guziki wymiany

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by rysio, Oct 4, 2021.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rysio

rysio Półbóstwo forum

jak robic ten event skoro jak zwykle ten sam problem od lat. guziki maja wypadac z drzew i roslin na glownej polanie i dzikiej lace, tak przynajmniej zapisane w poradniku.
    ale zebralem w trakcie eventu 16sty albo 18sty raz rosline eventowa z obu wskazanych lak z iloscia guzikow "zero".
    wiec moze skorygujmy poradniki i napiszmy ze szansa na guzik ponizej 50% i przestanmy robic z graczy w balona
    z drzew leca w niewielkich ilosciach jest wiec niewielka pociecha, choc do uzyskania cennych nagrod bez wymiany skrawkow to ciezka sprawa.
    cz ktorys z MODow ma cos do powiedzenia w temacie?

Kasiunia13 likes this.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

W temacie mam do powiedzenia tyle ile jest napisane w poradniku, nie ukrywamy informacji, które otrzymujemy z Centrali i takie widocznie były założenia.

Swoją opinię i uwagi na temat eventu zamieść proszę we właściwym wątku: Bawarskie Święto 2021.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. rysio

rysio Półbóstwo forum

gdzie sa guzika i 16/18 zbiorow rosliny eventowej?

4. SMOD_Atena

Wiesz doskonale, że wypadanie przedmiotów jest losowe i największe znaczenie ma podstawowy czas wzrostu, im dłuższy, tym szanse większe. Roślina eventowa jak widać rośnie zbyt krótko aby wypadły z niej guziki, spróbuj posiać coś co rośnie dłużej lub np. na noc posiej na super polach lub posadź drzewa jak robią to niektórzy Gracze:

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

5. rysio

rysio Półbóstwo forum

przeciez pisalem, ze .... z drzew leca w niewielkich iloscia. wiec doprezyzuje tzn 26 drzew 3-4 szt (+JC), nawet jesli wystawie maks 202 drzewa matematyka mowi 27-36 szt. wiec gdzie sa moje guziki? dlaczego inni maja 157 a inni szanse na 30 szt.
    gdzie jest logika tego systemu???

6. SMOD_Atena

Może wystaw najpierw drzewa na całych, dwóch łąkach, zapytaj Graczy ile przy tym mają JC i wówczas porównaj. Chociaż tak jak napisałam, to jest losowość i raz przedmiotów może wypaść mniej a innym razem więcej i matematyka tutaj nie ma znaczenia. Nikt też nie gwarantuje określonej ilości guzików podczas zbiorów.

Czy chcesz jeszcze o coś zapytać?

7. rysio

rysio Półbóstwo forum

losowosc jest matematyka, dlatego twoje tlumaczenie niczego nie wyjasnia, jednie daje kolejny niesmak ze u gracza X ze 157 guzikami losowosc ok 2,5x wyzsza niz u mnie.
    czy tak ma wygladac ze strony BP zacheta do dalszej gry?

8. SMOD_Atena

rysio jeśli moje tłumaczenia niczego nie wyjaśniają i uważasz, że na Twoim koncie jest jakiś błąd to zapraszam w celu sprawdzenia konta do PT, tutaj temat zamykam.

Thread Status:
Not open for further replies.