zliczanie PD do czasówki

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ka_ro, 26 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ka_ro

ka_ro Ekspert forum

nie wiem czy tylko u mnie czy u wszystkich tak jest: u mnie zalicza tylko pełne punkty z poletka :( np. za małe poletko powinnam mieć 17,6 PD a do czasówki zaliczyło okrągłe 17. Czy to jest prawidłowa wartość? Tylko pełne PD się zaliczają? Jeśli tak, to uważam, że taka informacja powinna być oficjalnie ogłoszona. Czy może powinnam to zgłosić do PT jako błąd?

2. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

Wydaje mi się, że u mnie naliczane są prawidłowo. Zapewne jest tak, że z jednego liczy 17, ale kiedy zbierzesz dwa nie policzy Ci 17+17=34, a 35, czyli nie wyświetla po prostu, kiedy są ułamkowe PD :)

3. ka_ro

ka_ro Ekspert forum

no właśnie mi się też wydawało że prawidłowo, bo odstępstwa nie są wielkie. Na jednym rzucie brakuje mi ok. 500 PD. Ale w sumie uzbiera się i np zamiast 4 zasiewów muszę zrobić kolejny, bo te parę PD braknie. A policzyłam dokładnie ilość poletek i jakie PD powinnam mieć a jakie dostałam. Niestety obcięło wszystko co jest ponad pełną liczbę na poletku:mad:

4. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

Według wyliczeń mojej koleżanki po zjedzeniu rzemiosła (+110%) musisz zebrać 2x dynię i 2x arbuz, a zostanie jeszcze zapas.
    u mnie po zebraniu raz arbuza i raz dyni miałam 33 tys, więc ponad połowę.

Z jakich wyliczeń Ty korzystasz? Może ktoś się gdzieś w kalkulacji pomylił i dlatego Ci zabraknie?

ka_ro lubi to.
  5. ka_ro

ka_ro Ekspert forum

w slotach mam jabłecznik (60%), dżem wielkanocny (30%) i marchewkowy (20%) jak najeżdżam kursorem na małe poletko dyni to pokazuje mi wartość 17,6 (choć właśnie widzę teraz że to chyba zawyżona wartość o_O) Poletek małych mam 769 x 17,6 =13534,4 a dopisało 13073.

To nie chodzi, że zabraknie, bo się wyrobię z czasówką, tylko o to, żeby naliczało prawidłowo.

ale jeśli mam złe wyświetlanie pd w chmurkach za poletko, bo chyba powinno być 16,8 to w takim przypadku by się wszystko zgadzało. Już zgłupiałam :eek:

6. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Z dyni z małego poletka masz 8 PD+ te 110 % PD to wychodzi 16, 8 PD, coś źle się tam Ci wyświetla.

I piszesz o 769 polach to dostajesz 12919,2 PD

Nie warto wierzyć chmurkom, one potrafią kłamać, lepiej samemu przeliczyć ;)

ka_ro lubi to.
  7. ka_ro

ka_ro Ekspert forum

To kłamczuchy oszukańcze jedne, zamęt mi tu wprowadzają :p A ja jak taki co do trzech nie umie policzyć uwierzyłam tym chmurkom. Dobra, matematyka nie kłamie, wszystko gra. Chmurki są be ;)
    Dzięki dziewczyny! Chyba można zamknąć :)

Agata00755 lubi to.
  8. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

ka_ro, jak rozumiem wszystko się już wyjaśniło i temat można zamknąć - zakładam więc kłódkę:)

Z tego co sprawdziłam u siebie będzie dokładnie tak jak napisała Agata00755, widocznie wkradł się jakiś błąd wyświetlania, lepiej jest zawsze samemu przeliczyć ilość PD, albo zdać się na innych matematyków :p

Graczom serdecznie dziękuję za pomoc, życzę wszystkim miłej gry :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.