Zliczanie punktów za bonusy

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika consul, 8 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. consul

consul Forumowy żółtodziób

Chciałbym się dowiedzieć jak są liczone punkty za bonusy.
    Mam aktywne następujące bonusy:
    Ciasto (nie pamiętam nazwy) + 60%
    Ciasto marchewkowe + 20%
    Dżem wielkanocny + 30%
    bonus za prezent od franka + 20%
    bonus za drzewo mądrości + 10%

Punkty za uprawę 72 z dużego pola
    Czyli zliczając
    72 + 60%*72+30%*72+20%*72+20%*72+10%*72 = 172,8
    A otrzymuję z jednego pola 120.
    No coś tu się nie zgadza.

2. romaskrys

romaskrys Moguł forum

No faktycznie powinno być 172 PD. Sprawdź dobrze czy aby wszystkie z tych dopalaczy masz włączone. Ja działałem na podobnych dopalaczach (bez Franka) i było ok. Zastanawia mnie tylko ta wartość 72. Z jakiej to roślinki, bo eventowe mają 32 i 48? Może tu pomyliłeś? Z tej dłuższej (48PD) byłoby z Twoimi bonusami ciut ponad 115 PD. ;)
    No i małe PS :p Na takie pytanie, to nie ten dział Forum ;) w przeciwnym razie sami tworzymy na Forum sporo chaosu :p
    Same wyliczenia to: Rozmowy na aktualne tematy
    Wątpliwości: Pytania ogólne
    Podejrzenie błędu w działaniu gry: Pytania techniczne
    Bywa, że problem jest pasujący do obu ostatnich, wówczas ewentualnie wybierz gdzie pisać post ;)

Ostatnie edytowanie: 8 listopada 2014
  3. consul

consul Forumowy żółtodziób

Bardzo przepraszam. Nie wiem skąd mi się wzięło te 72:( Faktycznie powinno być 48 i wtedy się zgadza.
    Sobota 7 rano to nie najlepszy czas na pisanie postów:)
    I bardzo dziękuję za wyjaśnienie odnośnie tematyki. Rzadko piszę na forum i jak widać mam przez to problem z wybraniem odpowiednigo działu.

4. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Czy masz jeszcze jakieś pytanka? :)

5. -Eryk18-

-Eryk18- Forumowy żółtodziób

jak zbudować żaglownie/? schemat mam w stodole ale nie ma go w warsztacie więc jak mam to zrobić?

6. eewunia67

eewunia67 Ambasador forum

-Eryk18- a masz w warsztaciku ikonkę kreta ,tak jak na obrazku ?

Może musisz się przelogować ;)

7. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

W warsztacie kliknij na zwierzątko kreta - tam kryją się żaglownie :)

8. Łochowski

Łochowski Czeladnik forum

wejdź do warsztacika gdzie buduję się zagrody naciśnij na krecika i buduj powodzenia

9. Meslinowaty

Meslinowaty Forumowy żółtodziób

nie wiem czy to akurat tu moge zglosic ale zegar w pierwszym zadaniu Eventu przedwcześnie zakończył swoje działanie zostalo mi jeszcze około 13 godzin do końca a juz robie zadanie 2 czy zostanie to odblokowane nawet nie wiem ile jeszcze musze pd zebrac. Ten sam błąd jest u mojego sąsiada Misiowaty

Ostatnie edytowanie: 8 listopada 2014
  10. BA_Chris

BA_Chris Guest

Meslinowaty otrzymałeś już w poprzednim wątku GRA - pod lupą - temat zbiorczy link do Ogłoszenia w tej sprawie, jak również podałem Ci link do działu pytań ogólnych. :)

Proszę zapoznaj się z podanym Ogłoszeniem. :)

EDIT: Autor wątku nie ma więcej pytań, więc zamykam.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 9 listopada 2014
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.