znowu gra nie działa

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika marysiad8, 29 września 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. marysiad8

marysiad8 Książę forum

Witam. Od godz. 4 próbuję wejść do gry i znowu nic. Zaznaczam
    Ciasteczka wyczyszczone itp...
    Czy to ze dostaliśmy kod bonusowy rozwiązała sprawę nieudolności informatyków BP. ??
    Gra ładuje do 40 % a potem stoi. Cudem udało się wejść na forum. Ale myślę że to celowe działanie uniemożliwienia dostępu do forum aby nie wytykać nieudolności BP. Bo to nieudolność a nie ataki DOS
    Wprowadźcie jeszcze 5 albo i więcej eventów na raz wtedy może gra zadziała. I nie róbcie z nas idiotów >:(

Ostatnie edytowanie: 29 września 2023
  2. skretnik

skretnik Koneser forum

:sleepy:xD W porządnej firmie, taki informatyk dostał by wilczy bilet. Już się odechciewa tej gry!

3. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Wiesz marysiad8, żeby zamknąć forum, BP nie musi uprawiać jakichś dziwnych kombinacji, wystarczy że je zamknie:p

Gra w tej chwili jest niedostępna dla ogółu Graczy. >>Ogłoszenie<<.

4. marysiad8

marysiad8 Książę forum

tWitajcie Farmerzy,

Taka informacja W oficjalnych ogłoszeniach że

Gra w tej chwili jest niedostępna. Czekamy aż Dział Techniczny upora się z problemem

jest kpiną !!!

Powinno być że gra CIĄGLE jest NIEDOSTĘPNA

Widać nie ma sensu zgłaszać problemów bo to i tak nic nie daje
    Zamknijcie ten temat Bo szkoda nerwów.
    Nie szanujecie graczy i tyle

5. BA_Marion

Nie mamy oficjalnego potwierdzenia, ale właśnie zalogowałam się do gry i wygląda na to, że działa ona prawidłowo.

6. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Teraz działa, ale nie działała o trzeciej, czwartej, piątej i szóstej rano bo próbowałam i niestety :cry::cry::cry:

7. samotnosclatarnika

samotnosclatarnika Koneser forum

Próbowałem się zalogować od 2 w nocy i zero.....dopiero udało się 8 rano.....szok......

8. BA_Marion

Ano nie działało... Ja ok. godz. 6 próbowałam się zalogować, ale problemy zaczęły się wcześniej. Osobiście wolę, gdy ataki DDoS mają miejsce gdzieś w środku dnia. Wtedy Dział Techniczny lepiej działa, a i farma jest już dawno po głównej, porannej "obróbce". Najwyraźniej ktoś, kto stoi za tymi atakami doszedł do wniosku, że bardziej nam dokuczy przypuszczając atak późną nocą:(

Czy u kogoś problemy nadal występują i ma jakieś pytania w związku z tym? (pamiętajcie, że to nie jest dział dyskusyjny i posty typu "u mnie też nie działało od rana" będę usuwać).

Alicjanastka lubi to.
  9. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

Witam strasznie mi przykro straciłam bonus z koła 200% nie mogłam się zalogować teraz piszę do PT a tu jakieś zmiany nie mogę wysłać formularza co robię nie tak?

10. BA_Marion

11. barbara2020

barbara2020 Czeladnik forum

Czyli jak napisze gra mi nie działa internet ok,ciasteczka wyczyszone t obedzie ok?
    i ja nie dyskutuje tylko informuje ze gra nie działa....

12. BA_Marion

.dorotka01., wypróbowałam u siebie i chyba chodzi Ci o to, że przy wysyłaniu zgłoszenia trzeba przejść przez test hCaptcha, tak?
    Najwyraźniej włączono ochronę tych zapytań.
    W pierwszym oknie zaznaczasz pole "Jestem człowiekiem".
    upload_2023-9-29_9-22-21.png
    Później otwiera się okno z prostym zadaniem, w którym zaznaczasz jeden nie pasujący do całości obraz. Np. taki:
    upload_2023-9-29_9-24-7.png
    Albo taki:
    upload_2023-9-29_9-25-27.png
    Mogą być inne. Z tego co wypróbowałam, trzeba zaliczyć dwa takie testy. Po drodze są w oknach przyciski - przejdź dalej i weryfikuj. Klikasz te po wskazaniu niepasującego obiektu.

Czy masz jeszcze pytania?

