Opinie Hodowla grzybów II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 14 września 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Gabi-66

Gabi-66 Czeladnik forum

A ja nie mam jeszcze pnącza, Jaśka żadnego - za biedna jestem a on na gt drogi:p
    w weekend miałam poślizg ze zbiorami a XXL marne ilości
    ale na start dałam wszystkie 20 godzinne drzewka
    na leśnej wymieniłam na jabłonki - rosną 12 godz
    na wyspie parę makadami i czapetki a reszta została 20 godzinnych
    2 x kupiłam fiolkę by skrócić czas gdy spózniłam się ze zbiorami
    i zebrane w jednym czasie dały radę:music: brakuje mi raptem 7 kropli ale rano las tropikalny do zebrania to wylecą

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Z ilu drzewek (dokładnie)?
    Jakich (20h, czy 12 h)?
    Z jakich dokładnie łąk (nazwy)?

3. pbkl

pbkl Półbóstwo forum

Ladnie tu wszyscy piszecie, ale u mnie mimo pol pelnych drzew wypadalnosc kroplel to porazka. Mimo wysokiego LVL mam 1 JC na drzewie, 1 moge postawic na polu, nie mam pnacz wspomagajacych i zwyczajnie do pnacza zabraknie mi okolo 100 sztuk, o ile rano zbiore jak zawsze okolo 55 sztuk. Moze bedzie potrzeba mniej, o ile wstane za 3h i pozbieram drzewa i okrasze je skarpetami. Wszystko zalezy od tego czy sie obudze i zechce mi sie podniesc. Jesli do tego doszlyby prezenty od sasiadow, to kto wie :)

Mojej wnusi takze, choc mialysmy nieco inne ustawienia drzew.
    Tyle, ze ona troche pobladzila i zbierala drzewa kiedy dojrzaly zamiast na raz. Potem zamienila na drzewa rowno dojrzewajace. Mimo ilus tam JC jest w tej samej sytuacji.

4. moroszka313

moroszka313 Forumowy żółtodziób

Zrobiłbyś zrobił, skoro ja zrobiłam :pbez żadnych pnącz zwiększających wypadalność, pucharów ( nie ulepszone jeszcze) , bez JC,
    bez fiolek przyspieszających drzewa , bez nawozu Zośki , a nawet bez ,,kropelek na start,, bo nie miałam wystawionych sadów . Dopiero gdy ewent się rozpoczął na Leśną poszły przeróżne 20-sto godzinne i około 40 jabłonek, a w tropikach też takie przeróżne - nawet kilka tych co mniej niż 10 godzin rosną .
    Zbierane raz dziennie , a te krótsze dwa razy , dały radę i dziś przed południem skończyłam cały ewent :)
    No może ten mój poziom 77 miał na to jakiś wpływ:music:bo przecież siódemka to szczęśliwa liczba , a tu aż dwie się zeszły xDxD

5. oskitom

oskitom Aktywny autor

Z tego wychodzi, że przyjąłem złą taktykę. Posadziłem w większości XXL na połowie pola Tropikalnego lasu i Leśnej polany. I z tego co wywnioskowałem z wypowiedzi innych, nie potrzebnie zbierałem co chwila zamiast powiedzmy 2 razy dziennie. No cóż, miałem za długą przerwę w grze i wychodzi brak ogrania. Do pnącza brakuje jeszcze 118 kropelek-.-

Nastawienie akurat to było, ale z tego wychodzi że chyba aż za duże -.-

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 21 września 2022
  6. GreenHills

GreenHills Hrabia forum

Tak czytam,czytam i mogę jedynie podejrzewać,ze niestety zawiniły u mnie pozostawione gdzieniegdzie zagrody. Poza nimi wszedzie stoją drzewa. Różne: i te 12h i te 20h, z nakładkami XXL tu gdzie miałam akurat mozliwość. Nie sądziłam,że na ilość wypadajek ma wpływ częstość zbiorów. Wtedy kiedy zagrody dojrzewały zbierałam i drzewa. Ach ten kombajn: trzeba było ręcznie zbierac ;) Pnącze udało mi się zdobyć. Na rano zostawiam sobie ostatni zbiór- brakuje 13 kropel.
    Edit: podkusiło mnie jeszcze zajrzeć przed snem i... skonczone :eek: Czyżbym niepotrzebnie panikowała? Może byla szansa na ukoczenie jutro rano "na styk"?

