Zwiększenie ilości wypadajek

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Liszka93, 20 kwietnia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Liszka93

Liszka93 Czeladnik forum

Hej,
    Event się konczy i już widzę, że bez pomocy nie ukończę, braknie mi czekoladowych trufli. Czy jest jakiś przetwór który zwiekszy ilość wypadajek? Mam odblokowaną tylko przetwórnię owoców i warzyw. Może jest coś innego niż przetwór, chociaż nie wiem co miałoby to być :(

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Hej.
    Nie ma takiego przetworu, który bezpośrednio zwiększyłby ilość wypadajek. Można zwiększyć szansę na większą ilość dzięki roślinom, drzewom, zagrodom czy warsztatom (zależy z czego w danym evencie mają wypadać przedmioty eventowe), których podstawowy czas wzrostu jest jak najdłuższy i użyć odpowiednich przetworów, uszlachetnień ze Szklarni lub bonusów z cudownego pnącza, które ten czas skracają.

Zapraszam do zapoznania się z poradnikami: Wypadanie przedmiotów ze zbiorów, Bonusy na farmie - praktyczne sposoby wykorzystania, Szklarnia i uszlachetnianie roślin.

Warto też zdeponować na Drzewie mądrości puchary i Johna C. w runie Żywa legenda. Informacje na ten temat znajdziesz tutaj: Drzewo mądrości.

Możesz też poprosić Graczy o przesłanie "wypadajek" tutaj: Przedmioty eventowe - kwiecień 2020

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Liszka93

Liszka93 Czeladnik forum

Rozumiem dziękuję za pomoc ;)
    W takim razie mam jeszcze jedno pytanie, czy jeśli ominę któreś ulepszenie latarni to zawsz będę poziom do tyłu, czy też nie będę mogła nałożyć kolejnych ulepszeń?

4. SMOD_Atena

Jeśli nie uda Ci się zdobyć czy dokupić i ominiesz jedno ulepszenie to możesz nakładać kolejne, które zdobędziesz ale item będzie ulepszony tylko o ilość nałożonych ulepszeń, czyli będziesz o jedno "do tyłu".

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

5. Liszka93

Liszka93 Czeladnik forum

Dziękuję za pomoc to wszystko :)

6. SMOD_Atena

Bardzo proszę i w takim razie temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.