Brak eventu walentynkowego w aplikacji mobilnej

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by Lady_Ghost, Feb 14, 2025.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lady_Ghost

Lady_Ghost Czeladnik forum

W aplikacji mobilnej na iOS pole eventowe w ogóle się nie pokazuje. W miejscu gdzie powinno się znaleźć cały czas jest teren budowy z informacją, że eventowe pole gry jest w trakcie budowy. Nie jest to jedynie błąd animacji, bo klikanie w to miejsce nie daje żadnych rezultatów i nie przenosi na eventowe pole gry.
    Podobnie miałam z poprzednim eventem - w aplikacji mobilnej nie mogłam oddawać roślin i wypadajek, bo wyglądało, jakby żadnego eventu nie było; z żadnego miejsca nie można się było dostać do ekranu oddawania itemów.
    Event (podobnie jak poprzednio) nie jest także dostępny z poziomu ogłoszeń eventowych (lewy pasek, ikona telewizora).
    Przelogowywanie oraz przeinstalowanie apki nie pomogło.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Lady_Ghost na dzień dzisiejszy jest to wersja Beta, wiele jeszcze opcji (w tym eventy) jest niedostępnych lub dostępne są tylko częściowo. Nie ma też w tej chwili żadnego wsparcia i trzeba czekać na udostępnienie pełnej wersji aplikacji mobilnej.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dlaczego do tej pory nie ma żadnej oficjalnej informacji na ten temat.
    Nawet jeśli jest to wersja beta.
    Jest przecież ogólnie dostępna.

4. SMOD_Atena

Pewnie dlatego, że my też jej nie mamy. Z ostatnio otrzymanej odpowiedzi - mają być wkrótce, nie wiem jednak jak to "wkrótce" jest odległe.

5. -marta197-

-marta197- Młodszy ekspert

W wersji mobilnej nie ma eventu wcale, na żadnej przeglądarce w telefonie nie mam możliwości zbierania macek, za to opcja kupna działa bez zarzutu. Czy ktoś z ekipy może w tej sprawie pomoc, bo chyba będę musiała do pracy z komputerem chodzić.

6. SMOD_Atena

-marta197- aplikacja mobilna tak jak wyżej napisałam. W problemach z grą na telefonie również na dzień dzisiejszy nie jesteśmy w stanie pomóc bo gra nadal nie jest dedykowana na urządzenia przenośne - telefony/tablety i też nie ma na te urządzenia żadnego wsparcia.

7. hlnrys

Znamy to.
    Słynne 'zaraz po'.
    Przerabialiśmy zdaje się przy przejściu na Unity.
    A można wiedzieć kiedy to było?

Po co w takim razie jest dostępna?

Yabolek likes this.
  8. -marta197-

Dobrze, że przynajmniej zakup koszyczków na urządzeniu mobilnym jest możliwy... O to twórcy gry zadbali. Poza tym ja korzystam z przeglądarki, nie wersji mobilnej, więc nie rozumiem, dlaczego nie działa. Zapewniam, że wielu użytkowników pracuje i też chciałoby wsiąć udział w evencie, może warto byłoby zwrócić na to uwagę twórcom

Last edited: Feb 14, 2025
    bogusiania likes this.
  9. SMOD_Atena

Jakiś czas temu, może miesiąc czy dwa ale nie pamiętam dokładnie.
    Jest bo jest ale jak widać nie jest jeszcze dopracowana na tyle żebyśmy otrzymali oficjalne informacje a gra na urządzeniach mobilnych była w pełni grywalna.

-marta197- zapraszam do dalszej dyskusji i podzielenia się swoją opinią/sugestią w wątku dyskusyjnym, z którego opinie i sugestie Graczy zawsze są przekazywane. Ten dział nie służy do rozmów/opinii.

10. -marta197-

Zwróciłam uwagę na problem techniczny, dlatego piszę tu. W wątku dyskusyjnym też o tym pisałam. Ok, dziękuję za pomoc i zrozumienie.

11. hlnrys

Ja tego nie rozumiem.
    Jest bo jest?
    Nie ma info bo jest niedopracowana?
    To jakieś kuriozum.
    Jaka firma wypuszcza wersję gry beta bez żadnej informacji.
    Nie wiadomo czy w ogóle z tego korzystać.
    Nie wiadomo jakie funkcjonalności działają, a jakie nie.
    Nie wiadomo gdzie zgłaszać pretensje.

A jeśli ktoś dokona zakupu poprzez mobilkę i coś nie pyknie, to też nie otrzyma wsparcia?
    I co wtedy?
    Nie znam się na prawie, ale na to chyba znalazłby się paragraf.

-marta197- likes this.
  12. SMOD_Atena

Niezależnie od tego czy zakupu dokonano w grze standardowej czy aplikacji mobilnej (jeśli w ogóle jest taka możliwość) to każdą reklamację rozpatruje i rozwiązuje dział płatności, nie ma on żadnego związku z techniczną stroną gry i jej wersjami.
    Pozostałych kwestii nie skomentuję bo nie mam niestety nic do powiedzenia na ich temat. Dopóki nie pojawi się na forum oficjalna informacja o pełnej wersji aplikacji mobilnej to nie ma też miejsca na kierowanie pretensji.

