gałązka

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika shashua, 23 kwietnia 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. shashua

shashua Młodszy ekspert

na stanowisku do produkcji mam do odebrania 2 gałązki, nie mogę ich odebrać bo pewniw mam pełny magazyn , nie wiem co mam dalej zrobić poproszę o konkretne informacje co mam zrobić żeby to zebrać bo mam takie zadanie w misji mistrzowskiej

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Domyślam się, że chcesz wyciąć drzewa z których zebrałaś już wszystkie owoce. Jeśli nie możesz, to możliwe, że masz już wyczerpany limit magazynowania pni i/lub zielone paliwo, gdzie zapisywane jest drewno na rozpałkę. Sprawdź to proszę i daj znać czy to było pomocne?

Chyba jednak nie doczytałam. Chodzi Ci o zebranie wytworzonych drzew tak? Jeśli nie możesz ich odebrać ze stanowiska do produkcji to znaczy, że masz już limit wyprodukowanych drzew i aby odebrać kolejne to musisz jakieś zasadzić na wolnym miejscu w Północnym lesie.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. shashua

shashua Młodszy ekspert

na stanowisku do produkcji mam do odebrania nasiona różanecznika alpejskiego, nie mogę ich odebrać, nie mogę ściąć drzew żeby coś innego zasadzić, z tymi nasionami co się robi? kompletnie nie rozumiem tego alpejskiego dodatku

4. SMOD_Atena

Jeśli chodzi o nasiona to widocznie masz już maksymalną ilość tych wyprodukowanych na stanowisku do produkcji. Podobnie jak z drzewami w północnym lesie to wyprodukowane nasiona trzeba wysiać w miejscu dla nich przeznaczonym czyli w alpejskich ogrodach (te po prawej stronie planszy). Na grafice z cyfrą 4:

Jak już wysiejesz kilka nasion tego różanecznika na polach to będziesz mogła odebrać ze stanowiska do produkcji kolejne nasiona.
    Zajrzyj proszę do poradnika:
    Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

5. shashua

shashua Młodszy ekspert

jak odblokować te pole?

6. SMOD_Atena

Wszystkie informacje znajdziesz w wyżej podanym poradniku. Dodam jednak tutaj jego część dotyczącą Twojego pytania:

"
    Podobnie jak w Północnym lesie, zaczynacie od niewielkiego pola początkowego, ale z czasem możecie odblokować dalsze jego obszary.

1. Obszar dostępny na początek (I-0)
    2. Część polany wymagająca odblokowania
    3. Stanowisko do produkcji, gdzie produkuje się alpejskie drzewa i nasiona alpejskich roślin
    4. Magazyn, w którym przechowywane są wszystkie przedmioty obszaru
    5. Konwerter - służy do przetwarzania przedmiotów, klasycznych i alpejskich
    6. Pomocnicy
    Funkcje budynków są analogiczne, jak w Północnym lesie, mają tylko inny wygląd.

Przyciski oznaczone jako II, III i IV pozwolą wam na przejście do kolejnych łąk Alpejskich Ogrodów, jakie zostaną udostępnione w przyszłości.
    Dostęp do zablokowanych terenów oznaczonych jako I-1 do I-12 otrzymacie po spełnieniu następujących warunków:
    • osiągnięciu wymaganego alpejskiego poziomu doświadczenia,
    • zgromadzeniu odpowiedniej liczby właściwych odznak ogrodnika,
    • odblokowaniu wcześniejszego obszaru.
    Kolejność odblokowywania i wymagania podano w tabeli:

Ciemniejszym kolorem oznaczono obszary, których obecnie nie można odkrywać, ze względu na ograniczenie dostępnych poziomów
    do 50"

Czy w czymś jeszcze mogę Ci pomóc?

7. tixwiktor

tixwiktor Aktywny autor

jestem na 52 poziomie co dalej jak wskoczy 53 ? dalej grac czy czekac na nowości ? jak to wygląda ? :)

8. SMOD_Atena

tixwiktor na chwilę obecną 53. poziom jest ostatni i po jego osiągnięciu zdobywane APD nie będą dopisywane.
    Na przyszłość otwórz proszę własny temat.

Temat zamykam ponieważ jego Autorka nie zadała dalszych pytań.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.