Opinie Świetlikowe święto IV Dożynki 2024

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 20 listopada 2024 o 09:03.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Pierwszy zbiór za mną, dał 28 soczków (małe pola).
    Jeszcze 8 do odblokowania wora.
    Jutro rano będzie brakować 6, pojutrze rano 2.
    W sobotę ok. 19 powinienem mieć wór odblokowany.
    Z koszyczkami pierwsze wrzutki mogą pojawić się w sobotę rano, a może i już jutro późnym wieczorem.

2. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Odkąd pozwalają na"wspomagające"farmy,to te całe Dożynki" straciły sens.Ja mam też kilka,nie będę tutaj świętej grać ale od lat z nich nie korzystam,nie rozwijam ich,są na jakimś levelu poniżej 100.I pewnie takie zostaną,bo ani chęci ani środków finansowych na ich rozwój nie mam.Pierwsze Dożynki własnymi staraniami,w których brałam udział,dały mi dużo satysfakcji,mimo,że w finale nie mogłam nic dorzucić,bo do pracy musiałam iść i finalnie wypadłam bez niczego.A teraz?Zobaczymy pierwsze miejsca i na bank nie będą to farmerzy siejący sałatkę na swoich wypielęgnowanych farmach.To takie w sumie głupie,co nie?Bo tu nawet nie wiadomo kto najwięcej sałaty wysiał-jak i komu się tym pochwalić?A może jest jakiś ranging i są pod nickami realne osoby,które mają te puchary realnie?Ktoś to wie?Bo to chyba ciekawe-dla mnie :p

3. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

u mnie pierwszy stragan zrobiony,wylotki z nawiązką są a kawusia...kawusia fajnie leci,duże pola + srednie i odrobina małych 8)

Ryś a pamietałeś o sklepiku z zielskiem ?

4. szary_ludzik

szary_ludzik Stary wyjadacz

Na cztery małe poletka, trzeba dać cztery ziarenka (to te cztery roślinki znikają i zamieniają się w nasionka)
    A jak na duże pole wrzucę jedno ziarenko to da 5 roślinek (czyli 3 zostają w zapasie?)
    Zawsze zakręcę się na tych nasionkach/roślinkach.
    hlnrys napisał jednak o tych wylotkach...
    Coś kosztem czegoś.
    Drugi zasiew jeszcze na dużych, średnich, małych.
    A potem już na małych - na wylotki.
    Szklarnia nadal nie współpracuje.
    364 laski cynamonu.
    1 soczek.

5. hlnrys

Stałem pod drzwiami zanim jeszcze otworzyli.
    xD:cry:xD

6. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Ja w czasach mojego zesłania ( to jeszcze w ostatnich dniach oczekusiów) założyłam jakąś farmę ale teraz to już nawet nie pamiętam nicku ani hasła. Jestem tylko na jednej .
    A teraz patrzę jak trawa rośnie:p

7. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

No tak za bardzo to nie pozwalają, przynajmniej w tegorocznej edycji takie oto ogłoszenie jest:
    A swoją drogą, moim zdaniem to w dobie opryskiwaczy na miejsce w pierwszym przedziale, powinna wystarczyć jedna farma. A czy tak będzie to się okaże.
    Policz raz jeszcze.;)xD

8. Yabolek

Yabolek Wyjątkowy talent

Duże pola poobtykane średnimi i małymi dało 26 soczków. Zamierzałem na noc puścić kontrolnie na małych, by sprawdzić czy lepiej soki wylecą. Wygląda na to, że to jeden czort.
    Mam, sprawdzę na średnich :D

9. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Patrz bo błedy...I tak powinno być 8) Ale to nie realne więc tym bardziej kciuki zaciskam za ciebie sąsiadko :inlove: "Oczekusie",to była najfajniesza część farmeramy,szkoda,że teraz,bez sensu,co 2 miesiące-ja tam chyba ze 3 razy w kazamatach lądowałam:inlove: Aż się łezka za szczurkiem kręci :p
    Co mieli poprzerzucać targiem,to mają-no i opryskiwaczami też-myślisz,że ja,emerytka z najniższą emeryturą miałabym szansę?

Ostatnie edytowanie: 21 listopada 2024 o 18:29
    panoramaogrodnicza i Sookie lubią to.
  10. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

No tak ale sumując to z dużego pola na czysto mamy 4 tak samo jak z 4 małych czyli na czysto jest tak samo a właśnie znaczna różnica w wylotkach

szary_ludzik, gosiagosia60 oraz hlnrys lubią to.
  11. Sookie

Właśnie wygląda na to,że nie ma znacznej różnicy

agucha31 i gosiagosia60 lubią to.
  12. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

No to u mnie z I-go zbioru (duże i średnie z małymi po bokach ) 31 soczków
    więc jeszcze raz zasiałam na tym ustawieniu, a dopiero na noc dam same małe i rano zobaczę czy to... jeden czort :music:czy jednak będzie jakaś znaczna różnica

Montwa i Yabolek lubią to.
  13. hlnrys

Pod wylotki tylko małe pola.
    Niech przykładowo szarłat daje 100% wylotek.
    Z całej łąki małych pól będą 202 wylotki.
    Jak się da duże pola, to maksymalnie 44 wylotki + 26 z małych pól po kątach = 70 wylotek.

Tu mowa o zwykłym sianiu, nie 1s na superpolach.
    ---------------------------------------------------------
    A ilościowo, gdy nie ma żadnych dopalaczy jak na PST, to nie ma znaczenia na jakich polach.
    Jednak biorąc pod uwagę wylotki, patrz wyżej.

14. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

ups, czyli cos co by sie wydawało ze jednak powinno byc to nie jest
    Ale nam właśnie chodzi o PST

kalinamala i Sookie lubią to.
  15. Sookie

Spróbuję na noc na małych.

16. Yabolek

Yabolek Wyjątkowy talent

Sookie, kalinamala oraz -mala159- lubią to.
  17. marmlada

marmlada Fanatyk forum

Zebrałam właśnie trawę i z małych pół wyleciało równo 30 soczków. Wygląda więc na to, że znaczącej różnicy nie ma...

18. hlnrys

Jeżeli na roślinę nie działa żaden dopalacz typu CMJ, dżem z dyni, +1 z koła, czy jakikolwiek inny, to nie ma znaczenia na jakich polach się posieje.
    Zbiór na czysto będzie zawsze taki sam.
    Jedyna różnica będzie w ilości roślin do zasiania oraz ilości wody i nawozu.

Wylotki są tak liczone, że duże pola mają czterokrotnie większą szansę niż małe, więc teoretycznie z pola powinno wypadać tyle samo.
    Ja jednak wolę mieć 200 małych szans, niż 44 większe.
    Poza tym jeśli badyl ma wysoki procent wypadalności, to duże pola ograniczają ich ilość do 44 szt.
    Z małych pól może wylecieć więcej i przeważnie wypada więcej.
    Przygotowuje ktoś na rozpoczęcie ewentu roślinę na dużych polach?

szary_ludzik i marmlada lubią to.
  19. kaska860

kaska860 Cesarz forum

... a ja zapomniałam o roślinkach w sklepiku 8) Trudno...jeden zbiór w plecy można rzec.

Montwa lubi to.
  20. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

ja.....na bocznych..z racji braku pucharow czy tez jaskow

Montwa lubi to.