Drzewo wiśni pospolitej

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika {Monia}, 8 stycznia 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Odkryłam runę drzewa wiśni pospolitej która ma skracać czas wzrostu tego drzewa o 50% (druga kropka). Posadziłam wiśnię a tam cały czas widnieje pełny czas wzrostu 6 godzin i 40 minut. Jak działa ta runa? Myślałam, że po odkryciu jej czas się skróci do 3h i 20 minut.

2. MOD_Ruda

MOD_Ruda Fanatyk forum

Zapraszam do zapoznania się z Poradnikiem.

Po drugie drzewka w Alpach rosną etapami, warto się z tym zapoznać również.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Z tej tabelki nic nie wynika i nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie dlaczego odkryta runa szybsze dojrzewanie o 50% nie dziala.

4. MOD_Ruda

MOD_Ruda Fanatyk forum

Z Poradnika, który podałam już tak, odrobine poczytać warto:

W przypadku drzew ulepszeniami tymi mogą być:
    • zwiększenie limitu użycia nawozu Kiełkujące drzewo na etap wzrostu,
    • zwiększenie równowartości owocu,
    • skrócenie czasu wzrostu,
    • zwiększenie liczby etapów wzrostu,
    • skrócenie czasu produkcji drzewa w stanowisku do produkcji,
    • zwiększenie liczby zbieranych owoców.

Powinna działać. Proponuję na początek spróbuj wyczyścić pamięć przeglądarki (od początku) i ciasteczka i uruchom ponownie komputer. Sprawdź inne przeglądarki. Zerknij czy to pomogło.

5. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Runę odblokowałam wczoraj. Dzisiaj posadziłam wiśnie. Czy runa działa na wszystkie drzewa czy tylko na te, które są wyprodukowane po odkryciu runy? Bo ja najpierw sobie wyprodukowałam te wiśnie i zmagazynowałam, dopiero potem wykupiłam runę i posadziłam drzewka. Czy te drzewka, które teraz będę produkować po odkryciu runy będą miały skrócony czas wzrostu a te co wyprodukowałam wcześniej zaczytały ten stary czas bez runy? Bo moja wiśnia nadal ma pelny czas wzrostu mimo, że mam runę ze skaczaczem odsłoniętą.
    Błagam, jestem doświadczonym graczem, mi nie trzeba wklejać formułki o ciasteczkach czy historii bo to robię regularnie8) I to co wkleiłaś nijak nie jest odpowiedzią na moje pytanie. Ja nie pytam o możliwe ulepszenia tylko dlaczego mi to ulepszenie nie działa mimo, że mam je odkryte za odznaki.

-gonska- lubi to.
  6. MOD_Ruda

MOD_Ruda Fanatyk forum

Jest odpowiedzią. Napisałam, że jeśli teraz posadzisz to powinien być skrócony czas produkcji. A jeśli się nie rozumiemy to jest mi przykro.

7. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Tylko że ja tak zrobiłam, najpierw odkryłam runę i posadziłam drzewo które już miałam w magazynie. Takie które wyprodukowałam przed odkryciem runy. I o to pytam. Czy drzewa wyprodukowane przed odkryciem runy a posadzone po jej odkryciu mają skrócony czas wzrostu czy tylko te co są wyprodukowane po odkryciu runy? A to co przytoczyłaś jest tylko wymienieniem jakie są dostępne ulepszenia. A ja nie pytam o dostępne ulepszenia.

8. MOD_Ruda

MOD_Ruda Fanatyk forum

{Monia} może najpierw musimy rozróżnić, która runę odkryłaś.

Odkryłaś runę skracająca 50% czas produkcji czyli -na Stanowisku produkcji jak wrzucisz drzewko wiśni to powinno Ci się pokazać krótszy czas jej wyprodukowania.

Przedostatnie kółko jakie masz skraca czas wzrostu czyli jak posadzisz na polu to wtedy powinnaś mieć skrócony czas jej dojrzewania.

Czy teraz jest to dla Ciebie zrozumiałe? Prościej nie potrafię.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie związane z tą wisienką ?

9. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Odkryłam "Skraca czas produkcji tego drzewa o 50%".
    Teraz kumam.
    Czyli drzewo mi się produkuje szybciej ale nie rośnie szybciej tak? To jak tak to teraz rozumiem.
    Można zamknąć.

10. MOD_Ruda

MOD_Ruda Fanatyk forum

Jak odkryjesz przedostatnią runę to tam będzie skracać czas jak posadzisz na polu.

Cieszę się, że jednak wszystko już jest jasne ;).

Temat zamykam.

Miłego popołudnia.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.