zzizzie

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika zzizzie, 27 października 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Gorąco polecam. Co prawda dla służby zdrowia się nie nadaje - tam trzeba spełniać jakieś normy i mieć certyfikaty - ale dla klientów indywidualnych jest idealne. Maseczka zasłania usta i nos, a ciężar pozwala zadbać o kondycję fizyczną, co jest szczególnie istotne w czasie, kiedy obiekty sportowe pracują w ograniczonym zakresie lub w ogóle są pozamykane ;)
    Jak się do tego doda ochronę przed 5G, to mamy klasyczne 3 w 1 xD

2. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Zgredziu, ty się na tym znasz, masz projekt, zakładaj biznes, my ci pomożemy xD

3. MOD_Zgredek*

Ja właśnie nie mam głowy do biznesu. Mogę wesprzeć od strony technicznej, ale resztą musi się zająć ktoś inny ;)
    A w ogóle to z tym modelem to chyba więcej doświadczenia ma Zła :p

4. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

Hejka ;)
    Ja od dzisiaj w pracy ... Kuba w domu(moja decyzja) do konca tygodnia a od poniedziałku wszyscy mają zdalne więc :uffffff
    Ciekawe jednak jest to jak funkcjonuje sanepid i caly covidowy system. 8)
    A mianowicie wygląda to tak:
    23 październik - wychowawczyni i uczeń ostatni raz są w szkole.
    od 26 -zwolnienie lekarskie bo są objawy chorobowe
    30.10-1.11 testy (!!)
    1.11 - informacja od dyrektora szkoły i zgłoszenie do sanepidu
    4.11 odpowiedź z sanepidu , który stwierdza , że wprowadzenie zdalnej nauki jest bezzasadne ze względu na odległy termin kontaktu dzieci z zakażonymi o_O serio???????????o_OxD:cry::cry:xD:cry::cry:
    Reasumując zamiast testować i izolować dla bezpieczeństwa odbywa się gra na zwłokę. Pysznie co?8)
    Trzeba się w jakieś podpory wyposażyć bo wszystko opadać zaczyna... nie tylko ręce :sleepy:

5. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Tu nie ma co się dziwić sanepidowi mają narzucone wytyczne i tego się trzymają.
    Aż chciało by się wkleić wypowiedzi wirusologów ale tam jest polityka i ja jako recydywistka wyleciała bym znowu i to na długo.
    Polecam poszukać na necie.

6. ankagdw

No przecież napisałam , że "sanepid i caly covidowy system"

7. olgs3

A ja napisałam gdzie i jak szukać na takie tematy wiadomości.
    Z wiadomych względów tutaj nie można nic napisać na ten temat,akurat w tym przypadku regulamin nie powinien obowiązywać,w końcu tu chodzi o nasze życie i zdrowie.

8. ankagdw

Czytam. I to chyba zbyt dużo bo zaczyna mi się już tym covidem i protestami powoli ulewać. :wuerg:

9. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ech...-.- Covid,to ja teraz mam na granicy działki..Właśnie budowana chałupa z ziemi wylazła i się okazało,że 1,5 m od płotu,będą po 2 balkony wzdłuż działki i 2 pietra,z ryjem na nasza działkę >:(>:(>:(Normalnie dramat jakiś...-.- Zero prywatności na swoim własnym terenie...>:( Człowiek kasy nie ma,bo by normalnie prawnika wziąć trzeba i im tą budowę zablokować-w przepisach jest,że owszem,1,5 m od granicy ale ślepą ścianą...Noż kurka wodna,normalnie się zagotowałam...:cry:Teraz siedzimy i myślimy,jak jednak trochę prywatności zachować,bo płot może mieć max 2.5 m,to mało co daje...No i jeszcze niepewność,kto tam się wprowadzi,bo to blisko bardzo jednak-piwo sobie podawać z nimi możemy bez problemu :p Aaaa...I my piece mamy i latem często grilujemy i wędzarnię mamy w planie a wiatr w różne strony wieje...M a s a k r a

10. MOD_Zgredek*

Obawiam się, że dyskusje na tematy polityczne w większości wypadków wyglądają tak jak w "Dniu Świra"

A tego zdecydowanie nie chcemy.
    Jakieś szybko i wysokorosnące tuje czy inne sosenki?

11. gosiagosia60

Ale na 2 piętra?o_O Nic tak szybko nie urośnie...:( Płot postawimy i chyba jakieś zadaszenie nad strefą grillową,coby nam w talerze z góry nie zaglądali...>:(

12. MOD_Zgredek*

A to doniczka z tym czymś nie może stać na płocie? :D

13. gosiagosia60

A widzisz...To jest jakiś pomysł :D

14. grakula16

Ja bym jednak pismo do urzędu wysmarowała, nie ważne, czy z prawnikiem, czy bez
    Z uprzejmym pytaniem, na jakiej podstawie prawnej zostało wydane pozwolenie na budowę niezgodnie z obowiązującymi przepisami.
    Coś ta ustawa covidowa pozmieniała, bo tu i ówdzie słyszy się o jakichś idiotyzmach budowlanych.

15. olgs3

I tu masz rację zawsze znalazł by się ktoś kto by popsuł czysto merytoryczną dyskusję popartą faktami,a wam dodał pracy.
    Nie myślałam też o czystej polityce,a o dziwnych i niezrozumiałych ustawach przepisach lub ich braku.

16. ankagdw

Dokładnie. Napisać do inspektoratu budownictwa, podać podstawę prawną i nękać ich tak żeby się bali lodówkę otworzyć ;)
    Ostatnio tak się boksowałam z dostawcą kablówki i netu i operatorem sieci komórkowej.
    Niech w ramach rekompensaty chociaż na swój koszt odgrodzą jedną nieruchomość od drugiej. Budowy nie zmienią ale jakiś kompromis można śmiało wypracować.

17. grakula16

Zuzka w kazamatach chyba bardzo się cieszy.8):D
    Stany mają nowego Prezydenta.
    Stary chyba jeszcze trochę powalczy, ale chyba jest bez szans.
    Oby tylko obyło się bez większych zamieszek.

18. ankagdw

No ciekawie w tej Ameryce . Jak w The walking dead :p8)
    Oficjalnie to chyba jeszcze nie mają ;)

19. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Anka, proszę cię -
    Zombie to nie ta bajeczka i zdecydowanie nie ten wątek.
    Nam się też czasem potrafi ulać.

20. grakula16

O jak fajnie, że już jesteś :inlove:
    The walking dead - nic mi to nie mówi, nie jestem miłośniczką seriali-.-

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.