13. BA_Marion

barbara2020, skoro zamieściliśmy Ogłoszenie, że gra nie działa i dodaliśmy w tym wątku link do ogłoszenia, to o czym chcesz jeszcze informować? Że u Ciebie też nie działa? Byłoby dziwne, gdyby działało w takiej sytuacji. Jeśli służby techniczne zostały poinformowane o problemie, to trzeba czekać na jego rozwiązanie. Mnożenie w Dziale pomocy postów o charakterze dyskusji powoduje tylko tyle, że nam trudniej jest znaleźć posty zawierające pytania, a Graczom trudniej jest znaleźć odpowiedzi. Podałam link do tematu, w którym możesz dyskutować, wyrażać opinie, tak długo, jak długo będziesz miała ochotę. I nikt tego nie będzie usuwał pod warunkiem, że nie złamiesz Regulaminu forum.

Czy ktoś ma pytania w związku z dzisiejszymi problemami z grą?

14. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

ja po prostu nie daję rady wysłać formularza w tym teście niby klikam w to co trzeba ale nie działa chyba odpuszczę sobie pisanie i zastanowię się nad dalszą grą bo teraz gra to istna ruletka dziękuję za pomoc

15. Antoś_2010

Antoś_2010 Okazjonalny autor

I co znowu przepraszam i tyle.Mam pytanie ..kto mi odda stracony czas ,bonusy 24,48 i 72 godziny ustawione na dziś wyszły mi około 9 a maiłem zbierać po 7 i co znowu muszę sobie ustawiać bo ...no właśnie .Nie ja zrobiłem ww bonusy na zegarek zmieńcie na 22,46,70 będzie wtedy 2 godziny alternatywy na wasze wybryki.Rekompensata....mi
    mojego czasu mi nie oddacie i nie wyjeżdżajcie mi z tekstem że nie muszę w to grać bo 13 lat temu jak ja tu byłem to was nie było.A i forum nie jest obowiązkowe a rekompensata należy się ja psu buda!!!!!

taczanka555, bochumka oraz marysiad8 lubią to.
  16. BA_Marion

.dorotka01., spróbuj jeszcze. To jest proste, tylko trzeba patrzeć w co się klika.

Antoś_2010, Twojego czasu to nikt Ci nie odda. Raczej niewykonalne... Przy takich przerwach w dostępie do gry, zwłaszcza porannych przerwach (wrrr) każdy ponosi straty. Dla mnie osobiście to tak, jakby gra nie była dostępna cały dzień, bo zbiory pnączy, itemów wykonuję tylko rano. Dziś nie dałam rady, więc wszystko będzie stać i czekać na jutrzejszy poranek... Dobrze, że chociaż w Alpach i na Pełni mogę już podziałać. I takie problemy mają wszyscy Gracze. Czy będzie to zrekompensowane, choć w znikomym stopniu? Mam nadzieję, że tak. W ogłoszeniu do wczorajszego kodu bonusowego jest to wspomniane, cytuję:

elarw lubi to.
  17. barbara2020

barbara2020 Czeladnik forum

o 7;37 napisałas ze sie zalogowałas...czyli u Ciebie działa to mam pytane kiedy zacznie działać u innych graczy?

18. BA_Marion

barbara2020, nadal nie możesz się zalogować do gry?

19. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

U mnie od środowych turbulencji praktycznie mam bardzo ograniczoną dostępność do gry - wczoraj udało mi się zalogować tylko dwa razy od rana do północy , ale tak mam spowolnioną farmę i tak grafika szwankuje - nie wyświetla się prawidłowo i np. obszar w który chcę wejść ładuje się na grafice obszaru z którego wyszłam , albo co gorsze na powrót przenosi mnie do ostatnio odwiedzanego obszaru ... i w ogóle wygląda to tak że,, ja swoje a gra swoje robi,, dla przykładu ja chcę przejść z pola pełni do grzybowego lasu a ona uparcie na główną mapę farmy wyłazi i... i wszelkich atrakcji jakie obecnie mam z grą nie da się opisać - że przy takim ,,bałaganie,, całości nie szło pozbierać
    - dziś od 20 minut próbuję się zalogować i... właśnie widzę że jakiś nowy atak dodosów był/jest ?no ale w środę to nie dodosy były tylko ten jakiś ,,babol,, co farmy niektórym zbanował - wygląda na to że i do mojej się dobierał , ale nie dał rady bo do Renzo nawet się nie zbliżałam , to mi bałaganu narobił , którego chyba bez pomocy PT nie uda mi się ogarnąć .:music::cry:
    z ewentem oczywiście jestem mocno opóźniona i raczej bez szans na zrobienie go w tych warunkach .

marysiad8 lubi to.
  20. kudlaty147

kudlaty147 Cesarz forum

od 4 rano nie moglem sie zalogowac to chyba nagroda za bonus

dorro007 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.