Znikające zagrody

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by EMILIA4343, Mar 9, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. EMILIA4343

EMILIA4343 Czeladnik forum

Dlaczego po jednym kliknięciu na znak usunięcia pod nim usuwa natychmiast zagrodę?
    Przeciż nie tę chciałam usunąć !!!
    Jak temu przeciw działąć - jedno kiknięcie powoduje jak dwa pojedyńcze !!!

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Jedno kliknięcie zawsze powoduje usunięcie drzewa czy zagrody.Po najechaniu na wybrane drzewo czy zagrodę podświetla się ona na czerwono,a kiedy klikniesz raz-zostaje usunięta i przeniesiona do inwentarza,tak jak jest to opisane w poradniku Usuwanie i przenoszenie przedmiotów:

"Możemy usunąć wybrane drzewka, zagrody, itemy. W tym celu klikamy wybraną rzecz i zostaje ona usunięta i schowana do paska. Nie pojawi się tutaj żadne powiadomienie o usunięciu wybranej rzeczy".

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. EMILIA4343

Czy Pani czyta ze zrozumieniem !!!
    Po najechaniu na przycisk pierwsze kiknięcie powoduje likwidację zagrody znajdującej się pod nim !!!
    Tak jest na wszyskich przeglądarkach.
    Przy zakupie wody spowodowało niechciany zakup super nawozu !!!
    To jakiś bubel programistów.

4. SMOD_Atena

Tak,ja zawsze czytam ze zrozumieniem,a przynajmniej się staram i myślę,że bardzo dobrze zrozumiałam to co napisałaś i w poprzednim i w tym poście.
    I tak jak napisałam w poprzednim poście :
    Tak też jest napisane w poradniku w poniższym cytacie :

"Możemy usunąć wybrane drzewka, zagrody, itemy. W tym celu klikamy wybraną rzecz i zostaje ona usunięta i schowana do paska. Nie pojawi się tutaj żadne powiadomienie o usunięciu wybranej rzeczy".

Być może za szybko klikasz,nie wiem.U mnie wszystko jest w porządku.
    Aby gra działała poprawnie polecam uważne zapoznanie i zastosowanie się do tego poradnika : >>>KLIK<<<

5. agula38

agula38 Chodząca legenda forum

Wydaje mi się ,że powinnaś w ustawieniach gry wyłaczyc opcję ukazywania informacji po kliknięciu .

6. EMILIA4343

Mam już 95 poziom i to powinno świadzczyć o sprawnym działaniu w grze.
    Jeżeli zgłaszam problem to znaczy, że nastąpiło coś co nie powinno się dziać !!!
    Potwierdzają to też inni sąsiedzi, a "świetna pomoc techniczna umywa ręce" - czyli problem istnieje !!!

Oczywiście to mam wyłączone jak większość zbędnych bzdetów.
    Gra jest podstawą a nie dźwięki i różne animacje.

Twoje posty połączyłam.Na forum nie można pisać posta pod postem,jeśli chcesz coś dopisać,to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy pierwszym swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

Last edited by moderator: Mar 9, 2015
  7. SMOD_Atena

EMILIA4343,nie widzę innych zgłoszeń,jesteś jedyną osobą,która zgłasza taki problem,więc nie możemy mówić o problemach po stronie gry.

Wyżej podałam Ci link do poradnika,w nim czytamy między innymi :

"Aby gra działała poprawnie należy zawsze używać najnowszej dostępnej wersji przeglądarki, np. Internet Explorer, FireFox lub Google Chrome. Przeglądarka musi obsługiwać i zezwalać na zapis plików cookies (zwanych potocznie "ciasteczkami"). Na innych przeglądarkach granie jest również możliwe jednak często wymagana jest wiedza informatyczna w celu poprawnej konfiguracji samej przeglądarki".\

Jest również punkt w Ogólnych Warunkach Handlowych,które każdy Gracz akceptuje :

"9.3.1 Bigpoint udostępnia gry lub serwisy online dla korzystania z nich przy użyciu przeglądarki internetowej. Oprogramowanie potrzebne lokalnie na komputerze Użytkownika (zwłaszcza system operacyjny i przeglądarka internetowa, ewentualnie także wtyczki takie jak Flash lub Java) nie jest oferowane przez firmę Bigpoint i nie będzie też przez nią instalowane. Bigpoint nie udziela też żadnego wsparcia dla wspomnianego oprogramowania. Na Użytkowniku ciąży obowiązek utrzymywania komputera w takim stanie, aby możliwe było użytkowanie gier Bigpoint. Stosownie do tego Bigpoint nie udziela także żadnej technicznej pomocy przy instalacji potrzebnego lokalnie oprogramowania."

