Opinie Dolina Szarotek

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 11 grudnia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Tags:
  1. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Gratuluję.
    Ja zaczęłam Alby kilka dni przed Wigilią i udało mi się w te 2 msc wejść na 12 poziom, zaraz będzie 13.
    Odblokowałam praktycznie wszystko co mogłam na swoim poziomie, teraz sadzę tylko najwyżej punktowane drzewa i rośliny, robię misje w spółdzielni i oddaje wszystko co mam. Oczywiście konwerter pracuje pełną parą na 200 lub 400 APD. I jakoś te poziomy lecą.

AngelGina, tereska1108 oraz bogusiak80 lubią to.
  2. elizabetha11

elizabetha11 Aktywny autor

Dziękuję za podpowiedzi. Więc pewnie powalczę o brakujące gwiazdki i odblokuję Dolinę. A czy ktoś wie, czy w Skleporamie będzie możliwość ponownego kupienia gwiazdek po aktualizacji? Czy to była tylko jednorazowa oferta?

tereska1108, Yabolek oraz bogusiak80 lubią to.
  3. Biba

Biba Okazjonalny autor

Po zdonyciu orzecha włoskiego udało się go wyprodulowa, ulepszyć i postawić na łące
    ale jest jakoby go nie było
    po najechaniu myszką widać ,że jest , rośnie , daje owocki lecz tam gdzie stoi jest pusty kwadrat
    nie ma drzewka
    co mozm zrobić by był widoczny jak wszystkie inne drzewka , a nie jak drzewo duch ?

tereska1108 lubi to.
  4. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Bo to jest orzech w czapce niewidce. Już od kilku miesiecy tak mam.

5. Biba

Biba Okazjonalny autor

Dziękuję :))
    a myślałam ,że to duch
    ale jak w czapce niewidce to ok :)
    nie będę się bać już :))

hiacynta i tereska1108 lubią to.
  6. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Nareszcie jest!
    upload_2026-3-1_23-12-31.png

7. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Jeszcze 3 poziomy i staniesz pod ścianą

farmerbaba1 i hiacynta lubią to.
  8. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Klienci czasami proszą o tak duże ilości moreli alpejskiej, że nie wiadomo już jak robić miejsce w inwentarzu. Pojemność maksymalna, odznaki wyprodukować z innych owoców szkoda, bo zostaną pustki, a z moreli nie mogę, bo klienci je chcą. Jak żyć xD

farmerbaba1 i 22vader lubią to.
  9. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Olej na razie tych klientów. Ja się najpierw skupiam na robieniu odznak i odblokowywaniu wszystkiego. Jak już odblokuje wszystko co mam dostępne na danym poziomie robię zadania klientów. Teraz muszę odblokować całą ścieżkę tej drugiej wiśni, oddaje tam wiśnię z niższego poziomu na odznakę a równocześnie kliencie też ją chcą. Więc na ten moment olewam klientów i robię odznaki. Dopiero jak odblokuje ścieżkę wrócę do robienia zadań klientów.

farmerbaba1 lubi to.
  10. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Tyle, że ja mam wszystko odblokowane i odznaki w zapasie. Muszę na siłę produkować ich więcej z owoców drzew droższych w produkcji, żeby zrobić miejsce na tą nieszczęsną morelę. To zlecenie muszę zrobić, bo jest jeszcze cukierek do zdobycia ;)

farmerbaba1 lubi to.
  11. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

nie musisz, możesz je sprzedać za sianogrosze w magazynie lub wrzucić do konwertera żeby przerobiić na APD.

Skrypt działa tak, że zawsze klienci wołają to co produkujesz. Przestaniesz produkować morele to nie będą jej wołać. Ja swojego czasu produkowałam tylko buk i klienci po kilka dniach chcieli tylko buk. Nie miałam ani jednego innego drzewa wyprodukowanego ani posadzonego. Skrypt to widział i ustawił klientów tylko na buka. Wszystkie drzewka, których aktualnie nie potrzebowałam a wygrywałam za zlecenia (czasami się zdarzy w nagrodach) wrzucałam do konwertera żeby skrypt go nie zauważył.
    Zaczęłam produkować inny owoc - nagle klienci go chcieli.
    A cukierki olewam, jak zdobędę to fajnie a jak nie to trudno.

