Humus

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika sorbon70, 23 lipca 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. sorbon70

sorbon70 Okazjonalny autor

Raczkuję po dolinie i doszłam do ściany. Stan humusu u mnie to:
    - humus dobrej jakości - 3 sztuki
    - humus luksusowy - 2 sztuki
    - humus podstawowy - 1 sztuka
    Już prawie wszystko oddałam do recyklingu i nie mogę odebrać ze slotów nowo wyprodukowanego humusu i nie mogę produkować drzew, bo mam za mało tego produktu. Co robić? Proszę o pomoc.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Wszystkie rodzaje humusu oraz drewno i zestawy narzędzi zapisywane są w Magazynie - zakładka Materiały do tworzenia. Jeśli nie możesz zebrać produkcji to znaczy, że limit magazynowania w tej kategorii został wyczerpany. Aby móc zebrać kolejny humus, drewno lub zestaw narzędzi to trzeba zwolnić miejsce w magazynie produkując drzewa, nasiona roślin, oddając przedmioty do recyklingu, ostatecznie usunąć. Sprawdź też, być może masz możliwość zwiększenia pojemności magazynu:

mag.png

Zapraszam do zapoznania się z poradnikiem:
    Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. sorbon70

Tak, mam maksymalną pojemność magazynu 200/200. Zwiększyć pojemności nie mogę bo mam poziom 7 a potrzebny 12.
    Czy w tej sytuacji mam usunąć inny produkt (dowolny materiał do tworzenia), zwolnię miejsce w magazynie i wtedy odbiorę humus?

4. SMOD_Atena

Jeśli nie możesz jeszcze zwiększyć pojemności magazynu to możliwości zużycia humusu opisałam wyżej: "trzeba zwolnić miejsce w magazynie produkując drzewa, nasiona roślin, oddając przedmioty do recyklingu, ostatecznie usunąć." Możesz usunąć dowolny przedmiot z zakładki Materiały do tworzenia, ale to jak wspomniałam - ostateczność bo wszystkie te przedmioty wcześniej czy później będą potrzebne, więc musisz dokonywać właściwych wyborów.
    Innych możliwości nie ma.

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

5. sorbon70

Usuwam wcześniej wyprodukowane produkty :( (szkoda mi bo trochę to kosztowało). Zwiększa się przestrzeń w magazynie, mam stan 148/200 i nic. Humusu nadal nie mogę odebrać. Jak pusty ma być ten magazyn?

6. SMOD_Atena

Odśwież jeszcze grę i sprawdź ponownie. W magazynie z tego co napisałaś masz miejsce na 52 szt, po najechaniu kursorem na wyprodukowany humus pojawi się informacja jaka ilość jest do odebrania, porównaj tę ilość z miejscem w magazynie i będziesz widziała czy jest wystarczające.

7. sorbon70

Ok, dzięki. Już wiem jak to dział. Ale musiałam opróżnić prawie cały magazyn, bo wyprodukowałam za dużo humusu.
    Można temat zamknąć.

8. SMOD_Atena

Bardzo proszę i skoro problem rozwiązany to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.