Dlaczego unity nie nadaje się do gier typu farmerama.

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Deso, 14 grudnia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Tags:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Deso

Deso Zaawansowany

Zacznę może od tego, że kiedyś tu bywałem ale mniejsza z tym. Oraz że jakimś wybitnym specjalistą nie jestem.

Od jakiegoś czasu trąbiło się o przejściu Farmeramy na unity, co spotkało się z problemami dlaczego? Gra jest zbudowana stricte na javie, a jak wiemy, ta kończy żywot z 31 grudnia 2020. Więc są próby przeniesienia gry na unity, i jak widać bardzo kiepskie dlaczego?

Bo ten silnik jest w głównej mierze dostosowany do gier AAA, bądź też tak zwanych indyków.
    [ciach]

Ten filmik jasno obrazuje w czym problem jest. I tu tworzy się pytanie, bo zakładając że Bigpoint jakąś małą firmą nie jest. To nie stać ich, na napisanie silnika na potrzeby Farmeramy na podstawie javy? Albo po prostu informatycy firmy pracowali nad przeniesieniem farmy na przysłowiowym kolanie?

Filmik zawierający informacje o grach, które nie należą do Bigpoint, usunęłam

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 14 grudnia 2020
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Deso opinie, sugestie i uwagi na temat Unity proszę zamieszczać w tym wątku: Otwarte beta testy - opinie.

Tutaj temat zamykam i przenoszę do Archiwum.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.