Ja jak coś jest niesprawdzone, nieoficjalne - to nie korzystam, wolę czekać na oficjalną wersję i informacje. A do tego czasu korzystam z gry oficjalnej, o której na bieżąco są przekazywane otrzymywane informacje.

13. hlnrys

No proszę, jednak z płatnościami nie ma problemu, gdziekolwiek by nie były dokonane.

Czy w takim razie (jako ekipa) nie powinniście jasno i otwarcie informować pytających graczy, aby nie korzystali z mobilki do momentu aż będzie oficjalna informacja?

14. SMOD_Atena

Nie, nie otrzymaliśmy takiego polecenia.

Lady_Ghost czy masz jeszcze jakieś pytanie?

15. hlnrys

A jako gracz, prywatnie, będziesz odradzać używanie niesprawdzonej, niedziałającej aplikacji, czy umowa z BP nie pozwala?

16. Kasandra

Kasandra Okazjonalny autor

Wiem, że to nie jest wątek dyskusyjny, ale pozwolę sobie wtrącić 3 grosze i nie do końca się zgodzić. Po to właśnie są udostępniane testy beta, żeby z tego korzystać i w ten sposób przekazywać i udostępniać informacje do developera o wszelkich błędach w grze, celem jej udoskonalenia.

Skoro developer udostępnia graczom wersję beta z opcją dołączenia do testów, to znaczy że zależy mu a przynajmniej powinno na jak największej ilości informacji zwrotnych od graczy. Swoją drogą próbowałam dołączyć do programu testów, ale mi się nie udało, ciekawe czy komuś w ogóle. Oczywiście developer ma prawo ustawić limit osób w teście, ale informacji o tym jaki jest limit i czy został osiągnięty nie ma.

Jeszcze taka ciekawostka, jeśli wejść w informacje na stronie aplikacji, to naszym oczom ukazuje się info, że jeśli masz pytania to skontaktuj się z pomocą techniczną pod podanym linkiem. Ten link nie kieruje nigdzie indziej jak do standardowego formularza kontaktowego z PT z wersji na przeglądarkę.

A co do pomocy graczom próbującym na telefonach, w wątku opiniowym o obecnym evencie, wpisałam info z małą poradą zajrzyjcie, może Wam się przyda. Nie podlinkuję niestety, bo nie umiem:cry: (przynajmniej na razie)

-marta197-, bogusiania and hlnrys like this.
  17. SMOD_Atena

Jako Gracz prywatnie - napisałam wyżej - nie gram, nie korzystam z niepełnych wersji bo nie widzę w tym żadnego sensu. Raz, że nie potrzebuję a gdybym nawet chciała to co mi po grze, w której nie wszystkie opcje i możliwości są dostępne.
    Ale jeśli ktoś ma ochotę potestować to żadnego niebezpieczeństwa utraty dóbr nie ma, tak że spokojnie może testować to co jest dostępne. Ale to tylko "w ramach testu" bo pograć na 100% póki co się nie da.

Kasandra zgadza się i tak jak wyżej napisałam - czekamy na takie informacje ale nie otrzymaliśmy żadnego konkretnego terminu. Dopóki takich informacji nie otrzymamy to też nie mamy czego przekazać Graczom i kółko się zamyka. My ze swojej strony przekazujemy opinie i sugestie Graczy, sami musimy czekać na przekaz z BP i możemy jedynie prosić o cierpliwość.

18. hlnrys

Nie pytałem, czy grasz na mobilce, tylko czy na forum będziesz odradzać korzystanie z niesprawdzonej, nie w pełni działającej apki, czy też umowa z BP tego zakazuje.
    No i skoro nie grasz, nie używasz mobilki, to skąd to wiesz (bold)?
    Skąd gracze mają to wiedzieć, skoro nie mają skąd takich informacji zaczerpnąć.
    Przecież póki co nie udzielacie żadnego wsparcia, czy technicznego, czy informacyjnego.

nikolabln likes this.
  19. SMOD_Atena

hlnrys to, że nie gram nie znaczy przecież, że nie sprawdziłam jak wygląda ta mobilna aplikacja, stąd jak i z odpowiedzi z BP wiem, że jest to niepełna wersja a wszystkie informacje jak i zapewne FAQ mamy otrzymać wkrótce. Tak, że po prostu trzeba czekać.
    Pytaniami, itd... niczego nie przyspieszymy, jak już ta aplikacja będzie gotowa to zostanie udostępniona w pełnej wersji razem z informacjami.

20. hlnrys

Ech, uciekasz od odpowiedzi.:oops:
    Ale to akurat rozumiem, bo domyślam się jak ona brzmi.:(
    Co do reszty, to kręcimy się w kółko.-.-
    I wiem że ten taniec prowadzi BP, nie Wy.:(
    Wątek dodam sobie do zakładek i wyciągnę w odpowiednim czasie.8)
    Zobaczymy ile tym razem wg BP potrwa 'wkrótce'. o_O
    I to też doliczę::p
    Oddaję wątek autorce.:p;)

nikolabln likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.