Opinie Karnawałowe szaleństwo

Discussion in 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' started by Eviana, Feb 26, 2025.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Klienci będą żądać losowych przedmiotów z Farmy (oczywiście dostępnych na poziomie danego gracza), a liczba towarów będzie zależna od czasu ich produkcji. Czyli jeśli klient może zażądać 10, 15 lub 20 szt. rośliny, to gdy będzie to (przykładowo) marchewka albo pomidor, to poprosi o 20 szt., przy szarłacie zadowoli się 10 szt.:)

Nigdy z góry nie wiemy, czy jakiś przedmiot będzie wysyłalny, czy nie, ale byłabym mocno zdziwiona, gdyby te dwa konkretne itemy dopuszczono do wymian. Zawierają bonusy, a nie przypominam sobie, aby jakikolwiek taki przedmiot był wymienialny.

2. klonek68

klonek68 Nadzorca forum

Item Koronna Pomyłka;) to chyba komentarz do zmian w królowej...co rok to więcej pracy i kombinowania;) a Królowa coraz starsza i powinno być lajtowoxD chyba że to wredna małpa jestxDxDxD .Pomimo wszystko jako wierny poddany;) robię

3. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Bardziej skopać eventu nie można było :cry::cry::cry:,no BP tak się popisało,że aż .....:wuerg::wuerg::wuerg:

PST całe szczęście odrobinę może podłubię ale to nie jest KRÓLOWA KARNAWAŁU to nawet nie jest Bunia jak to nazwać.....nazwałabym ale i tak MOD ciachnie ,więc napiszę tylko ,że jest to hała :wuerg::wuerg::p.

Witamy eventy w nowej odsłonie,mnie aż niedobrze się robi od czytania FAQ i coraz bardziej mam wstręt do tej gry,czy o to chodzi BP ??

4. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

I nie wiem.
    Marudzenie czas zacząć?
    xD:cry:xD

Tak na gorąco:
    Koszyczki.
    Nie widzę nic dla mnie w koszykowych łapankach.
    Może kupony w drugiej części.
    Tylko jak będą lecieć i ile wejściówek się zdobędzie?
    Iemy.
    Dwa warte uwagi.
    Koronna pomyłka i elektryczny tancerz.
    Dobry mnożnik i dodatkowe 25%PD, a to pewnie dyskwalifikuje je na G&T.
    Pnącza.
    Z pierwszego 50% PD co dobę.
    Z drugiego kung-fu co dwa dni.
    Niby OK.

Tylko mam pilnować PST przez 2 tygodnie?
    Zbiory badyla co 4:20.
    Zlecenia co 7:00 od chwili wejścia (i tego trzeba będzie pilnować).
    To spowoduje konieczność wchodzenia na farmę co ok 2:30.
    U nie to by wyglądało tak:

9:30 - badyl, zlecenia, ogólny zbiór ranny
    14:00 - badyl
    16:30 - zlecenia
    18:30 - badyl
    21:30 - ogólny zbiór wieczorny
    23:30 - badyl, zlecenia badyl

4 zbiory badyla dziennie i 3 podejścia do zleceń.
    Hm...
    Powiedzmy że do zrobienia.
    Ale przez 2 tygodnie?
    W międzyczasie pewnie będzie siewny na famie.
    Czy chociaż czasy badyli się zgrają?
    Wątpię.

Wg mnie niewarta skórka wyprawki.
    Przekombinowane.
    Ciekawe w jakie głosy tym razem się wsłuchiwali?
    Co biorą?
    Niech się podzielą, to razem jakoś to udźwigniemy.
    xD:cry:xD

Do jutra udział przemyślę.
    Póki co hamaczek.

5. Pryku

Pryku Baron forum

Wiekszosc z Nas i tak bedzie grala, mozna to nazwac choroba, albo przyzwyczajeniem jak kto woli... I tak ktorys Modek przypomni o zmianie pol jak to zwykle bywa

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Milo58# każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, te negatywne również a Ty nie musisz się z nim zgadzać i mieć swoje ale prowokacyjny post usuwam i miłej gry życzę.

7. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Dziękuję za wyjaśnienia, może to właśnie tak będzie wyglądało, pogubiłam się czytając poradnik ;)

8. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Tak prawdę powiedziawszy to prawdziwa Królowa Małp z Bahamaramy to była dawno, dawno, wtedy to był szal ciał i uprzęży, tak, że przy pierwszej gra się zablokowała.(2016, 2017)

Potem przez wiele lat była Bunia zwana przez nas podróbą.

A ten ewent, to tak prawdę powiedziawszy ma niewiele wspólnego z tamtymi ewentami.:(
    Teraz to Franek i Prosiak dekoruje kolorowe wozy:

I to już nie Królowa karnawału tylko Karnawałowe szaleństwo. Takie pomieszanie z polątaniem.
    Ewent robię, ale się nie cieszę.;) Szczęście w nieszczęściu to to, że ewent na polu specjalnej troski, więc bez start się zrobi.:p

9. daine61

daine61 Okazjonalny autor

Wszystkim na TAK i na NIE życzę powodzenia. Ja jestem na NIE.

