Zmiana sposobu działania babeczki pinki pie

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika .far1., 9 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .far1.

.far1. Czeladnik forum

2. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Tak jak napisałem w poście do którego linku nawiązałeś. Nie nastąpiła zmiana w sposobie działania babeczki. Więc żadnego ogłoszenia nie jestem w stanie dać.

System jaki opisałem działa od chwili wprowadzenia babeczki. Jeśli zostanie Ci 1 godzina CMJ to jak użyjesz babeczki nie będziesz miał znowu, 23 godzin(czas podany w zaokrągleniu). A jedynie 30% będzie liczone od tej pozostałej jednej godziny.

Natomiast jeśli użyjesz CMJ (18 godzin) i użyjesz babeczki dającej te 30% będziesz miał 23 godziny 24 minuty. Bardzo łatwo to obliczyć.

EDIT:

Opisany prze zemnie schemat działania bonusu jest błędny, bardzo przepraszam za problem. Proszę nim nie sugerować.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 9 marca 2016
  3. .far1.

.far1. Czeladnik forum

Szanowny Modzie,
    to chyba gramy w inną grę albo mówimy o innej babeczce.
    Babeczka pinki pie od zawsze przedłużała czas liczny od podstawy danego produktu, bez względu na to kiedy została użyta (byle w czasie gdy jest on aktywny).
    Nawet, jeśli zjadłeś ją w ostatniej minucie przedłużała czas o 30% podstawy, a nie 30% jednej minuty.
    Zresztą wystarczy zerknąć do poradnika, gdzie jest to napisane
    http://pl.bigpoint.cocm/farmerama/board/index.php?threads/tabele-przetwórnie.10496/#post-36530 (ostatnie trzy wersy postu nr 2).
    Stąd ponawiam swoje pytanie, kiedy nastąpiła zmiana opisana przez Ciebie?

-norbijas- lubi to.
  4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

musiala nastapic zmiana naliczania czasu bo zgodnie z Faq,,czas zjedzenia babeczki ni ma znaczenia
    cytat
    PAMIĘTAJ, że najpierw lepiej włączyć bonusy, które chcemy np. chutney i jabłecznik a następnie użyć babkę.
    30 % bonusu liczone jest od podstawy czasu bonusu (np. 30% * 18 godz w przypadku chutneya) bez względu na to czy zjemy babeczkę zaraz po chutneyu czy też kilka godzin później

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/tabele-przetwórnie.10496/#post-36530

5. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Dziękuje bardzo, niestety ale muszę się przyznać do błędu. Źle zrozumiałem system działania bonusu z tej babeczki. Gdyż uznałem, że czas podstawowy jest liczony od czasu jaki został.
    Dzięki tobie oraz pomocy Smoda wiem że się pomyliłem i przeoczyłem ważną rzecz.

Dziękuje za zwrócenie mi uwagi, za swój błąd przepraszam oczywiście on się już nie powtórzy.

Mimo iż źle opisałem schemat działania tego bonusu to nie nastąpiła żadna zmiana w działaniu babeczki, moje przeoczenie wynikło z złej interpretacji poradnika, cóż wszyscy jesteśmy ludźmi. Ciągle się uczymy i popełniamy błędy.

Gracz w temacie do którego podłeś link, zgłosił iż babeczka po użyciu przedłużyła CMJ do około 19 godzin, więc mimo mojego błędu i tak skierowanie do pomocy technicznej było konieczne.

Jeszcze raz chciałem Ci podziękować za zwrócenie mi uwagi przeprosić za zaistniałą sytuacje.

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc?

Ostatnio edytowane przez moderatora: 9 marca 2016
    SMOD_Wadera* lubi to.
  6. .far1.

.far1. Czeladnik forum

Myślę, że już wszystko jasne. Dziękuje za rozwiązanie problemu.

7. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

To ja dziękuje, za zwrócenie mi uwagi na tak ważną kwestie.

Sprawa została wyjaśniona, temat zamykam.

Jeszcze raz przepraszam za problem.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.