INFO:Konkurs graficzny "Trudne pytania"

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 1 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. BA_Izolda*

BA_Izolda* Komandor forum

Oj Grześ dramatyzujesz:p
    Dobra rybka nie jest zła :p

Vaiot i gosiagosia60 lubią to.
  2. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

jest jest jest mam pomysła :D :D :D :D

3. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

To masz piosenkę motywującą do poprzedniego etapu ;)

Edycja:
    Kwestia techniczna. Onkapinka jest proszona o przyznanie się od swojego nicku w grze :)

Ostatnie edytowanie: 27 października 2014
  4. onkapinka

onkapinka Nadzorca forum

?????????????????????? onkapinka , przyznaje sie bez bicia . Z malej literki.Mam sie bac???
    Edycja: A wystarczylo zerknac w liste sasiadow..... :p

5. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

Znalazłam w necie moją inspirację:

Film jest świetny ;) Dorośli znajdują tam więcej smaczków, niż dzieci.
    Teraz, gdy mąż mnie wkurza, mówię mu, żeby poszedł dokuczać innym jadowitym gadom.
    Gdy dziecko miga się od swoich obowiązków, tłumaczę, że jesteśmy stadem i musimy sobie pomagać a gdy jest niegrzeczne grożę, że zwiążemy mu łapy, zakneblujemy ropuchą a sami z tatą odpłyniemy łódką. itp. itd.

BA_Izolda*, onkapinka oraz gosiagosia60 lubią to.
  6. MRT_Greg

MRT_Greg Stary wyjadacz

Drodzy konkursowicze!

Gdybym był zwykłym jurorem, zawetowałbym swój udział w głosowaniu, zwalając wszystko na tego, kto umieścił w tabeli pytanie do drugiego etapu. Z woli Zgredka, będąc ponownie przewodniczącym niestety nie mogłem się wykręcić. A przyznać muszę, że ocenienie prac tego etapu było koszmarnie trudne. W większości obróciliście wszystko w żart, bawiąc się motywem. Wiele z Was rozwinęło swoje umiejętności i, jak widać, nie zamierzacie na tym poprzestać, co ogromnie cieszy.

Życząc zatem dalszych sukcesów,
    Pozdrawiam
    MRT

A teraz do rzeczy (chcąc nie chcąc, musiałem się w kilku miejscach do czegoś przyczepić, by nie przyznać każdemu 10 pkt);

