Event Bawarski

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika wiocha5, 19 września 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. wiocha5

wiocha5 Weteran forum

Mam kilka pytań: Od razu proszę o konkretną odpowiedź a nie odsyłanie do FAQ:

1.Potrzeba łącznie 2700 roślin na zrobienie minimum czyli 18 zamówień (które kończą event) - dobrze rozumiem ?
    2. Czy dobrze rozumiem tabelkę , że na Głównej Łące otrzymamy tylko czapki i fartuchy z drzew - nawet jak będą postawione zagrody ? To dostaniemy tylko za drzewa . no i analogicznie na innych częściach farmy ?!

2. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Zeby dostac pnacze trzeba zrobic 77 strojow kucharza, czyli trzeba wysiac 11 550 badyla.
    Fartuchy i czapki leca z drzew, zagrod i warsztatow na 3 polach: z laki glownej, dzikiej i lesnej polany. Wszystko jedno co gdzie postawisz.

Marrylan lubi to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

zagma dziękuję za pomoc.

wiocha5 czy masz jeszcze jakieś pytanie?

4. wiocha5

wiocha5 Weteran forum

Czyli nie ma znaczenia gdzie co się znajduję - bo tabelka jest tak rozpisana że czapki tylko za drzewa na głównej, czapki za zagrody tylko na dzikiej a czapki za warsztat tylko na leśnej. Tak to wygląda.

Czy np: pomarańczowe ulepszenie zagrody niedzwiedzi da wiecej wypadajek niż czerwone ulepszenie bo rośnie krócej ?

Ostatnie edytowanie: 19 września 2017
  5. SMOD_Atena

Nie ma znaczenia, tabelki zostały poprawione. Zerknij proszę teraz: >klik<

Teoretycznie z tych ulepszeń czy też zagród, których czas hodowli jest dłuższy, szanse na wypadajki są większe a w praktyce bywa różnie bo jak wiemy wypadanie jest losowe.

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

6. wiocha5

wiocha5 Weteran forum

Tak, to jak te wyliczenia "Zeby dostac pnacze trzeba zrobic 77 strojow kucharza, czyli trzeba wysiac 11 550 badyla.
    Fartuchy i czapki leca z drzew, zagrod i warsztatow na 3 polach: z laki glownej, dzikiej i lesnej polany. Wszystko jedno co gdzie postawisz. " bo przecież jest 18 zleceń ?

7. SMOD_Atena

To, co, z czego i gdzie wypada jest w tabelkach, a gdzie są te wyliczenia?

8. wiocha5

wiocha5 Weteran forum

Ja zadałem pytanie w 1 poście a w 2 użytkownik napisał mi 77 strojów kucharza i napisał , że potrzeba 11550 roślinek. Chodzi mi o minimum roślinek ile potrzeba do zrobienia eventu zakładając , że zawsze będziemy dostawali maksymalną ilośc punktów w zleceniu. Mnie wychodzi, że potrzeba 18 zleceń czyli 2700 roślin.

9. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Chyba już wiem co wiocha5 policzył.
    P
    odsumował kolumnę Ilość zamówień.

A to nie tak, tu chodzi o to, że w jednej 'grze' równocześnie jest odpowiednio 1, 2, 3 zamówienia.

10. wiocha5

wiocha5 Weteran forum

czyli moje wyliczenia są lepsze czy kolegi/koleżanki . Bo w sumie nie wiem ile roślinek potrzeba minimum. Czy pomnożyć trzeba ilość zamowien czyli 18 x 150 czy jakies inne wyliczenia by mniec minimalną ilośc rośliek

11. SMOD_Atena

wiocha5 przepraszam, chyba jakaś pomroczność mnie ogarnęła.

A jak to Gracze wyliczyli to już musieliby sami powiedzieć, ja szczerze mówiąc jeszcze tego nie miałam czasu obliczać.

12. Anhedrea

do wykonania zadań z 1 zamówieniem - 10 wejść (150pkt.)
    do wykonania zadań z 2 zamówieniami - 61 wejść ( 2.135 pkt.)
    do wykonania zadań z 3 zamówieniami - 6 wejść (360 pkt.)
    -------------------------------------------------------------

potrzebujemy zrobić w młynie 77 strojów kucharza,
    i na to wszystko potrzeba 11.550 rośliny eventowej, 308 czapek i 385 fartuchów.

I to jest minimum, gdy nigdy się nie pomylisz realizując zamówienia.

Bajka, Marrylan, zagma i dalsza osoba lubią to.
  13. SMOD_Atena

Anhedrea jeśli już obliczone i sprawdzone to ja nie muszę obliczać, dziękuję pięknie.

Czy Autor ma jeszcze jakieś pytanie?

14. Anhedrea

Muszę się przyznać, że wyliczenia te zostały wykonane przez bacowa70 :p

15. SMOD_Atena

Anhedrea jednak sprawdziłam i zgodzę się z bacowa70, wygląda na to, że obliczenia są prawidłowe i przy każdorazowym bezbłędnym wykonaniu zadania właśnie takie ilości będą potrzebne do wykonania 10 kroków.

10 wejść (1 zamówienie) maks po 15 punktów = 150 punktów,
    61 wejść (2 zamówienia) maks po 35 punktów = 2 135 punktów,
    6 wejść (3 zamówienia) maks 60 punktów = 360 punktów.

W sumie 2 645 punktów.

77 wejść x 150 chaber g. = 11 550

77 x 4 czapki = 308

77 x 5 fartuchy = 385

wiocha5 czy masz jeszcze jakieś pytanie?

16. wiocha5

wiocha5 Weteran forum

nie dziekuję a pozostałym graczą dziękuję za pomoc

17. SMOD_Atena

Bardzo proszę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.