Zwrot za zakup w Galerii

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika NASTKA.BURAN, 16 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

witam,
    mam pytanie, czy zostaną mi zwrócone fl za zakup w czasie wyprzedaży /wg ogłoszenia 2/.
    dokładniej- dopisane do konta.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.
    Rzeczywiście data we wcześniejszym ogłoszeniu była błędna za co oczywiście serdecznie przepraszamy, ale w czasie dokonywania jakichkolwiek zakupów pojawia się okienko informujące co i za ile kupujesz. Ponadto zawsze podczas wyprzedaży w zegarze oraz Newsach jest ikona i informacja o wyprzedaży. Po potwierdzeniu zakup jest dokonany. Zawsze też można zadać pytanie i upewnić się w razie jakichkolwiek wątpliwości czy nieścisłości.
    Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. NASTKA.BURAN

Sorki Atena... słowo TL Mouse rzecz święta dla mnie.
    Pomijam fakt iż drugie ogłoszenie ukazało się grubo po 14.00.
    Brak dodatkowych info w galerii to mógł być efekt "zmian i nowości w grze".
    No i bywa tak, że gracz- czyli ja-źle widzi, bo mu katar wzrok zakrywa i nie ma czasu latać po farmie i sprawdzać prawdziwości słów TL Mouse....

4. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Witam, przykro mi, ale myślę, że zwrot florenów nie będzie możliwy. Forum pełni funkcję pomocową i informacyjną, ale nie wiążącą. Nie można żądać zwrotu czegokolwiek, bo np. pojawiło się jakieś ogłoszenie, które po jakimś czasie zostało zmienione.
    Poza tym przy każdym zakupie w grze mamy powiadomienia w celu weryfikacji chęci zakupu i to jest wiążące, o czym pisała już SMOD_Atena.

5. NASTKA.BURAN

Witam Salsa... mnie też jest przykro, tym bardziej, że winowajca siedzi cicho jak mysz pod miotłą.
    Winowajca, bo poprawkę napisano dzisiaj o 15.00 dopiero. Mogę wziąć jako prezent te fl /sowę oddam/ od sprawcy zamieszania. Nie widzę nawet 1% swojej winy. Sprawdzałam OO wczoraj wieczorem, a dziś wpadłam na farmę głównie po to by zrobić zakupy.... a siedzę tu /od 14.45 z przerwami/ jak ten chochoł...kij wie po co...
    Według mnie różna jest waga pomyłek w opisach ilościowych/eventy/, a tych wiążących się z wydaniem* jakiejś waluty/fl, zl/.

*połknięciem

Ostatnie edytowanie: 16 września 2015
    est-orka, gosiagosia60 oraz wolf031973 lubią to.
  6. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Po części rozumiem Twoje zdenerwowanie. Tutaj nastąpił nieprzyjemny zwrot zdarzeń :( , ale nie sądzę, aby był tu jakikolwiek winowajca.
    OO są wrzucane tak szybko jak o możliwe. Nikt przecież z ekipy specjalnie nie opóźnia ich edycji.

Czy masz jeszcze jakieś pytania?

7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Czym w takim razie wytłumaczyć różnice w czasie publikacji ogłoszeń, czy też ewentualnych zmian w nich ?
    Est-orka podała tutaj linki do dwóch ogłoszeń, w których zmiany podano wczoraj po godzinie 17. U nas dzisiaj ok. 15. Prawie doba różnicy, skąd taka zwłoka ?

8. NASTKA.BURAN

Nie jestem zdenerwowana. Trudno mi za "nieprzyjemny zwrot zdarzeń" przyjąć poprawkę w OO zrobioną wczoraj, 15.09 o godzinie 18.06/ ostatnia edycja/. I nowe ogłoszenie z dzisiaj- godz.15.00.
    Istnieje coś takiego jak "zaufanie do sprzedawcy", czyli:
    -telewizor jest?.
    -jest,
    -za 1004?
    - tak.
    Ta "pomyłka" dotyczy poboru gotówki / fl, czy zl/. I to się nie zalicza do "opieszałości"

PS. OD kilku tygodni wchodzę na FF tylko, żeby kliknąć w pomocowych i przeczytać / jak zdążę OO/. Wydaje mi się że po to jest OO w tylu miejscach, żeby nie było potrzeby biegania po wszystkich wątkach

wolf031973 lubi to.
  9. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Witam,

owijać w bawełnę nie będę i przyznam, że pomyłka w ogłoszeniu jest naszym niedopatrzeniem, za co niezmiernie przepraszam w imieniu wszystkich osób zajmujących się publikacją oo. Niestety, ani ja, ani nikt inny nie jest w stanie zrekompensować w żadnym stopniu ewentualnych strat. Potwierdzę jednocześnie zdanie SMOD_Ateny czy MOD_Salsy, że zawsze nalezy upewnić się co do ceny, ilości, zawartości zakupu, by uniknąć jakichkolwiek pomyłek (Ekipy, systemu, błędów wyswietlania czy własnych kliknięć). Poza tym w zegarze eventowym oraz newsach pojawia się odpowiednia informacja o rozpoczęciu mini eventu, a także odpowiednie oznaczenie towarów objętych promocją. Myślę, że brak wyżej wymienionych powinien być wystarczająco niepokojący i wzbudzający podejrzenia.

Jeszcze raz bardzo przepraszamy i w związku z tym, że nie możemy podjąć innych decyzji w tej sprawie, a co za tym idzie dalsza dyskusja byłaby bezcelowa, wątek zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.