Ostatnie edytowanie: 7 marca 2026
  12. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

uff dobrnęłam :sleepy:

Stan Doliny Szarotek 8.o3.2026
    (37 poziom 792445 APD)

13. farmerbaba1

farmerbaba1 Półbóstwo forum

Ja nie oddaję owoców w magazynie bo wydaje mi się że nie otrzymuje się za nie sianogrosze tylko po prostu usuwasz .W konwerterze tak przerabia się na APD.

14. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Ja dziś osiągnęłam 16 poziom:D:inlove::D:music: byle do 25:music:

15. AGA1173

AGA1173 Chodząca legenda forum

Kolejny poziom zaliczony:)

16. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

ja wróciłam w Alpy prawie po trzech latach i teraz sieję, sadzę zbieram i pomału do przodu jestem na 21 poziomie ciekawe na ile mi cierpliwości wystarczy

17. Andre5858

Andre5858 Czeladnik forum

Witam wszystkich graczy z farmeramy chciałbym poprosić graczy ,którzy ukończyli 38 poziom gry. Mój problem polega na tym ,że nie mogę przekraczając ten próg gry zwiększyć pojemność drzew , też nie mogę przejść do 4 poziomu arabisty. kilkakrotnie pisałem i prosiłem o pomoc techniczną . a nawet wykonałem polecenie ich żeby uruchomić to ,i ani kroku .
    Dlatego proszę kto przeszedł ten problem o napisanie w jaki sposób to zrobił kolej po kolei.Z góry dzienkuje.

18. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Andre5858 domyślam się, że piszesz o problemach w Dolinie szarotek. Tylko nie wiem czy do końca rozumiem co chcesz przekazać.
    Czy chodzi Ci o powiększenie magazynu dla drzew? jaki limit masz obecnie?
    O jaki poziom "arabisty" chodzi?
    Zajrzyj może do poradnika, są tam wszystkie informacje i może zapoznanie się z nimi będzie pomocne w rozwiązaniu Twoich problemów:
    Temat przenoszę do odpowiedniego wątku dyskusyjnego.

19. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Podejrzewam, że chodzi o to, że gracz nie może wyprodukować odznaki IV stopnia arborysty a dwie takie odznaki są potrzebne aby zwiększyć na maxa pojemność magazynu na pnie.

Żeby taką jedną odznakę zrobić potrzebujesz owoce z pestką lub/i owoce jabłkowate o wartości 10000 oraz 3 odznaki arborysty III stopnia, tak wynika z Poradnika. Opcje są dwie - albo nie masz wyprodukowanych odznak III stopnia albo nie masz w magazynie potrzebnych owoców z pestką (morela alpejska, wiśnia pospolita, morela pospolita, wiśnia ptasia, drzewo moreli mandżurskiej, drzewo czereśniowe) lub/i jabłkowatych (grusza bera boska). Tego ostatniego mieć nie będziesz bo grusza jest dostępna od poziomu 45 (też info z poradnika). Więc musisz wyprodukować odpowiednią ilość owoców z pestką (wymieniłam powyżej z których drzew je uzyskasz) i wtedy dodając 3 odznaki III stopnia arborysty zrobisz jedną odznakę IV stopnia. Potem musisz ponowić ten proces bo do odblokowania magazynu pni potrzebujesz dwóch odznak. Jeśli masz poziom 38 to powinienieś mieć odblokowaną możliwość robienia odznaki IV stopnia bo ją się robi od 36 poziomu. Jeśli masz kłódkę a masz powyżej 36 poziomu to tylko Pomoc Techniczna ci pomoże.

tereska1108 i SMOD_Atena lubią to.
  20. kit6kat

kit6kat Okazjonalny autor

Czy u kogoś też jest taki absurd z brakiem wypadakji potrzebnej do wyprodukowania obuwnika?
    Łopaty nie wypadają wcale, a klienci chcą obuwnik -.- nie dość, że ciężko się zbiera w alpach każdy APD to jeszcze ciągle pod górkę >:(
    Ma ktoś może jakiś sposób na łopaty?