farma

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika bozenka5060, 30 grudnia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. bozenka5060

bozenka5060 Aktywny autor

klient kiedy zacznie działac bo nieda sie grac w kulki gracie i nic niepotraficie zrobic pani mądralinsko tylko odsuwasz problem do innych odpowiedz konkretnie anie zainstaluj odinstaluj i to wszystko co potrafisz narazie niebluznie ale nawtykam na koniec bo niema sensu grac w gre ktura niedzała

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Klient działa, jeśli u Ciebie nie działa to być może źle został zainstalowany bądź też Twój sprzęt nie spełnia wymagań gry. "Wtykać" nikomu nie radzę bo to może skończyć się blokadą konta. Zapoznaj się proszę z Regulaminem forum i Netykietą, i stosując się do zasad opisz problem i sprecyzuj jaki masz system operacyjny i parametry sprzętowe oraz jakie czynności zostały wykonane w celu wyeliminowania problemu?

***kacper*** lubi to.
  3. zx221

zx221 Półbóstwo forum

Klient nie działa prawidłowo a świadczy o tym ilość sąsiadów którzy wypadli z gry w tym wielu na poziomie wyższym od 200. Mam 3 laptopy- jeden do operacji bankowych i ten nie wchodzi w rachubę oraz Dell i Hp już niemłode ale podrasowane przez informatyka i sprawdzające w pracy ogarniające kilka skomplikowanych programów graficznych. Gra winna być tak dopracowana byśmy nie musieli wykonywać żadnych czynności związanych wyeliminowaniem problemów jak to ujęłaś, od tego są fachowcy Waszej Firmy. Jeśli samochód mi niedomaga oddaję go do autoryzowanego serwisu a nie pytam po forach jak go naprawić. Nigdy nie grałem w żadną z gier a do Farmeramy namówił mnie przed laty mój syn, pamiętam zalewanie pól i krzaczory, póżniej była przerwa jedna i druga ale do tej bajkowej krainy coś mnie ciągnęło. Mój dziadek (bankowiec) oraz ojciec (sędzia) zawsze przed snem czytali bajki więc może to geny, więc kiedy skończy się w styczniu moja przygoda z Farmeramą sięgnę do biblioteki.

Kasiunia13 i tess53 lubią to.
  4. SMOD_Atena

zx221 niezbyt trafne porównanie z samochodem, chociaż na kursie na prawo jazdy uczą różnych rzeczy a i prawo od kierowcy również wymaga choćby wymiany koła czy żarówki, no chyba że ktoś będzie wzywał do takich usterek pomoc drogową.
    Gra również ma wymagania sprzętowe niestety i jeśli sprzęt i używane oprogramowanie nie spełnia wymagań gry to fachowcy gry niewiele zdziałają, Gracze również muszą o ten swój sprzęt i oprogramowanie zadbać. Niemniej jednak były testy właśnie po to żeby Gracze zgłaszali różne dotykające ich problemy w celu analizy i ewentualnych poprawek. Myślę, że na ile jest to możliwe to starają się wszystkie zgłaszane błędy analizować i usuwać przyczyny.
    Dla słabszych sprzętów udostępniony również został Autonomiczny klient, który ma mniejsze wymagania i jeśli Gracze mają z nim problemy to być może klient jest źle zainstalowany lub sprzęt nie spełnia wymagań.
    Nic innego nie przychodzi mi do głowy bo ja na zastępczym laptopie w tej chwili (staruszek), mam Win 7 Pro, procesor i inne parametry ma według mnie słabe (ledwie spełniają wymagania) a klient działa, Unity również. Co prawda nie jest to już taka gra jak na Flash, laptop jest bardziej obciążony, zajmuje więcej pamięci i wiatraczek szybciej się kręci ale gra działa.
    Podsumowując - zanim zaczniemy wymagać żeby gra została dopracowana tak aby wszystkim niezależnie od posiadanego sprzętu, jego stanu fizycznego i oprogramowania działała, to powinniśmy sprawdzić czy u nas jest wszystko jak należy.
    Myślę, że fachowcom z BP jak i Producentowi gry zależy bardziej od nas na tym aby Graczy było jak najwięcej (oczywiście zadowolonych z gry) i o to starają się w miarę swoich możliwości.

5. SMOD_Atena

zx221 dziękuję i wzajemnie, wszystkiego dobrego w Nowym Roku Ci życzę. Podyskutować na temat Autonomicznego klienta lub Unity możesz do woli tutaj: Otwarte beta testy - opinie, a jeśli masz ochotę na rozmowę ze mną to zapraszam: >KLIK<, tutaj Twój post usuwam.

Czy Autorka wątku chciałaby jeszcze o coś zapytać?

zx221 lubi to.
  6. SMOD_Atena

Pytań nie ma, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.