Brookselka – Podoba mi się dążenie do perfekcji, przy użyciu prostych paintowych narzędzi. To wygląda niemal jak malarstwo odręczne, co wysoko cenię. Ciemna ramka wokół burzy nieco ten nastrój młodzieńczej, zielonej radości.
    Kami – komiksowa wersja, z jak zwykle perfekcyjną grafiką (będę to zapewne podkreślał za każdym etapem aż Ci obrzydnie i wstawisz coś odręcznego). Długo się zastanawiałem nad oceną. W ostateczności dałem 8 ale tylko dlatego, że kilku osobom udało się odpowiedzieć na pytanie niemal bez tekstu. Poza tym… wiem, że stać Cię na więcej.
    Katgad – próba obejścia tematu. Próba ciekawa ale ja wolę podejście miast obejścia. W tym tygodniu słabiutko.
    Gosiagosia60 - tu widzę podejście jednak zabrakło mi odpowiedzi na pytanie. Sam Bugs nawet nie zna (o zgrozo) odpowiedzi.
    Ankagdw – uwielbiałem tę bajkę. Nadal ją lubię i czasem szukam w Internecie odcinków, których nie znam na pamięć. Fajne podejście do tematu, niemal abstrakcyjny humor, który cechuje te postacie, został tutaj doskonale oddany. Niemniej, podobnie jak bohaterowie bajki/rysunku, zastanawiam się po co malowali tę trawę na zielono. Brak odpowiedzi, który miał być odpowiedzią, dla mnie nie jest zbyt jasny.
    MOD_Magiczna – naturalistyczno-bajkowe podejście do tematu, miłe dla oka, biorąc pod uwagę, zbliżającą się właśnie zimną porę roku. Odpowiedź udzielona. Rozumiem zabawę paintem, jednak potrafisz już znajdować w sieci interesujące Cię obrazki. Teraz czas poszukać takich, które będę do siebie pasować – konkretnie chodzi mi o odcienie zieleni, którymi się posłużyłaś, a które do siebie, po prostu, nie pasują.
    Amber – kilka drobnych elementów, które zdecydowały o obniżeniu oceny. A byłoby 10. Są nimi; dwie czarne kreski (pionowa i pozioma), których znaczenia kompletnie nie odgadłem, biały obrys wokół wyciętej postaci oraz słabe jej „powiązanie” z podłożem. Trochę więcej precyzji poproszę na następny raz.
    Alairë – nie trafiła do mnie ta odpowiedź. Proszę się zwrócić do innych jurorów o uzasadnienie.
    onkapinka – na czas konkursu powinnaś zmienić nick na ona-kpinka. Bo jak inaczej wytłumaczyć Twoją pracę? Kiedyś narysowałem podobną dla MOD_Ananke. Miałem ubaw i teraz mam podobny. Jednak, jak pisałem we wstępie, muszę się do czegoś poprzyczepiać. Nie widzę trawy. Widzę tylko zieloną płaszczyznę… czegoś. Słonie nie lubią czegoś. Wolą coś konkretnego.
    Bogumiła – cieszę się, że Cię w poprzednim etapie ochrzaniłem. Bo teraz wreszcie pokazałaś klasę. Przed długi czas byłaś dla mnie liderem. Zdetronizowała Cię osoba, której pracy nieco się obawiałem. Wracając zatem do Twojego rysunku – całość miodzio. Jedynie wiaderko nieco nieproporcjonalne do smerfów i to koło ławki … to jest odkurzacz samochodowy?
    -kangoo- - gdyby nie interwencja Marka (albo Zgredka… już nie pamiętam) dałbym 2. Dopiero gdy mój wzrok został skierowany w odpowiednią stronę, dojrzałem odpowiedź. Tym razem postawiłaś na rozwój, zapominając o swojej perfekcji, prostoty odpowiedzi. W następnym etapie oczekuję połączenia tychże.
    NASTKA.BURAN – mimo tłumaczenia w wątku dyskusyjnym, wbijania w łeb sensu rysunku kafarem podczas obrad jurorskich, nie byłem w stanie zrozumieć tego, zapewne niezwykle prostego, wytłumaczenia odpowiedzi. Dla mnie okazało się zbyt skomplikowane.
    JMJH – doczekałem się wreszcie z Twojej strony pracy, która mimo braku jakichkolwiek przekazów, zabronionych przez regulamin niniejszego forum, nadal pozostaje pełna bogactwa w treści. Zwracająca uwagę na to co nas otacza, dająca odpowiedź w dwojaki sposób; metaforycznie (przygotowania do igrzysk w aspekcie środowiskowej degradacji wokół) oraz dosłownie (malowanie trawy przed halą olimpijską). Pokazanie humorystycznej strony niewesołej sytuacji udało Ci się znakomicie. Gratuluję!
    Shira999 - Podoba mi się taki rysunek, jakby odręczny. Jest i ciekawy, prześmiewczy motyw, jest i odpowiedź na pytanie. Budynek (czy to główna siedziba ZUSu?) jest rysowany linią techniczną, co nie do końca współgra z linią postaci. Ale i tak jest… smacznie.

W efekcie głosowania na podium znaleźli się:

I miejsce
    JMJH

nagroda: Mandragora x 50

II miejsce
    Kami

nagroda: Mandragora x 35

III miejsce
    .Bogumiła.

nagroda: Mandragora x 20

GRATULUJEMY!

Zapraszamy do zapoznania się z tabelą
    głosowanie - etap III

onkapinka lubi to.
  7. BA_Izolda*

Nonono :)

Gratulacje :)
    i udanych poszukiwań :p

8. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

odpowiedz w mojej pracy to poprostu:głupota..;) ktora widac na pierwszy rzut oka :p

W 4 edycji poki co moja faworytka jest Kami -trzymam kciuki;)

9. onkapinka

onkapinka Nadzorca forum

Grzesiu..onka-kpinka(pasuje jak ulal)xDxDxDxD
    Bawie sie wysmienicie i nie spodziewalam sie , ze dostane jakiekolwiek punkty za moja TFURCZOSC szalona... hahahah

gosiagosia60 i NASTKA.BURAN lubią to.
  10. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

sucha trawa - deszczyk - słoneczko - zielona trawa :p

To jury cały czas coś chce o_O Najpierw rozwijać się a teraz jeszcze perfekcyjnie rozwijać o_O
    :p

NASTKA.BURAN i gosiagosia60 lubią to.
  11. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Cześć,
    Gratki dla wszystkich.
    onka- kpinka bardzo mi się podoba.

