Opinie Dolina Szarotek

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 11 grudnia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. grania.

grania. Analityk forum

Czy to tak trudno dołożyć pasek z postępem ile się oddało/posadziło drzewek/roślin/odznak do zadań na placu wiejskim??? Dostanę kociokwiku z 18 zadaniem u Alicji. Umieszczam te nieszczęsne modrzewie europejskie i mi nie zalicza. Miałam nawet 10 jednocześnie na polu i nic. Produkuję jeszcze cztery, jak je postawię i nie zaliczy to chyba tylko zostaje PT. Pasek postępu rozwiązałby sprawę, bo po każdym posadzeniu można by sprawdzić czy zaliczyło.

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

3. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Ryś Grateczki :) :)
    To teraz możemy zbudować ta rakietę ;),Ewa 24,Ty 25 ja 26 i jest superr,ciekawe gdzie bedzie końcowy przystanek xD

4. hlnrys

Woodstock?
    Alaska?
    xD:cry:xD

5. bona53

bona53 Wyjątkowy talent

Gratuluje, jestem w połowie 24 pozimu i jeszcze trochę potrwa zanim dotre do tego 25,pozdrawiam.

6. hlnrys

7. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Gratki takiego 'pustostanu"
    Ja dalej ścinam , piłuję , zlepiam i pnę się w górę.
    Strasznie upierdliwa ta robota.

Ostatnie edytowanie: 10 października 2023
  8. bona53

bona53 Wyjątkowy talent

Super to wygląda .

9. lusiaczek84

lusiaczek84 Wszystkowiedząca wyrocznia

Nie poradzisz sobie sama. Napisz do PT. Też miałam taką sytuację i dopiero PT mi to odblokowało:)

10. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ech...a ja 13 lvl robię dopiero ale to szczegół,bo i tak nie mam itemów na te nowe pola...Gratki wam :)

11. kit6kat

kit6kat Okazjonalny autor

Cześć Wszystkim ;)
    Brakuje mi 50 gwiazdek do odblokowania Doliny Szarotek i tak się zastanawiam czy warto czy jednak odblokować inne runy (mam ich jeszcze sporo bo nie gram za długo). Zaczęłam czytać ten wątek bo poradnik to jakaś czarna magia o_O i stwierdzam, że te Alpy to chyba średnio przyjemne są :oops:
    W związku z powyższym byłabym wdzięczna za opinie osób już grających w tej dolinie, czy warto odblokować czy jednak bez pośpiechu? :)

dantic3 lubi to.
  12. hlnrys

Ja bym odblokował chociażby dla tego itemu:

Lodowy jeleń
    Co 40 godz. 500 PD/TPD x Poziom Farmy/Wyspy oraz bonus +100% do zbioru z wszystkich drzew klasycznej Farmeramy przez 20 godz.
    Może być ustawiony na obszarze klasycznej Farmeramy.

Ładnie podwaja zbiory owoców co drugi dzień.
    ------------------------------------------------------
    Dla idących po PD obowiązkowo dwa pnącza:

Rząd chmur "Alpejska łąka"
    Zapełniamy go dowolnymi itemami o wymiarach 1x1.
    Co 40 godz. będzie dawać 1.000% więcej PD/TPD ze zbioru przedmiotów ozdobnych przez 6 godz.

Rząd chmur "Alpejska ścieżka"
    Wymaga dowolnych itemów o wymiarach 1x1.
    Co 40 godz. otrzymamy 1.000% więcej PD/TPD z wszystkich zbiorów i z hodowli w Oazie przez 6 godz.

https://board-pl.farmerama.com/threads/dolina-szarotek-od-a-do-z-wersja-2-0.90688/#post-2564053
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Powyższe są dostępne od alpejskich poziomów kolejno: 5, 10, 15.
    5 lvl (jeleń) bardzo łatwo wbić, a profity oddają wkład z nawiązką.

Ocena jest subiektywna, nie wiem jakie masz cele w grze, itd.

Tutaj masz FAQ w formie wierszowanej:

https://board-pl.farmerama.com/threads/nieoficjalny-poradnik-farmeramy.10622/page-4#post-2561531

13. 22vader

22vader Naśladowca mistrzów

Na twoim miejscu bym zaczął od razu, im szybciej zaczniesz tym lepiej. Nie sugeruj się opiniami że ciężkie są te alpy, bo ja tak robiłem przez co zacząłem stosunkowo niedawno i mam dopiero poziom 13, a mogłem o wiele wcześniej. Naprawdę te alpy są proste, ogarnięcie ich zajęło mi dosłownie 5 minut bez żadnych poradników, a z kolejnymi poziomami wszystko łatwo ogarnąć samemu i wszystko jest czytelne.

14. hlnrys

Właśnie siałem różanecznik jak zaczęło lać.
    Znowu powydłużało grządki i przesunęło zbiory o 20 min.
    Kurka, naprawdę chętnie bym widział możliwość wyłączenia "pogody".

Chyba przesiądę się na nowo odkryty pierwiosnek (2h).
    Też nadaje się na odznaki i ma ciut większą wartość od różanecznika.

dantic3, Miśkowo oraz incasent lubią to.
  15. ania12355

W taką pogodę sieję licząć po 4 od prawej.
    Mam gdzieś wydłużone grządki.

16. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Jak na zamówienie >>klik<<xD Akurat trwa burza, więc będzie można jeszcze dziś wypróbować. No chyba, że aktualizacja się przesunie...

17. ania12355

Grzebią w tych Alpach cały czas , dlatego gra tak wygląda. Zawieechy ccały czas.
    Było przygotować grę i oddać gotowy produkt , a nie tak tak' na łapu capu'

18. kit6kat

kit6kat Okazjonalny autor

Dziękuje bardzo za opinie ;)
    Item i pnącza przekonały mnie, że może jednak warto. Dziękuje również hlnrys za wszystkie linki :)
    Dodatkowo "nauczę się na błędach" 22vader i jak tylko zdobędę 2500 gwiazdek, co planuję zrobić dzisiaj to odblokuję Alpy.

19. hlnrys

A to niespodzianka!
    Kij ze zwrotami (szansa 6% - no, no).

Nie będzie burza lać nam w twarz.
    Ni grządek nam ...

I tu nie mogę słowa.:oops::(
    xD:cry:xD

Ostatnie edytowanie: 11 października 2023
  20. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

.... wydłużać (niezbyt z twarzą się rymuje, ale ważne, że już nie będzie ;) )
    w zamian bonusy nam zwróci,
    lub ziarnem jakimś rzuci :p