Opinie Walentynki 2025

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 12 lutego 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. gangrion

gangrion Naśladowca mistrzów

Zakończyłem otwieranie wszystkich pól.

Nagrody dodatkowe takie sobie, wiec teraz pora na ulepszanie.

Do dyspozycji mam 39 dużych, 6 średnich i na tym poprzestanę do siania.

Jest jeszcze 17 małych pól, ale to tylko jak coś zostanie z listownicowiec po zbiorze i zrobieniu ulepszenia.

Na początek posiałem 34 szt.

Po obliczeniach to po zbiorze będę mógł zrobić 2 ulepszenia i posiać na całości łącznie z małymi polami.

Kolejny zbiór to następne dwa ulepszenia, a potem trzy.

Ciekawe, czy będzie na zmianę - raz dwa, raz trzy ulepszenia ?

Kamieni mam 73 szt. Sąsiedzi się starają, bo 22 szt. od nich :)

Ostatnie edytowanie: 14 lutego 2025
  2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Spokojnie, jeszcze jest cała masa dni eventowych;)

3. -marta197-

-marta197- Młodszy ekspert

Czy ktoś wie, jak zebrać macki na telefonie? Sprawdziłam już wszystkie przeglądarki, nie działa nigdzie, w wersji mobilnej event nie istnieje... Jestem w pracy i czuję się z wydarzenia wykluczona...

4. krasnoludek10

Klikasz na mackę a potem szukasz okienka do zbioru w lewym dolnym rogu:)

5. -marta197-

Niestety, nie ma ...

6. krasnoludek10

To posprawdzaj w ustawieniach czy masz wszystko włączone - pop-upy i inne takie badziewia:)

hiacynta, grania. oraz Aisha1969 lubią to.
  7. -marta197-

Wszystko włączone, jak trzeba. Na komputerze działa, na telefonie nie, a w pracy jestem po 12 godzin.

8. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Mam już 2x pomocne skrzypce i 1x Ba-dum Ba -dum czy może zdarzyć się sytuacja,że niektóre itemy będziemy mieli podwójnie i więcej a innych nie zdobędziemy i nie uruchomimy pnącza?

9. grania.

grania. Książę forum

u mnie ostatni rozsiew korala, po nim wystarczy mi na odblokowanie wszystkich pól i będę miała 42 listkownice do wysiewu. No i wtedy zobaczę jak ulepszenia na macki działają. Na razie bez ulepszeń to tak trochę SN, trochę SNZ, PD i SG leciało raz jakieś sadzonki.

10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Wszystkie itemy są też na pasku postępu:

11. gangrion

gangrion Naśladowca mistrzów

Wszystkie itemy są zagwarantowane w nagrodach głównych, a to co wypada z macek to dodatkowe nagrody.

Z głównych nagród mam badum, a z dodatkowych też wypadły mi skrzypce.

12. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Dzięki Ateno:) event jeszcze świeży to sprawdza się co najpilniejsze pola i ilość roślin. Już ogarniam ,różnicę między nagrodami z macek a postępem w evencie.:pDo wieczora zsynchronizuje mi się to wszystko w głowie i FAQ nie będzie mi potrzebny;):pxDTak sobie myślę.

13. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

jak byśmy się zmówiły u mnie to samo a serduszek 76 na stanie dodatkowy item to BA-dum

14. bogusiania

bogusiania Baron forum

Potwierdzam. Mam ustawione na 125%, gdy powiększę ustawienie na kolejne, czyli 150%, diagram z informacjami od razu przesuwa się w dół i nie zasłania macek :)

15. klonek68

klonek68 Ambasador forum

U mnie losowość działa idealnie :cry:2x pkt,2x ośmiornice i dwa żetony

16. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

u mnie z macek same pd lub tpd ,1 x 2 farmarki i 1 x sg ,ehhh ta losowość;)

17. Kasandra

Kasandra Okazjonalny autor

Heh, niestety w wersji mobilnej event nie został w ogóle udostępniony, ostatnia aktualizacja to aktualizacja z 06.02 i dotyczyła kalendarza walentynkowego. Więc nawet w wersji beta testerzy nie udostępniają do testów oraz nie testują eventu na PST, co jest przecież absurdem o_O:cry: Mogę się tylko domyślać dlaczego tak jest, ale powstrzymam się od komentowania tego.

Jeśli chodzi o granie na przeglądarce w telefonie to proponuję (oczywiście jeśli tego nie robiłaś jeszcze) pobrać ze sklepu Google Play lub APP Store najnowszą aktualizację przeglądarki. Jeśli nie pomaga spróbuj pobrać inną przeglądarkę. U mnie np. obecnie Chrome i Opera w ogóle nie otwierają gry, ale Firefox daje radę i ciągnie jakoś ten wózek..nawozu xD Czekam co prawda dłuższą chwilę, żeby się uruchomiło ale w końcu się udaje.

Co do samego odbierania macek to rzeczywiście jak już tu było przekazane, ikonka do zbioru pojawia się w lewym dolnym rogu. Jest dość mała, więc szukaj uważnie. Zostaw też ustawienia wyświetlania przeglądarki na podstawowych, powiększenie okna i widoku może sprawić, że ikonka wyjedzie poza obrys ekranu i nici ze zbioru.

Oczywiście może być tak, że żadna przeglądarka nie dźwignie gry na Twoim telefonie i z tym nic nie zrobimy, ponieważ oficjalnie gra nie jest dedykowana na urządzenia przenośne-.-

Trzymam kciuki, żeby coś udało się zdziałać :)

18. DANUSIA117

DANUSIA117 Forumowy żółtodziób

Pomogło dzięki

bogusiania, hiacynta oraz krasnoludek10 lubią to.
  19. krasnoludek10

Jeszcze 4 obszary do odblokowania a wylotek mam 30:)

PS. Jednak prawdopodobnie wcześniej zdobyłem już coś ciekawego z nagród dodatkowych (Morskie amory), tylko pomyliłem to z naklejkąxD:cry:xD

20. karol540

karol540 Zaawansowany

na telefonie normalnie zbieram