znikające talie kart

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika pepe2013, 16 grudnia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pepe2013

pepe2013 Baron forum

Coś się dzieje z taliami kart. Myślałem wczoraj, że chyba źle policzyłem ile miałem talii bo została mi 1. Dzisiaj zebrałem po 12h 1 oraz dostałem kolejne 4 z eventu - wychodzi 6szt. Zrobiłem jeden segment2 na planszy - od razu zniknęły mi 2 talie (pozostały 4szt.). Przeszedłem na inną planszę - zrobiłem segment1 i segment 2 - i zniknęły wszystkie 4. Co jest grane?

Dzisiejsza sytuacja potwierdza mi, że wczoraj też prawdopodobnie zniknęły 1 lub 2 talie kart.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Talie kart "znikają" prawidłowo ponieważ na każdy segment zużywane są każdorazowo 2.

W poradniku jest też między innymi taka informacja:

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. pepe2013

pepe2013 Baron forum

Czyli, żeby zrobić segment1 i segment2 na danej planszy potrzeba 4 talie kart?

Bo jeżeli tak, to dziwne, bo na starcie jak dostałem 4 talie to nimi zrobiłem dwie plansze po dwa segmenty.

4. SMOD_Atena

Tak, na każdą planszę potrzebne są 4 talie kart, po 2 na każdy segment.

Niemożliwe żebyś zrobił 2 plansze (4 segmenty) przy użyciu 4 talii bo od początku zasady minigry są takie same, nic się nie zmieniło.

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

5. pepe2013

pepe2013 Baron forum

Nie, dziękuję.

P.S.
    1. Na bank zrobiłem wczoraj 2 plansze (4 segmenty) przy użyciu 4 talii kart. A dzisiaj rano było inaczej, dlatego zareagowałem wpisem.

2. ...od początku zasady minigry są takie same... - jeżeli mówisz o planszach, które się pojawiały w innych eventach w przeszłości, to u mnie zawsze potrzebna była 1 talia kart do jednego segmentu. Nie przypominam sobie eventu w którym zużywałem 4szt. talii do jednej planszy (składającej się z 2 segmentów) - i mówię to z pełną świadomością - mówię też o eventach gdzie talie produkowało się w młynie.
    Nigdy nie było jeszcze tak, że potrzebne były 2 talie, żeby rozegrać grę na planszy. Wyprodukowałem 1 talie to mogłem przejść 1 segment w dowolnej planszy - dlatego zapytałem dzisiaj o te znikające talie, bo wcześniej zasady były inne.

6. SMOD_Atena

pepe2013 pisałam o zasadach obecnego eventu, które nie zmieniły się od jego startu i wiem, że w poprzednich z taką mechaniką zużywana była 1 talia na segment, teraz 2 i takie były założenia.
    Jeśli masz jakieś wątpliwości co do prawidłowości posiadanych i zużytych talii kart to zapraszam ze zgłoszeniem do PT: Pomoc Techniczna.

A skoro nie masz już pytań to tutaj temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.