10. ShaGGy778

ShaGGy778 Baron forum

Królowa coraz bardziej uboga, bo i graczy z każdą edycją coraz mniej i dlatego oszczędzają na darmowych nagrodach.
    Z ciekawości wszedłem w link do tej pierwszej, wyjątkowej edycji Królowej i szok, 110 stron komentarzy! xD teraz na tym naszym dogorywającym forum to nie do pomyślenia, 10-15 stron to standard i to tylko pod warunkiem, że w trakcie eventu są problemy techniczne xD Aż szkoda, że jak ja zacząłem grać to już trwała zapaść forum i pewnie nigdy nie przekonam się co to znaczył prawdziwy ruch forumowy. xD

Ale wracając do sedna wątku, pobieżnie przeczytałem poradnik i w sumie więcej nie wiem niż wiem, będę musiał wieczorem spróbować to rozgryźć. Skoro PST to pewnie się zrobi, ale to pilnowanie zleceń to będzie naprawdę duże utrudnienie.

Last edited: Feb 26, 2025
  11. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

BP ma jakąś swoją wyliczankę.
    Niby od kiedy interesują ich głosy graczy? Jak rozpisałeś wygląda to tak jakby strategią była największa liczba logowań.Jedni zrobią event i będą pilnowali czasu inni z różnych względów nie dadzą rady i kupią koszyki a jeszcze inni odpuszczą.Sądzę,że gracze odchodzą od eventów i nie ma logowań do gry.Teraz to eventy dla wytrwałych .2 tygodnie to bardzo dużo jak na event i naprawdę może się znudzić.Przesadzili i trudno zrozumieć o co im chodzi bo czytając zdania graczy nikt z tego nie jest zadowolony.

12. 22vader

22vader Stały bywalec

jak się przeczyta drugi raz poradnik to już nie jest aż takie skomplikowane. Bardzo fajnie, że w końcu te użyteczne itemy nie są wymagane na pnączu, tylko te które by leżały w pasku, myślę że przez to warto robić

13. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

No no ładnie Królową pokręciło :sleepy:

bardzo czasochłonny
    eventówka 4;19 h
    klient co 7 h
    i coś na wylotki na głównej łące jeszcze inny czas

do tego pilnować kalendarz co gdzie kiedy

właściwe to jest inna królowa :cry:
    a celem nie są koszyczki jak to bywało w innych edycjach tj tęcza i trójząb a punkty za wykonanie zleceń
    nie ma parcia by latać za królową
    event na PST :inlove:
    robię
    ajloviu skrzynkę kung fu

14. twardy81

twardy81 Forum Pro

2 pikolaki 2 mocne itemy, 2 rzędy chmur
    Robię jak zawsze i nie marudzę

15. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Jakieś mega pilnowanie tego pierwszego klienta (przynajmniej na początku), nie będzie potrzebne. W ciągu doby da się zebrać roślinę 4 razy (chyba, że ktoś nie śpi), co daje 396 fasolek. Tymczasem obsłużenie tylko 1 wizyty Franka wymaga 288 roślin. Tak sobie myślę, czy nie lepiej wstrzymać się z jego zleceniami do 2 marca. Wtedy zacznie dawać dwie bonusowe Tęcze za komplet zleceń.
    A od 6 marca chyba w ogóle przestanę siać fasolki i skupię się na zleceniach Prosiaka. Daje więcej punktów do paska postępu i lepsze (z mojego punktu widzenia) nagrody za minigrę. Franek będzie dostawał tylko wypadajki z Farmy.
    Ale to tylko takie moje wstępne przemyślenia. Generalnie bardziej zależy mi na punktach karnawałowych, dzięki którym zdobędę nagrody z paska postępu, niż na minigrach:)

16. zletrafileskotku

zletrafileskotku Książę forum

Ja nie do końca rozumiem ten hejt na pilnowanie czasu zleceń...Osobiście też uważam że to jest słabe ale, Każdy event siewny wymaga pilnowania czasu wzrostu roślin -jesli mam do wysiania kilka tysiecy rosliny, lub nawet kilkanascie tysiecy to , pilnowanie czasu wzrostu jest kluczowe - sianie i zbieranie od razu kiedy to urosnie ( jest to mega meczace w przypadku pracy zawodowej kiedy nie ma sie mozliwosci wejscia przez ok.8h na farme lub dluzej) nawet powiedzialabym awykonalne, -pozostaja sytuacje losowe tak jak u mnie teraz L4,- dlatego nie bardzo rozumiem żal na ten czas...

17. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Zastanawiałam się nad tymi zleceniami Franka jak mam dać radę i dobrze,że napisałaś jak to zrobić.Sądziłam,że od początku trzeba robić zlecenia.Zdecydowanie lepiej to teraz wygląda:)

Ja nie do końca rozumiem ten hejt na pilnowanie czasu zleceń...Osobiście też uważam że to jest słabe ale, Każdy event siewny wymaga pilnowania czasu wzrostu roślin -jesli mam do wysiania kilka tysiecy rosliny, lub nawet kilkanascie tysiecy

Jest różnica miedzy zwykłą łąką a PST,na zwykłej gdy nie masz czasu,siądzie internet lub dopadną Cię inne nieprzewidziane okoliczności jesteś w stanie nadrobić siew, na PST to niemożliwe.Dlatego wszyscy narzekamy.Myślę , że oprócz gry i pracy mamy w ciągu dnia inne obowiązki.

Last edited: Feb 26, 2025
  18. opel57

opel57 Zaawansowany

Warto....

19. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ciekaw jestem ile osób skusi się na koszyki L i 3XL po ostatnich zagraniach BP.. Bo ja na pewno nie8)

20. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

Widzę że warto to ja też robię dziękuję Wam za opinię

Last edited: Mar 2, 2025