Zmiany i pomysły w grze - wątek dyskusyjny

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika matthero, 23 czerwca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. matthero

matthero Hrabia forum

Witam.
    Postanowiłem, że założę wątek dyskusyjny na temat szybkich, krótkich i zwięzłych pomysłów i zmian w grze. Mogliby w tym wątku udzielać się gracze, którzy mają jakiś pomysł albo zmianę, którą można byłoby wprowadzić do gry, ale jest ona na tyle "prosta" i "nierozbudowana", że nie wymaga zakładania oddzielnego tematu. Osobiście szukałem takiego wątku, ale nie mogłem odnaleźć.

To może ja zacznę.

1. Budowniczy - poprawa w rozstawianiu pól 2x2, polegałaby na tym, że na Leśnej polanie układałoby się 40 pól (zamiast 39) i tak samo w przypadku Kryształowych wodospadów 31 (zamiast 30).

2. Targ:
    a) Rzemiosło - dodanie informacji przy produkcie o ilości PD które jest przyznawane przy rozbudowie danej fabryki.
    b) Rośliny, drzewa, zwierzęta - dodanie informacji po najechaniu kursorem na ikonę: równowartość w SG, kategoria, typ, czas, PD itp.
    c) Sortowanie: wg równowartości, wg ceny, kategorii (warzywo/kwiat, ssak/ptak) itp.

3. Magazyny - łatwiejszy i szybszy sposób na władowywanie do niego przedmiotów. Klikanie ręczne jest męczące. Jestem za tym, żeby funkcja "budowniczego" także działała na magazyny, bądź, żeby był dodatkowy przycisk w każdym z magazynów... Ktoś, kto ma ich dużo, musi się nieźle naklikać, nie mówię o ulepszeniach, które trzeba jeszcze nanieść...

4. Gwiezdne talary - wprowadzenie do gry na stałe przy eventach, których mechanika bądź tematyka jest wspólna: gwiezdnych talarów, za które można zakupić w sklepie starsze przedmioty i rzędy pnącz z ubiegłych edycji, no w ostateczności za pieniędze/floreny, tak jak to było w przypadku "Letnie świetliki". Byłaby to szansa dla graczy, którzy nie grają od początku, a chcieliby skolekcjonować starsze przedmioty ozdobne i pnącza.

5. Nowe koło fortuny: Szaaalone! (Craaazy!). Imprezowa wejściówka kosztowałaby 20 florenów, ale do wygrania byłyby porządne nagrody. Dla przykładu:

a) główne nagrody: zagrody neonowe/różowe, 100 szt. perfum eksluzywnych, 500 szt. rzemiosła, zwierzę hodowlane 7/8 poziomu, 200% do stodoły/24h, 300% PD/24h 100 farmarek 100 szt. SN/Zosi/Turbo, 60 SP, 10.000 PD/SG x poziom, skrzynka narzędzi 3 XL, 5 x tajemnicze sadzonki, 2 x tajemniczy stajenny (nowsze), i wiele wiele innych...

b) zwykłe nagrody: zagrody różowe / czerwone, 100 szt. perfum zwykłych, 200 szt. rzemiosła, zwierzę hodowlane 6/7 poziomu, 100% do stodoły lub PD/24h, 40 farmarek, 50 szt. SN/Zosi/Turbo, 30 SP, 3000 PD/SG x poziom, itemy z jackpotów, skrzynka narzędzi XXL, rzemiosło rzadko dostępne, drzewa XXL, tajemnicze sadzonki i stajenny (starsze) kupony na kombajn i wiele, wiele innych..

Na razie tyle przyszło mi na myśl. Jak coś wymyślę lub mi się przypomni to napiszę nowy post bądź zedytuję :)

Jeżeli moderator stwierdzi, że taki wątek jest niepotrzebny lub już gdzieś jest to proszę o jego zamknięcie. Niemniej jednak, mam dużo pomysłów bądź zmian, z którymi chcę się podzielić, lecz niekoniecznie chcę zakładać nowy temat.

Pozdrawiam.

Ostatnie edytowanie: 23 czerwca 2019
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam matthero i również pozdrawiam.

Rozumiem, że o tym co według Ciebie przydałoby się w grze zmienić czy też uaktualnić warto by podyskutować, poznać opinie innych Graczy, itd... i popieram, jeśli jednak chodzi o przekazywanie tych opinii Producentowi gry w celu wprowadzenia takich propozycji czy pomysłów do gry to już muszą one być rozdzielone i na takich zasadach funkcjonuje tutaj ten dział. W jednym wątku może być przedstawiony tylko jeden konkretny pomysł/propozycja i o tym pomyśle/propozycji można w wątku rozmawiać. Opinie o różnych propozycjach/pomysłach w jednym wątku to byłoby pomieszanie z poplątaniem bo każdy kolejny post mógłby dotyczyć czegoś innego i wtedy trzeba by było oddzielać czy wyszukiwać posty dotyczące np. zmian na kole fortuny tak aby móc je przekazać wyżej.

Aby nie było takiego bałaganu to każdy pomysł zgodny z zasadami i dołączoną ankietą jest dopisywany do odpowiedniego spisu treści podzielonego na kategorie tak aby można z łatwością przejść do wybranego pomysłu, dodać swoją opinię czy zagłosować w ankiecie: Alfabetyczny spis treści.

To, że pomysł jak to ująłeś jest "szybki, krótki i zwięzły" nie oznacza, że tak szybko i czy w ogóle zostanie wprowadzony do gry, i tak jak napisałam, każdy "długi" czy "krótki" musi być w oddzielnym wątku, zbierać oddzielne opinie i głosy tak aby była możliwość przekazania tego konkretnego pomysłu do Producenta gry, bo jak wiemy oprócz tego, że pomysł wymaga zainteresowania i poparcia Graczy to ostateczną decyzję, zgodnie ze swoją koncepcją i planami podejmuje Producent.

Jeśli masz jakieś propozycje czy pomysły to sprawdź proszę w podanym spisie czy ktoś już podobnego pomysłu nie przedstawił. Jeśli ktoś już zaproponował np. zmiany nagród na kole fortuny jak np. tutaj: Udoskonalenie Koła Fortuny, Zmiana nagród na Farmerskim Kole Fortuny, to możesz oddać głos czy dodać swoją opinię na temat pomysłu lub zaproponować coś dodatkowo. Co prawda Gracze przedstawiają tam inne propozycje ale nic nie stoi na przeszkodzie abyś Ty przedstawił swoją wizję nagród bo pomimo różnych propozycji dotyczą one w sumie tego samego - czyli nagród na Kole fortuny.

Jeżeli jednak nikt jeszcze nie przedstawił takich pomysłów jak Twoje, to dla każdego z nich otwórz proszę nowy wątek w tym dziale i dodaj ankietę.

Do luźnych rozmów na tematy związane z targiem czy kołem fortuny zapraszam również do wątków dyskusyjnych, które znajdziesz w tym dziale: Dyskusje o grze i nie tylko.

Ten temat nie spełnia niestety wymagań działu Aktualizacji i Pomysłów, jest niezgodny z zasadami i w związku z tym zamykam i przenoszę do Archiwum.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.