Ostatnie edytowanie: 20 września 2022
  7. Mikkaja19

Mikkaja19 Koneser forum

Z leśniej polany i lasu tropikalnego. wszędzie mam drzewa i tyle zebrałam na wieczór. Dziś rano 68 wypadło z obu łąk. Nie wiem co zrobić, żeby takie ilości leciały jak niektórym-.-

8. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

A to już po wykonaniu zadań
    no ładnie Ci zostało :pxD

Norbi weź
    Farma farmie nierówna
    jednemu i byk się ocieli xD

Moim zdaniem jak na wyspowe to ładny wynik
    zbierając z farmy event miałbyś ( pewnie masz ;)) zaliczony na spokojnie
    W tym evencie drzewa były podstawą
    i wystawić powinno się całe dwie łąki z których są wylotki

można wspomagać się na wyspie tańszym wspomagaczem niż nawozy i dostępnym i łatwym w zakup fiolką wzrostu
    dając może nie 20 godzinne bo do tego potrzebny byłby statek albo dwa ;)
    dało by radę zebrać 2 razy

Farmę zbierałam tylko raz dziennie -rano
    wyspowe co drugi dzień dwa razy dziennie

O pnączach wspomagających wypadanie wylotek to ja zapominam :oops: JC tylko na drzewie
    Udało się bo wypadalność była dobra :)

pbkl, -norbijas- oraz tereska1108 lubią to.
  9. piomon86

piomon86 Okazjonalny autor

Ufff...... udało się skończyć :)

agniecha$ i tereska1108 lubią to.
  10. Mikkaja19

Mikkaja19 Koneser forum

Równo 90 kropelek mi do pnącza brakuje. Za 1,5h zbieram xxl ale raczej się już nie nastawiam. Zaraz potem biorę piłę i karczuję cały ten lasxD

pbkl i tereska1108 lubią to.
  11. sabcia7

sabcia7 Forum Pro

witam
    wszystkie drzewa zebrane zabrakło 6 kropelek do pnącza farmerzy pomozecie :inlove:plisss

12. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

A puchary masz zdeponowane na drzewie mądrości ?

13. hlnrys

Sądząc po czasie wczorajszego wpisu (21:55), to z drzewek 12h?
    W takim razie to dobry wynik.
    https://board-pl.farmerama.com/threads/hodowla-grzybów-ii.87429/page-6#post-2503487
    https://board-pl.farmerama.com/threads/hodowla-grzybów-ii.87429/page-6#post-2503491

Na dobę masz wtedy minimum 120 kropelek, x5 dni - 600 kropelek, + na start z drzewek 20h.
    Dalej uważam, że ewent spokojnie do zrobienia na pieszo, bez żadnych dopalaczy.

Ja zebrałem krople w 2 zbiorach drzewek 20h (z 20 JC - +100% szans na wylotki).
    Bez JC były by to pewnie 4 zbiory.
    Jeden na start i pozostałe 3 zamienione na 6 zbiorów XXL (12h).
    Jakby jeszcze odliczyć puchary i przygodne pnącza, to pewnie bym zbierał kropelki 4-5 dni.

Ile jeszcze Ci brakuje kropelek?

-norbijas- lubi to.
  14. Mikkaja19

Mikkaja19 Koneser forum

Gram 3 miesiące i mam dopiero 97 poziom . nie mam żadnego JC ani pnącz dających więcej wylotek. Brakuje mi jeszcze 90 kropelek.

15. hlnrys

To masz bardzo dobre wyniki.
    Gdzieś musiał być błąd, że jeszcze tylu brakuje.
    Brak drzewek 20h na start, może gdzieś zagrody zamiast drzewek.

90 brakuje do pnącza, czy do całości (item kukurydziany)?

-norbijas- i GreenHills lubią to.
  16. Mikkaja19

Mikkaja19 Koneser forum

90 do pnącza. Jeszcze dziś mam zbiór xxlek za pół godziny,ale nie mam ich aż tak dużo.

-norbijas- lubi to.
  17. hlnrys

Jak zbierzesz, to napisz ile zabraknie do ukończenia całego ewentu (15 zadań).
    Zakładam, że roślinek masz wystarczająco?

-norbijas- lubi to.
  18. Mikkaja19

Mikkaja19 Koneser forum

Roślinek mam nadmiar. Znać, jak zbiorę.

hlnrys lubi to.
  19. GreenHills

GreenHills Hrabia forum

Dzisiaj rano z obu polan wyleciało 39 kropel. Tyle w nadmiarze. Mikkaja19 na farmie masz taki nick jak na forum?

20. Mikkaja19

Mikkaja19 Koneser forum

Tak, mam taki sam

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.