"Zostałeś wylogowany"

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 12 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dzień dobry.

Jakie warunki trzeba spełnić, aby logowanie przebiegło poprawnie ?

Od dłuższego czasu (ok. 3 miechy) stało się praktycznie normą podwójne logowanie. O ile jest to jeszcze do przetrawienia, to ostatnie wyniki zatrważają. Dobijam już dwu cyfrówki w próbach logowania (przy pojedynczym podejściu) i nie ma tu znaczenia, czy jest to pierwsze w dniu podejście, czy kolejne. Pasek postępu dochodzi do 100%, łapie muzyka, widać główną mapę w tle, ale następne, co widać zamiast planszy z grą, to biała płachta z info o wylogowaniu.

AFP i takie tam czyściłem, próbowałem na różnych przeglądarkach, różnych sprzętach, różnych systemach i wszędzie podobnie.

Czy ktoś z graczy ma podobnie, czy tylko mnie dopadła ta zaraza ? Może jest na to jakieś "lekarstwo babuni" ?

2. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Cześć :)
    Lekarstwa babuni, które mam raczej Ci nie pomogą, ale może coś nam lub Graczom wpadnie do głowy ;)
    Z jakiej wersji AFP korzystałeś i czy próbowałeś zmiany hasła, bo być może ktoś się do Ciebie włamuje?
    Czy próbowałeś wyłączyć wszystkie inne karty i programy (szczególnie youtube, komunikatory, itp.) oraz sprawdzić połączenie z internetem? Być może średnia prędkość jest duża, ale nagle spada lub następuje nawet bardzo krótkotrwała utrata połączenia i to powoduje takie problemy?
    Nie wiem nic na temat problemów innych Graczy ani u nas, ani w innych krajach, więc chyba tylko Ty złapałeś to choróbstwo ;)

3. hlnrys

4. ***kacper***

***kacper*** Baron forum

Miałam tak parę miesięcy temu - potem moja farma była pusta, zostały jakieś pojedyncze sztuki roślin z wyższych poziomów. Radzę zmień hasło. Teraz zmieniam często, miałam nauczkę- zaczynałam od "zera " choć byłam po 80 lvl-u.

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

***kacper***, dziękuję za pomoc.

hlnrys, bardzo dziękujemy za informacje o pojawiającej się reklamie, zgłosimy to odpowiednim osobom.

Odnośnie wylogowywania, skorzystałeś z podpowiedzi i wskazówek BA_Czerwonej, czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

6. hlnrys

Mam rozumieć, że te reklamy nie są sygnowane przez BP ?

Jeżeli tak, to nie mnie się ktoś dobija do konta, tylko na serwer BP i dlatego przy próbie logowania wali nachalną reklamę która wywala grę.

Jak dostaniecie konkretną odpowiedź odnośnie reklam, to napiszcie tutaj. Wątek zostawię pod obserwacją i czekam na odpowiedź (oby nie za długo).

PS.

Internet chodzi bez zastrzeżeń.

7. bidulkowo111

bidulkowo111 Czeladnik forum

Mnie nie wylogowuje automatycznie.Po wylogowaniu pokazują się te reklamy.Na Mozilli próbowałeś się zalogować?

8. hlnrys

@bidulkowo111

Używam od wielu lat wyłącznie FF i nie widzę powodu dla którego miałbym to zmienić.

9. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

A CCleaner używaśz?

10. ars4265

ars4265 Czeladnik forum

u mnie natomiast sa reklamy przy logowaniu, a w kinie brak, cos chyba nie halo

11. hlnrys

12. WłodekP

WłodekP Czeladnik forum

Zobacz w dodatkach czy nie ściągło Ci jakiegoś filtra bo ja też tak miałem i jak go odinstalowałem wszystko śmiga

13. BA_Czerwona

hlnrys, wątek dotyczy problemu wylogowania. Jeśli chodzi o reklamę, to będziemy mieć to na uwadze, jednak z tego co wiemy, w dużej mierze ich dobór jest opierany na przeglądanych stronach.
    Co do wylogowań, czy zmieniłeś hasło i zastosowałeś się do wskazówek Graczy? Bardzo proszę o współpracę, gdyż jak widzisz nie jest to przypadek dotyczący większej ilości osób i każda wskazówka może być pomocna.

14. Alan1907

Alan1907 Wyjątkowy talent

nie jestes sam bowiem ja takze od czasu do czasu mam ten sam problem i zadne czyszczenie czy tez odswiezanie w niczym nie pomaga -.-:(

15. hlnrys

@BA_Czerwona

Pisałem na początku,że próbowałem wszelkich możliwych konfiguracji, ale OK. Zamiast CC zrobię format (tak dla zupełnej pewności, a co...) i na rano będę mieć nowiutki, czyściutki system. Wgram oczywiście najnowszą wersję AFP, FF jak również wszelkie potrzebne zabezpieczenia. Po południu napiszę co z tego wynikło.

Hasła nie mam zamiaru zmieniać.

16. BA_Czerwona

No cóż, albo chcesz poszukać recepty, albo liczysz na cudowne wyzdrowienie ;) Mam nadzieję, że Twoje działania będą pomocne i czekam na raport. Liczę też na to, że nikt nie wykorzysta Twojej deklaracji co do stałości hasła i nie spróbuje go odgadnąć.

17. hlnrys

Wszystko świeże, wylogowywanie bez zmian.
    Poddaje się.
    Chciałbym tylko jeszcze dostać odpowiedź na #3 i temat do zamknięcia.
    Dzięki za cierpliwość i chęć pomocy.

18. BA_Czerwona

Udzieliłam odpowiedzi na to pytanie w poście nr 13, jeśli chodzi o wylogowanie, proszę o kontakt z Pomocą Techniczną, możemy jeszcze pomęczyć ten temat.

19. hlnrys

Nie chodzi mi o dobór reklam, tylko czy w ogóle powinny tam być. O ile mnie pamięć nie zawodzi, to powinna być tylko biała plansza bez żadnych reklam. Z wypowiedzi Ateny wywnioskowałem, że są one obcym elementem. Czy te reklamy to działania BP ?

Konkretnie: tak lub nie.

Co do PT, to się właśnie zastanawiam.

Tylko ta odpowiedź i proszę zamknąć.

20. moni12324

moni12324 Czeladnik forum

Melduję że u mnie także sa i to od zawsze , dodatkowo najpierw pojawia się czarny ekran i natychmiast muszę odswierzać inaczej leci reklama a potem dopiero gra.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.