami.

11. joey1172

joey1172 Forumowy żółtodziób

12. farmerka1948

farmerka1948 Czeladnik forum

Miały być wypadajki ale nic nie leci. Czy ja czegoś nie rozumiem?

13. hapsak89

hapsak89 Baron forum

14. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ja to nawet później od Ciebie zebrałem i posiałem roślinę drugi razxD:cry:xD Ale ja sieję na dużych a reszta średnie i małe;)

15. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Zmniejsz, proszę ilość w podpisie, ponieważ według Regulaminu Forum podpis może zawierać maksymalnie 2 wiersze (czcionką o wymiarach max. 3).

Ciężko będzie zrobić cały event przy moim trybie pracy. Teraz dopiero drugi rozsiew. Weekend w dalekiej trasie.
    Zobaczę, co ugram.

16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

17. Pryku

Pryku Baron forum

I oczywiscie Marion bo kto inny ;x

18. bogusiania

bogusiania Baron forum

Też tradycyjnie w środę siałam szarłat, też poleciałam z koszykiem do królowej, nawet nie wiem, po co ? Drugi rozsiew zrobiłam na średnich polach. Za 1 h będzie nowe zlecenie od Franka. i nie wiem, czy oddawać do zlecenia - 1 kolektor słoneczny i 132 wyskakujące fasolki - to, co akurat zbiorę z pola, bo wystarczy, czy poczekać na następne zlecenie ? Czy wykonanie tylko 1 zlecenia da w nagrodę 1 tęczę, czy trzeba od razu zrobić te 2 zlecenia, żeby dostać nagrody ? Czy rzeczywiście bardziej się opłaca czekać 3 dni do robienia zleceń? Czy przez to czekanie zdąży się zebrać pkty do pnącz? Nie lubię czekać na darmo, wolę robić i mieć z głowy, żeby szybciej ubywało. Im więcej mądrych i pomocnych wpisów czytam, tym jestem bardziej zielona i pytań mi przybywa, zamiast ubywać. Ciężko przyswajam nowe mechaniki gier, tym bardziej na PST, gdzie brak możliwości skracania czasu wzrostu roślin jest nieznośnym oczekiwaniem. Najbardziej zastanawia mnie zdanie z poradnika - "Rozrzucane przez Królową słodycze nie są do niczego wykorzystywane". A więc po co ta królowa w ogóle jest? Żeby zebrać jakieś drobne nagrody? Bardziej adekwatna nazwa tego eventu - "Nużące oczekiwanie w świecie zleceń". Szkoda, że ta gra nie daje tyle radości i satysfakcji, jak na "normalnej" farmie :(

Last edited: Feb 27, 2025
  19. thistle20

thistle20 Baron forum

Wytłumaczy ktoś co i jak ale tak krowie na rowie bo zamotali trochę i się pogubiłam :oops::oops:

20. farmerka1948

farmerka1948 Czeladnik forum