zmiana waluty

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika anusia5123, 29 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. anusia5123

anusia5123 Czeladnik forum

Witam, szukałam po poradnikach, ale nie mogę znaleźć jak zmienić walutę przy płatnościach. Chciałabym kupić pakiet pomocnicy sezonowi i zapłacić w funtach. Gdy najeżdżam myszką na kwotę do zapłaty (40zł) to zmienia się na moment na funty, ale gdy chcę dokonać wpłaty to kwota nadal podana jest w pln-ach. Czy płacąc np karta kredytową z konta zostanie mi normalnie pobrana równowartość funtów? Czy na czym to polega? Proszę o pomoc

2. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Jeśli chcesz dokonać zmiany waluty w grze, musisz napisać do Pomocy Technicznej :)

3. anusia5123

Ale jeśli nie chcę na stałe zmianiać? Czy będę mogła powrócić do polskich złotych?

4. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Nie można zmieniać waluty co chwilę. Musi być to przemyślany wybór :)

A jak próbujesz dokonać płatności, jaka waluta wyświetla Ci się w okienku do zapłaty? W jakim kraju przebywasz?

5. anusia5123

Przebywam obecnie w UK. Nie na stałe, ale napewno trochę tu jeszcze pobędę. Chciałabym mieć możliwość korzystania z promocji i pakietów ale w walucie polskiej nie jest to możliwe gdyż nie posiadam żadnego konta w Polsce ani nic podobnego. A chcąc zapłacić za pakiet kwota wyświetla się w złotówkach

6. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Hmm... Musisz mieć albo polskie konto i polską kartę, albo zmienić walutę na funty. Ale powtarzam - nie można dokonywać zmian co chwilę.

7. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Tak przez cieakwość, bo temat mnie zainteresował.. Jeżeli zmienię walutę teraz na inną a za pół roku wrócę do Polski to to pół roku jest chwilą? Ponieważ teoretycznie taka zmiana powinna być możliwa w każdym momencie, czy to aż tak wielki problem dla Technicznych? Tzn żeby było jasne, chwila dla mnie to nie dwa razy dziennie ale np co miesiąc czy pół roku? Jak to wygląda? (dopytuje ponieważ w możliwe że na "chwilę" zmienię kraj, i zastanawiam się czy moja chwila [pół roku] to taka dłuższa czy krótsza, czy może w ogóle nie chwila???)

8. BA_Chris

BA_Chris Guest

Możliwe jest ustawienie waluty kraju w którym się przebywa na stałe, normalnie kiedy rejestrujesz się w grze przypisaną masz taką walutę jaka obowiązuje w danym państwie, jeśli jednak przeprowadzisz się na stałe do innego kraju możesz wystąpić o zmianę waluty na taką, jaka w nim obowiązuje, jednak Twój pobyt w tym kraju musi być dłuższy, każdy przypadek rozpatrywany jest jednak indywidualnie, dlatego najlepiej takie sprawy rozwiązać już bezpośrednio z Pomocą Techniczną. ;)

9. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Ok, dla mnie wszytko jasne :) Ale chyba trzeba poczekać na autorkę wątku ;)

10. BA_Chris

BA_Chris Guest

Czy Autorka ma jeszcze jakieś pytania w tym temacie? :)

EDIT: Pytań nie widzę, więc zamykam.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 30 października 2014
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.