8. agula38

Pole informacyjne nie ma nic wspólnego z animacja ani z dźwiękiem ,tylko chodzi o kursor myszy ,jeśli jeździsz myszka po ekranie i informacja o czasie wzrostu roślinki czy zagrody pokazuje się automatycznie to jest ok ,ale jeśli dopiero po kliknięciu się ukazuje to wtedy tę opcję musisz wyłączyć .

9. SMOD_Atena

Agula dziękuję za pomoc,może rzeczywiście tak być jak napisałaś,ale trudno wyczuć kiedy Autorka woli być złośliwa,zamiast opisać spokojnie i możliwie dokładnie sytuację.
    Dodam link do poradnika na temat ustawień,może przyda się do czegoś : >>>KLIK<<<

herbaciarkaAnia likes this.
  10. agula38

Nie ma za co :)

11. EMILIA4343

Pomimo ponad 70 lat nie jestem złośliwa tylko oczekuję konkretnej pomocy.
    Czytam forum i kontaktuję się z wieloma graczami, a bratanek jest sprawnym komputerowcem.
    Niestety nie ma dobrego zdania o programistach tej gry.

12. SMOD_Atena

EMILIA4343,przykro mi że nie potrafię Ci pomóc.Nie jestem niestety programistą tej gry,ani osobą odpowiedzialną za techniczną stronę gry.To co jestem w stanie podpowiedzieć i pokierować,to robię to,podaję linki do poradników,ale Gracz również musi się do wskazówek z poradników zastosować.Jeśli zastosowałaś się do wszystkich wskazówek z poradnika Gdy gra nie działa - poradnik
    oraz wszystkie ustawienia dostosowałaś tak jak Ci pasuje i nadal występują problemy,jakie nie powinny wystąpić,to bardzo proszę napisz i dokładnie opisz problem do Pomocy Technicznej,korzystając z tego poradnika :>>>KLIK<<<

Być może po usunięciu jednego przedmiotu/zagrody/drzewka nie zamknęłaś w górnej części ekranu gry ikonki "usuwania" .W takiej sytuacji nieważne co klikniesz,to zostanie usunięte i tak będzie się działo dopóki tej ikonki nie zamkniesz.
    Jeśli nie chcemy już usuwać przedmiotów to naciskamy na
    skreślenie ikonki – pojawia się na górze ekranu.

Jeśli to nie w tym problem,to pomimo najszczerszych chęci,nie potrafię Ci pomóc.

Czy może masz jeszcze jakieś dodatkowe pytanie ?

Last edited: Mar 9, 2015
  13. EMILIA4343

Niestety nie doczekłam się pomocy.
    Jak prawidłowo psługiwać się poszczególnymi przyciskami dobrze wiem.
    Jeżeli szukam pomocy to tego nie ma w dostępnych regułach gry i na forum !!!
    Niestety w pogoni za realną kasą gra coraz bardziej schodzi na psy !!!
    Dowodem tego są liczne wpadki.
    Kiedyś event był sporadyczny a teraz co tydzień nowy ze zmianą ikonek a nie wnoszący nowych rozwiązań.
    Pozdrawiam
    Emilia

14. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

EMILIA4343, jak widzę SMOD_Atena, podała Ci wszystkie możliwe, dostępne z pozycji forum odpowiedzi. :)
    Zapytam jeszcze czy napisałaś zgłoszenie do Pomocy Technicznej? :)

I na koniec masz tutaj jeszcze jakieś pytania? :)

15. ewa49

ewa49 Czeladnik forum

Zgadzam sie z Pania Emilia - Pani wyraznie pisze,ze naciskajac usuwanie dymek ktory znajduje sie automatycznie usuwa zagrode znajdujaca sie pod tym dymkiem - podobna sytuacja jest z kombajnem ktory sieje co sam chce = na farmie kukurydze a na wyspie cukinie - kupujac kombajn zawsze sieje recznie bo przy eventowych roslinach sa ogromne straty -pozdrawiam

16. ewa49 również zapraszam do zapoznania się poradnikiem .... Gdy gra nie działa - poradnik...:)

W związku z tym że wszystkie podane możliwości pomocy z pozycji forum nie pomogły, to zapraszam do Pomocy Technicznej :>>>KLIK<<< tam Wasze konta zostaną sprawdzone i się wyjaśni po czyjej stronie jest problem :)
    A tutaj wątek zamykam :)

Thread Status:
Not open for further replies.