MRT_Greg
    A prośbę mam... wywierałam wpływ na jurorów ? W czasie obrad???

Dobra... to zabieram swoje zabawki...

12. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Gratulacje :inlove: Ja i tak jestem zadowolona,że mnie jury w ogóle w tabeli umieszcza :DWięc jeszcze trochę ze swoim talentem tu zostanę:p:music:

NASTKA.BURAN, -kangoo- oraz onkapinka lubią to.
  13. amber♥

amber♥ Komandor forum

Witam wszystkich serdecznie ..:)
    Jury dziękuję za punkty..:)
    Gratki dla tych "w pudle" i pozostałych konkursowiczów..:)
    Wszystkie sygienki mi podobają , chutnejek jutro poleci dla Anki .:)

och tam MRT_Greg dwie kreski to jest ozdoba :p..tak mi w duszy grało to zrobiłam ..:D...w Nemo dodałam cień ..no przeca można sygienkę "obstroić bez przekazu ":p;)xDxD
    a co do reszty (biały obrys, precyzja) - za jakieś 2-3 lata ..- może ...:)
    Pozdrawiam wszystkich , życzę miłego ...i znikam do reala ..
    albo jeszcze zajrzę w inne wątki ..;)

Poprawka to nie są 2 czarne kreski tylko dekoracja faza ..w Gimpie jest takie "cudo" dodaj fazę ..to taka wypukłość ..:) tylko przy okazji dodało czerń - czego oczywiście nie zauważyłam , dopiero jak napisałeś :p;)

Ostatnie edytowanie: 28 października 2014
    NASTKA.BURAN i gosiagosia60 lubią to.
  14. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

eeeejjjjjjjjj... a Ty gdzie się wybierasz ze swoimi zabawkami? tu jest najlepsza piaskownica ;)

15. .BrookeSellka.

.BrookeSellka. Czeladnik forum

Gratulacje dla zwycięzców! A ja z 11. awansowałam na 9. miejsce - super! Hm, dobrze, że tym razem nie dodałam żadnej ramki. A już mnie korciło, żeby coś poprawić na sam koniec! ;)

gosiagosia60 lubi to.
  16. MRT_Greg

MRT_Greg Stary wyjadacz

Uczestnicy konkursu nie mają wpływu na jurorów. Na jurorów mają wpływ tylko jurorowie; Izolda na Zgredka, Zgredek na mnie, ja na Mouse, Mouse na Izoldę. Tylko Marek nie podlega żadnym wpływom, napływom czy wypływom... Ale pracujemy nad tym :D

Dobra... ale zostaw wiadereczko - muszę czymś lepić wieżyczki...

BA_Izolda* lubi to.
  17. BA_Izolda*

ahaa :)
    dobrze wiedzieć :p

18. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Dobra... napisałam,a pomyślałam jak jechałam.
    Moja wina... złamałam wszystkie 3 podstawowe zasady 1. nie pisz jak nie masz czasu czytać, odpisać i pilnować forum...2 to samo i 3.Patrz zasada nr 1.
    A wiaderko sam sobie znajdź, bo ja musiałabym przekopać czort wie ile stron w necie..
    a jakoś nigdzie nie chce mi się iść... dość się dziś nachodziłam
    chcesz lizaka? Kupiłam po drodze słodkie

-kangoo- i gosiagosia60 lubią to.
  19. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

łooooj a ja się cieszę z takich wyników, choć dla mnie i tak faworytem są smerfy Bogumiły i jak na razie nr 1 całego tego konkursu :p Kto przebije? Jeszcze sporo przed nami :p

gosiagosia60 lubi to.
  20. MRT_Greg

MRT_Greg Stary wyjadacz

W kwestii powyższego zostałem właśnie dziś upomniany, że nie wstawiam linku do klasyfikacji generalnej. Kajam się... :p

dotychczasowa
    KLASYFIKACJA GENERALNA

;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.